Ευαίσθητο δέρμα & προϊόντα καθημερινής περιποίησης

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Για έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών, κάθε ηλικίας, εθνικότητας και τύπου δέρματος, η περιποίηση του δέρματος έχει γίνει συνώνυμη του στρες.

 

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, έχει ανάγκη από εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα για να αποκαταστήσει τον προστατευτικό του φραγμό και να αμυνθεί απέναντι στους επιθετικούς παράγοντες.

 

Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές μας για να φροντίσεις καλύτερα το ευαίσθητο δέρμα σου, με απόλυτη σιγουριά, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα: τα καλύτερα καθαριστικά, ενυδατικά και make-up

 

Βήμα 1: Καθάρισε τέλεια το ευαίσθητο δέρμα σου με απόλυτη ασφάλεια

 

Στη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα σου συσσωρεύει σμήγμα και νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά του.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα με φρέσκο πρόσωπο χωρίς να απογυμνώσεις το δέρμα από το προστατευτικό υδρολιπιδικό του φιλμ, διάλεξε ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού, ένα νερό Micellaire ή ένα σαπούνι καθαρισμού surgras.

Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να μην περιέχουν επιφανειοδραστικά και να έχουν ισορροπημένο pH που θα σέβεται το φυσικά όξινο pH του δέρματος.

 

Βήμα 2: Ενυδάτωση με μινιμαλιστικές συνθέσεις

 

Επανόρθωσε τον εύθραυστο προστατευτικό φραγμό του ευαίσθητου δέρματός σου με ένα ενυδατικό προϊόν με μινιμαλιστική σύνθεση, καθώς τα προϊόντα που περιέχουν αρώματα, χρωστικές και αλλεργιογόνα, όπως το νικέλιο, μπορεί να πυροδοτήσουν την ευαισθησία του δέρματος.

Η αεροστεγής συσκευασία θα συμβάλλει στην αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης και θα επιτρέψει στη σύνθεση να παραμείνει ασφαλής.

 

Επίσης, αναζήτησε ενεργά συστατικά τελευταίας τεχνολογίας που καταπραΰνουν τα υπερευαίσθητα νεύρα του ευαίσθητου δέρματος.

 

Ανακάλυψε την Toleriane Ultra.

 

Βήμα 3: Επίλεξε την κατάλληλη προστατευτική ασπίδα απέναντι στον ήλιο και τη ρύπανση

 

Η έκθεση στις UV ενδέχεται να εντείνει τη δυσφορία του ευαίσθητου δέρματος, καθώς και να επιδεινώσει τυχόν ερυθρότητα.

Φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα κατάλληλο αντηλιακό ως μέρος του καθημερινού σου προγράμματος περιποίησης. Επίλεξε ανάλαφρες, ρευστές υφές για να αποφύγεις την υπερβολική τριβή, με δείκτη προστασίας UVA/UVB τουλάχιστον SPF30.

 

Οι πιο προηγμένες δερμοκαλλυντικές λύσεις προσφέρουν υφές «ανθεκτικές στη ρύπανση» που εμποδίζουν την ερεθιστική σκόνη να κολλά στο δέρμα σου και να πυροδοτεί οξειδωτικό στρες.

 

Βήμα 4: Ανακάλυψε ένα make-up κατάλληλο για τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος

 

Το ευαίσθητο δέρμα με τάση για εξάψεις και κοκκινίλες ωφελείται από το make-up υψηλής ανοχής που εξομαλύνει τον χρωματικό τόνο.

Οι δοκιμασμένες σε ευαίσθητο δέρμα κρέμες BB και CC απολύτως κατάλληλες, αφού βοηθούν στην αποκατάσταση του προστατευτικού του φραγμού, ενώ μάλιστα, πολλές προσφέρουν ένα αξιόλογο SPF.

 

Μερικές από τις πιο προηγμένες συνθέσεις στην αγορά ενσωματώνουν ενεργά συστατικά κατά της ερυθρότητας, όπως το Ambophenol που διορθώνει άμεσα τον χρωματικό σου τόνο με αποτέλεσμα που διαρκεί.

 

Ανακάλυψε την Rosaliac CC

 

Βήμα 5: Έχε πάντα δίπλα σου ένα προϊόν για επείγουσες καταστάσεις

 

Έχε μαζί σου ένα Ιαματικό Νερό σε σπρέι, όπως αυτό τον θησαυρό τσέπης, σαν λύση σωτηρίας.

 

Χρησιμοποίησέ το κάθε φορά που το δέρμα σου χρειάζεται κάτι για να ηρεμήσει ή για να προλάβεις μια πιθανή έξαρση. Επίσης, θα λατρέψεις την καταπραϋντική, δροσιστική του δράση μετά τον καθαρισμό ή μετά από ασκήσεις που ανεβάζουν τους σφυγμούς στο γυμναστήριο.

 

Ανακάλυψε το Ιαματικό Νερό.

 

Βήμα 6: Ξύπνα αύριο με ήρεμο δέρμα

 

Μήπως αισθάνεσαι το δέρμα σου ερεθισμένο όταν ξυπνάς;

Δεν είναι τυχαίο που πολλές γυναίκες βιώνουν πρωί-πρωί έξαρση της ευαισθησίας στο δέρμα τους.

Τη νύχτα, το ευαίσθητο δέρμα παλεύει να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύει στη διάρκεια της μέρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ισταμίνη -το μόριο του κνησμού και της ερυθρότητας- αυξάνεται υπερβολικά λίγο πριν ξυπνήσουμε.

 

Το αποτέλεσμα: Ένα πρωινό δέρμα που τσούζει, έχει φαγούρα και τσιμπάει, σαν να μην έχει κοιμηθει στιγμή!

 

Για να εξουδετερώσεις αυτή την ωρολογιακή βόμβα του ερεθισμού, ανακούφισε το ευαίσθητο δέρμα σου στη διάρκεια της νύχτας με μια εξειδικευμένη δερμοκαλλυντική λύση που θα το καθαρίσει από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγχρόνως θα καταπραΰνει τη φλεγμονή και τα νευρικά ερεθίσματα.

 

Άλλωστε, ακόμα και με ευαίσθητο δέρμα, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα, όταν ξυπνά, να δείχνει και να αισθάνεται αναζωογονημένη!

 

Ανακάλυψε το Toleriane Ultra Overnight.