Cerrar

NEO Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας εδώ . Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies.
test Fb connect

Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο κάθε μέρα

Όλο το χρόνο, ακόμα και μέσα στην πόλη, η αντηλιακή προστασία  είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και όμορφο. Ωστόσο θα πρέπει να επιλέξεις το σωστό δείκτη προστασίας και την υφή που σου ταιριάζει καλύτερα για να εξασφαλίσεις ότι θα το φοράς ευχάριστα κάθε μέρα.

Ακτίνες UV: ένας κίνδυνος για όλο το χρόνο

Αντίθετα με αυτό που πιστεύει ο κόσμος, δε πρέπει να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου μόνο το καλοκαίρι, όταν κάνεις διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό. Όλη τη διάρκεια του χρόνου, το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο στις καταστροφικές συνέπειες των ακτινών UVB και UVA. Οι ακτίνες UVA και UVB, δρουν διαφορετικά στο δέρμα:

  • Οι ακτίνες UVB διαπερνούν τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και θεωρούνται οι κατεξοχήν υπεύθυνες για το μαύρισμα, αλλά και για τα ηλιακά εγκαύματα και, το πιο σημαντικό, για τον καρκίνο του δέρματος.
  • Οι ακτίνες UVA δεν απορροφώνται καθόλου ή έστω απορροφώνται ελάχιστα από τα σύννεφα και το γυαλί. Διαπερνούν το δέρμα σε μεγαλύτερο βάθος και μπορούν να φτάσουν πιο βαθιά ως το χόριο. Οι μακρές ακτίνες UVA, αποτελούν την πλειοψηφία των ακτινών UVA, είναι παρούσες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και με συννεφιά και φτάνουν στον πυρήνα του χορίου, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο δέρμα.

Έντονες συνθήκες έκθεσης ή μέτριες: Ποιο είναι το επίπεδο της έκθεσής σου;

Βασικά εξαρτάται από τον τύπο της ηλιοφάνειας, το χρόνο που περνάς στον ήλιο και από το φωτότυπό σου:

  • Η έντονη ή παρατεταμένη έκθεση, η οποία αποκαλείται και έκθεση "στο ζενίθ", γιατί πραγματοποιείται την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ του, συμβαίνει γενικά κατά τη διάρκεια των διακοπών στη θάλασσα ή το χειμώνα όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη και είστε διακοπές σε βουνό που έχει χιόνι. Άλλα είδη δραστηριοτήτων (πικ νικ, σπορ, περίπατος κ.λπ.) μπορούν επίσης να γίνουν αιτία τυχαίας και μη εσκεμμένης έκθεσης.
  • Η καθημερινή έκθεση αντιστοιχεί στο χρόνο που περνάμε καθημερινά έξω στον ήλιο, αλλά και μέσα, όταν βρισκόμαστε πίσω από ένα παράθυρο.

Θα πρέπει η αντηλιακή προστασία να φοριέται όλο το χρόνο;

Λύσεις για καθημερινή αντηλιακή προστασία

Για την καθημερινή αντηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, η σειρά Anthelios των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών από καινοτόμες υφές, προσαρμοσμένες για κάθε ανάγκη έκθεσης και τύπο δέρματος. Χάρη στις διαθέσιμες υφές που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά και σε κάθε συνήθεια περιποίησης, η σειρά Anthelios ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή και συχνή χρήση αντηλιακής προστασίας.

Η αέρινη υφή mousse με χρώμα του νέου Anthelios Unifiant SPF 50 προσφέρει:

  • Υψηλή UV προστασία, ακόμα και από τις μακρές ακτίνες UVA, για δέρμα καλά προστατευμένο από τον ήλιο, όλο το χρόνο.
  • Άμεσα, φυσικά ομοιόμορφη και λεία όψη. Η απλή, σαν πούδρα χρυσίζουσα απόχρωση της χαρίζει ένα αποτέλεσμα διακριτικού μαυρίσματος.
  • Απαλό, ματ αποτελεσμα και τελείωμα πούδρας.
Μάθε περισσότερα για την αντηλιακή προστασία Anthelios Unifiant SPF 50

Η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας , προστατεύει από τους κινδύνους που σχετίζονται μακροπρόθεσμα με τον ήλιο, όπως είναι η φωτογήρανση, η εμφάνιση ρυτίδων και πτυχώσεων από τον ήλιο, οι διαταραχές μελάγχρωσης (κηλίδες, μέλσμα, μάσκα εγκυμοσύνης κ.λπ.) και ο καρκίνος του δέρματος.