Η Αντιμετώπιση των κηλίδων στο δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Στην ηλικία των 35 ετών, η Παναγιώτα ανέπτυξε κηλίδες στο πρόσωπο και στη ράχη των χεριών της. Με τη βοήθεια του δερματολόγου της και χάρη στα κατάλληλα μέτρα, κατάφερε να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

 

Πρόβλημα Παναγιώτα, πότε εμφανίστηκαν οι κηλίδες;

 

Πριν από λίγα χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται σταδιακά κηλίδες στο πρόσωπό μου. Ορισμένες, μάλιστα, εμφανίστηκαν και στη ράχη των χεριών μου. Ο ανιψιός μου, 5 ετών, με ρωτούσε γιατί τα χέρια μου είναι βρώμικα! Βλέποντας αυτές τις κηλίδες να χειροτερεύουν με τον καιρό, άρχισα να ανησυχώ.

 

Συμπτώματα

 

Πώς αντιδράσατε; Ήμουν πολύ αναστατωμένη. Ήταν σαν η επιδερμίδα μου να είχε γεράσει ξαφνικά κατά 20 χρόνια. Οι ρυτίδες είναι φυσιολογικές στην ηλικία μου και όλοι έχουν. Όμως, οι κηλίδες είναι κάτι διαφορετικό. Μου θύμιζαν τα σημάδια που βλέπουμε στους πολύ ηλικιωμένους. Δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικά, οπότε αποφάσισα να αντισταθώ και πήγα σε δερματολόγο, ο οποίος μου εξήγησε ότι οι κηλίδες μου είναι σύνηθες πρόβλημα , που οφείλεται κυρίως στην τακτική έκθεση στον ήλιο. Μου πρότεινε ένα προϊόν αποχρωματισμού για να αφαιρέσω τις κηλίδες και να προστατεύω την επιδερμίδα μου από την έκθεση στον ήλιο σε καθημερινή βάση.

 

Λύση

 

Ήταν αποτελεσματική η χρήση προϊόντος αποχρωματισμού; Χρειάστηκαν 4 μήνες θεραπείας για να φύγουν πραγματικά οι κηλίδες. Ωστόσο, η αναμονή άξιζε! Βεβαίως, συνεχίζω να εφαρμόζω τις συστάσεις του δερματολόγου. Φοβάμαι ότι το πρόβλημα θα επανέλθει! Έτσι, προσέχω τον ήλιο και προστατεύω την επιδερμίδα μου όλο τον χρόνο με αντηλιακά προϊόντα.

Επίσης, χρησιμοποιώ μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας όταν η επιδερμίδα μου πρόκειται να εκτεθεί πολύ. Δεν ξεχνάω να βάλω και στα χέρια μου! Χαίρομαι που μπόρεσα να αντιμετωπίσω με επιτυχία τις κηλίδες μου, γιατί νόμιζα ότι η επιδερμίδα μου θα ήταν έτσι για πάντα!