Ευαίσθητο δέρμα και προϊόντα περιποίησης

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Με τόσες πολλές υφές, αρώματα και τελειώματα που προσφέρονται, η αισθητηριακή εμπειρία της καλλυντικής φροντίδας μπορεί να γίνει αληθινή απόλαυση.

 

Για τις γυναίκες, όμως, που έχουν ευαίσθητο δέρμα με τον εύθραυστο φραγμό και τις αντιδραστικές νευρικές απολήξεις του, ο διάδρομος με τα καλλυντικά τους φαίνεται ναρκοπέδιο!

 

Αμέτρητες μάρκες ισχυρίζονται ότι οι συνθέσεις τους είναι «μη βλαπτικές», τα προϊόντα, όμως, δεν κατορθώνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους, προκαλώντας το ευαίσθητο δέρμα να αντιδράσει με τσιμπήματα, τσούξιμο και ερυθρότητα.

Ευάλωτο σε εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, το ευαίσθητο δέρμα ορκίζεται στο μάντρα “όσο λιγότερα τόσο καλύτερα” και πραγματικά απαιτεί την πιο εξειδικευμένη φροντίδα.

 

Διάβασε παρακάτω τον πρακτικό οδηγό για να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα που θα βοηθήσουν το ευαίσθητο δέρμα σου να διατηρήσει την άνεσή του.

 

Πώς να επιλέξεις προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα σε 3 βήματα

 

Για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος, κάθε γυναίκα θα πρέπει να διαθέτει ορισμένα προϊόντα, όπως ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό Micellaire, ένα ενυδατικό προϊόν υψηλής ανοχής και αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος.

 

Αν, όμως, το δέρμα σου αντιδρά ακόμα και στα πιο απλά προϊόντα, τι πρέπει να κάνεις;

 

Βήμα 1: Κοίταξε προσεκτικά αν υπάρχουν γνωστά ερεθιστικά και ευαισθητοποιά συστατικά

 

Όταν διαβάζεις τις ετικέτες των προϊόντων, βεβαιώσου ότι αναγράφουν συγκεκριμένους ισχυρισμούς, όπως «δοκιμασμένο σε ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα». Θα πρέπει, επίσης, να μην περιέχουν τα συνήθη «βλαπτικά» συστατικά που ενδέχεται να προκαλέσουν τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος: 

 

• αρώματα

 

• χρωστικές

 

• λανολίνη

 

• αλκοόλ

 

Στο make-up και τα βερνίκια νυχιών, να ελέγχεις πάντα αν τα προϊόντα είναι «ελεγμένα για νικέλιο», εφόσον πρόκειται για έναν ακόμη ευαισθητοποιό παράγοντα που ελάχιστες μάρκες αναφέρουν.

 

 

Βήμα 2: Να είσαι απαιτητική στο θέμα της συσκευασίας

 

Aκόμα και η πιο αγνή σύνθεση μπορεί να πυροδοτήσει την ευαισθησία του δέρματος, αν δεν είναι προστατευμένη. Για ποιον λόγο;

 

Εξαιτίας ενός φαινομένου που ονομάζεται αναμόλυνση, όπου μικροσωματίδια του αέρα -πιθανοί ερεθιστικοί παράγοντες ή αλλεργιογόνα- εισέρχονται στη συσκευασία αφού ανοιχτεί.

Αυτοί οι μικροσκοπικοί ερεθιστικοί παράγοντες και τα αλλεργιογόνα ενδέχεται να μολύνουν τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που έχεις επιλέξει.

Η συμβατή με το ευαίσθητο δέρμα συσκευασία θα πρέπει ιδανικά να είναι ερμητικά κλεισμένη, δηλαδή αεροστεγής, με προστατευτικές βαλβίδες για την αποφυγή μόλυνσης ή οξείδωσης.

 

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να υπάρχει επαφή ανάμεσα στο προϊόν και τα μεταλλικά της στοιχεία, εφόσον τα ιόντα μετάλλου μπορούν να ευαισθητοποιήσουν το δέρμα.

 

Βήμα 3: Κάνε ένα τεστ αλλεργίας

 

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείς 100% για την ανοχή σου σε ένα προϊόν είναι να το δοκιμάσεις.

Εφάρμοσε μικρή ποσότητα στον βραχίονά σου και κάλυψε τον με ένα αδιάβροχο αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Έλεγξε για τυχόν αντιδράσεις μετά από 48 ώρες -εάν η περιοχή δεν έχει κοκκινίλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα το προϊόν στο πρόσωπό σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Η Αντιμετώπιση της δυσανεκτικής επιδερμίδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Η λύση για την ερυθρότητα του δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ήλιος και Προστασία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ