Η Αντιηλιακή προστασία του δέρματος με ακμή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ακτίνες UV δεν κάνουν καλό στο δέρμα, ωστόσο, δύσκολα αντιστεκόμαστε στην ιδέα να απολαύσουμε τη ζεστασιά και το λαμπερό του φως.

 

Είναι όμως σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου όλο το χρόνο γιατί οι ακτίνες UV δεν εμφανίζονται μόνο στις ηλιόλουστες μέρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ακτίνες UV δεν κάνουν καλό στο δέρμα, ωστόσο, δύσκολα αντιστεκόμαστε στην ιδέα να απολαύσουμε τη ζεστασιά και το λαμπερό του φως.

 

Είναι όμως σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου όλο το χρόνο γιατί οι ακτίνες UV δεν εμφανίζονται μόνο στις ηλιόλουστες μέρες. Και όσοι/ες έχουν δέρμα με τάση ακμής θα πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο στη λιακάδα γιατί το δέρμα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητο από πολλά άλλα.

 

Η Sara Fuller, Senior skincare specialist της BeauSynergy Beauty Clinic,επισημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όσοι/ες ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή για την ακμή τους θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί/ες καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως.

 

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν έτσι ώστε να προστατεύεις καλύτερα το δέρμα σου καθημερινά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, σου θυμίζουμε τρία εύκολα tips.

 

Καλύψου

 

Για να το πούμε απλά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να προφυλάξεις το δέρμα σου από τις ακτίνες UV, από το να αποφεύγεις να το εκθέτεις στον ήλιο και να καλύπτεσαι.

 

Γι αυτό, ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα ή δύο καπέλα και να αρχίσεις να περπατάς από τη σκιερή πλευρά του δρόμου.

 

Χρησιμοποίησε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη SPF κάθε μέρα.

 

Το δεύτερο βήμα για την αποτελεσματική προστασία του δέρματος είναι η χρήση, όλο το χρόνο, μιας αντηλιακής κρέμας με υψηλό SPF (τουλάχιστον 30), που ταιριάζει στο δικό σου τύπο δέρματος.

 

Δύσκολα εγκαταλείπεις τη συνήθεια να συνδυάζεις την αντηλιακή κρέμα με SPF με τις χαλαρές στιγμές δίπλα στην πισίνα, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο ήλιος έχει επίδραση στο δέρμα μας κάθε μέρα, επομένως, χρειάζεται και προστασία κάθε μέρα.

 

Και να θυμάσαι, η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά (θα συνιστούσαμε κάθε ώρα) για να είναι αποτελεσματική.

 

Επιπλέον, έλεγχε την ημερομηνία λήξης τους γιατί μερικές κρέμες, έπειτα από τρία χρόνια παύουν να είναι αποτελεσματικές.

 

Τρώγε τις σωστές τροφές

 

Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να βοηθήσεις το δέρμα σου εκ των έσω . «Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C και D, μπορεί να βελτιώσει τις άμυνες του δέρματος απέναντι στις ακτίνες UV» αναφέρει η Sara Fuller.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Εφηβική Ακμή: Είδη και Αντιμετώπιση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Έκζεμα και ύπνος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Συμβουλές για την ευαίσθητη επιδερμίδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ