Κρέμα ενυδάτωσης προσώπου ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας

Η ενυδάτωση προσώπου είναι μία από τις βασικές και αναντικατάστατες κινήσεις στο skincare – αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πέρα από κάθε αμφιβολία. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, η καθημερινή χρήση της κατάλληλης κρέμας ενυδάτωσης προσώπου συμβάλλει καθοριστικά στην υγεία, την ομορφιά, τη νεανικότητα αλλά και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας απέναντι στους ενδογενείς και εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες.

Τι ακριβώς προσφέρει μια κρέμα ενυδάτωσης; Είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα, και ειδικά ο επιδερμιδικός φραγμός, προστατεύει τους υποκείμενους ιστούς από φλεγμονές, μηχανικό στρες, ερεθισμούς από χημικούς παράγοντες και, φυσικά, από την αφυδάτωση. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί εστιάζουν ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του προστατευτικού φραγμού, καθώς οποιαδήποτε δυσλειτουργία του οδηγεί σε αυξημένη Διαδερμική Απώλεια Νερού (1) - σε εξάτμιση, δηλαδή, της πολύτιμης υγρασίας από το δέρμα στο περιβάλλον- με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ομορφιά όσο και στην υγεία της επιδερμίδας. Οι ενυδατικές κρέμες αυξάνουν τα επίπεδα υδάτωσης στην κεράτινη στιβάδα μέσα από έναν ειδικά μελετημένο «κοκτέιλ» μαλακτικών ουσιών και συγκεκριμένα συνδυάζοντας:

- Υγροσκοπικά συστατικά (humectants) όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η πανθενόλη, τα αμινοξέα κ.α, τα οποία έλκουν το νερό από το περιβάλλον αλλά και από τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος

- Φιλμογενή συστατικά (occlusives), όπως το σκουαλένιο, τα έλαια καρύδας, argan, jojoba, τα οποία δημιουργούν ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας προκειμένου να «κλειδώσουν» το νερό που έχουν έλξει τα υγροσκοπικά συστατικά

- Συστατικά επανόρθωσης και ενδυνάμωσης του επιδερμιδικού φραγμού, όπως τα ceramides, τα λιπαρά οξέα κ.α, τα οποία έρχονται να αναπληρώσουν και να αποκαταστήσουν τα επίπεδα των λιπιδίων, που αποτελούν βασικά δομικά υλικά του προστατευτικού φραγμού

Επιπλέον, η κρέμα ενυδάτωσης απαλύνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης ενισχύοντας την ελαστικότητά της, εμποδίζει την εμφάνιση ευαισθησίας, τις κοκκινίλες, την αίσθηση κνησμού, καύσου, νυγμού, ακόμα και πόνου - αποτέλεσμα ενός διαταραγμένου επιδερμιδικού φραγμού ή του μικροβιώματος το οποίο έχει χάσει την ισορροπία του, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις δερματικές αλλεργίες.

Στον πλανήτη του skincare οι προτάσεις σε ενυδατικές συνθέσεις είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Τι θα σας οδηγήσει στην επιλογή της ιδανικής για το δέρμα σας; Ο τύπος και οι ιδιαίτερες ανάγκες του, απαντούν οι ειδικοί, πάνω στις οποίες είναι «κομμένη & ραμμένη» η ενυδατική, και συχνά ενισχυμένη με έξτρα προσόντα, δράση του. 

Αν έχετε αλλεργικό, ευαίσθητο ή αφυδατωμένο δέρμα, θα γνωρίζετε ήδη πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η επιλογή μιας κρέμας ενυδάτωσης που να διαχειρίζεται ευγενικά αλλά αποτελεσματικά αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιδερμίδα σας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάζετε διαφορετικές συνθέσεις βάζοντας σε... δοκιμασία και τις αντοχές της – η La Roche-Posay, η #1 μάρκα περιποίησης που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, αναπτύσσει συνθέσεις που επαναφέρουν την ισορροπία του δέρματος, αλλάζοντας συγχρόνως και τη ζωή όσων ταλαιπωρούνται από τη “συμπεριφορά” του ευαίσθητου, αλλεργικού ή αφυδατωμένου δέρματος.

Έτσι, αν έχετε:

- Αφυδατωμένο Κανονικό/μικτό δέρμα, επιλέξτε την ενυδατική κρέμα προσώπου Hydraphase HA Intense Legere. Συνδυάζοντας Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης (προϊόν Πράσινης Βιοτεχνολογίας) με Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, αυτή η δροσερή σύνθεση προσφέρει εντατική ενυδάτωση 72 ωρών, «γεμίζει» και δίνει άμεση απαλότητα, άνεση και φωτεινότητα στο αφυδατωμένο ευαίσθητο δέρμα.

- Αφυδατωμένο Ξηρό δέρμα, προτιμήστε την ενυδατική κρέμα Hydraphase HA Riche, η οποία συνδυάζει όλα τα παραπάνω προσόντα της Hydraphase HA σε μια πλούσια, ανακουφιστική υφή.

- Αλλεργικό Ξηρό έως Πολύ Ξηρό δέρμα, εμπιστευτείτε την ενυδάτωσή του στην Toleriane Dermallergo Creme. Περιέχει Sphingobioma, ένα αποκλειστικό προβιοτικό εκχύλισμα που συμβάλλει στην αποκατάσταση και εξισορρόπηση του μικροβιώματος, το συστατικό Neurosensine που ανακουφίζει από την αίσθηση πόνου και τσιμπήματος ενώ μειώνει σημαντικά και την ερυθρότητα του δέρματος καθώς και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει τους ερεθισμούς. Έξτρα λόγος που θα την λατρέψετε: ότι δρα κατά των υποτροπών ακόμα και μετά από μία εβδομάδα διακοπής της χρήσης!

- Αλλεργικό Κανονικό/Μικτό δέρμα, επιλέξτε την Toleriane Dermallergo Fluide η οποία προσφέρει άμεση τριπλή αποτελεσματικότητα κατά των ερεθισμών, του κνησμού και της ερυθρότητας, επανορθώνει και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό σε 1 ώρα ενώ η λεπτόρρευστη υφή της απορροφάται σε δευτερόλεπτα.

- Ευαίσθητο Κανονικό/Μικτό δέρμα, η φροντίδα Toleriane Sensitive Fluide, μια επαναστατική δερματολογική καινοτομία στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, θα προσφέρει άμεση καταπράυνση και ανακούφιση από τους ερεθισμούς, εντατική ενυδάτωση για 48 ώρες και επανόρθωση του επιδερμικού φραγμού και ματ αποτέλεσμα.

- Ευαίσθητο Ξηρό έως Πολύ Ξηρό Δέρμα, ενισχύστε το καθημερινό σας skincare με την Toleriane Sensitive Cream. Ο συνδυασμός Ceramides, Γλυκερίνης και Ιαματικού Νερού, προσφέρει επανόρθωση και προστασία του επιδερμιδικού φραγμού, ενυδάτωση για 48 ώρες, καταπράυνση και μείωση της αίσθησης τραβήγματος, κνησμού και τσιμπήματος. 

 
Πηγές: 

1. The Role of Moisturizers in Addressing Various Kinds of Dermatitis: A Review, Schandra Purnamawati, MD, *† Niken Indrastuti, Dr,* Retno Danarti, Dr,* and Tatan Saefudin, MD‡,

Clinical Medicine & Research, Dec 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ