Make up για ακμή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Make-up: Φίλος ή εχθρός;

 

Ζούμε σε έναν ρετουσαρισμένο κόσμο. Εξώφυλλα περιοδικών, ταινίες και μουσικά βίντεο παράγουν συνεχώς εικόνες τελειότητας: κροπαρισμένες, γυαλισμένες και επεξεργασμένες τόσο πολύ που δείχνουν αγνώριστες.

 

Όταν τα άτομα που υποφέρουν από ακμή έρχονται αντιμέτωποι με τις ατέλειες στο ψυχρό φως της ημέρας, η πρώτη τους ενστικτώδης αντίδραση είναι η εξής: "Πού είναι το concealer, το foundation, η πούδρα....; Οτιδήποτε για να καλύψω το δέρμα μου!"

 

H χρήση make-up και το δέρμα με τάση ακμής: Μια σχέση αγάπης-μίσους

 

Από τη μια πλεύρα, το make-up υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα. Από την άλλη, οι δεματολόγοι (και οι μαμάδες) αποτρέπουν τις έφηβες από τη χρήση ενός βαρύ, λιπαρού make-up που μπορεί να επιδεινώσει την ακμή και να πυροδοτήσει εξάρσεις.

 

Φυσικά, αν εφαρμόσεις πολλές στρώσεις από ένα βαρύ make-up θα καλύψεις τα σπυράκια, αλλά συγχρόνως θα φαίνεσαι σαν να φοράς μάσκα! Και το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι σημερινές έφηβες είναι να δείχνουν ψεύτικες.

 

Όποια σύνθεση κι αν επιλέξεις, μην ξεχάσεις ορισμένες βασικές αρχές:

 

Οι μη λιπαρές και μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις είναι φιλικές προς το δέρμα σου

 

Να πλένεις καλά τα χέρια πριν την εφαρμογή και να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ (δεν χρειάζεσαι περιττά βακτήρια)

 

Πάντα να αφαιρείς σχολαστικά το μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας.

 

Άμεση κάλυψη, χωρίς υποτροπές

 

Οι καινούργιες συνθέσεις των καθημερινών φροντίδων κατά της ακμής περιέχουν την ίδια συγκέντρωση αντιακνεϊκών συστατικών όπως η κλασική φροντίδα ημέρας, αλλά επίσης είναι μη φαγεσωρογόνες και έχουν χρώμα.

 

Συνδυάζουν έτσι τα πλεονεκτήματα ενός make-up και μιας κρέμας –άμεσα, πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και σταδιακά, δράση ενάντια στην ακμή.

 

Με υφές τόσο ελαφριές που είναι κατάλληλες ακόμα και για νεαρούς άνδρες και εφήβους!

 

Τα ψυχολογικά οφέλη από τη διόρθωση της όψης της επιδερμίδας

 

Οι δερματολόγοι γνωρίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα ορατά δερματικά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των ασθενών τους.[1]

 

Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι οι κρέμες με χρώμα μπορούν πραγματικά να ελαφρύνουν το βάρος της ακμής.

 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο μέτρησης της ποιότητας ζωής για να αξιολογήσουν την επίδραση των ορατών δερματικών προβλημάτων πριν και μετά τη χρήση ενός διορθωτικού make-up επί ένα μήνα.

 

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: το διορθωτικό make-up κατάφερε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τουλάχιστον κατά 20%!

 

Επιτέλους, με τις κρέμες με χρώμα, θα χαρείς άμεσα αποτελέσματα – χωρίς υποτροπές!

 

[1] Ακμή, άγχος, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας στους εφήβους: μια συγχρονική μελέτη σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νέα Ζηλανδία.

J.Paediatr Child Health. 2006 Dec. 42 (12):793-6. Purvis D1, Robinson E, Mery S, Watson P.

 

Η ψυχολογική και η συναισθηματική επίπτωση της ακμής και η επίδραση της θεραπείας με ισοτρετινοΐνη.

Br J Dermatol 1999; 140:273-82. Kellett SC, Gawkroder DJ.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Η έννοια της ατοπίας του δέρματος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Τι είναι η ακμή;
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Το ευαίσθητο δέρμα και η φροντίδα του
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ