Πώς θα προλάβεις τα σπυράκια πριν από ένα σημαντικό γεγονός

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Είναι η παραμονή του γάμου της καλύτερής σου φίλης, τον οποίο ετοιμάζει σχολαστικά εδώ και μήνες.

 

Είσαι η κουμπάρα και μόλις ανακάλυψες ένα τεράστιο σπυράκι ακριβώς στη μέση του μετώπου σου.

 

Μην το αφήσεις να καταστρέψει τη μέρα σου, απλά ακολούθησε τις συμβουλές μας που θα σε βοηθήσουν να αποφεύγεις τις κρίσεις αυτοπεποίθησης πριν από κάθε σημαντικό γεγονός.

 

1. Διώξε το στρες σου με λίγο μασάζ

 

Βρες λίγο χρόνο να προσφέρεις στο δέρμα σου ένα μασάζ. Ξέχνα τους ώμους ή τα πόδια, ένα διεγερτικό μασάζ προσώπου θα σε βοηθήσει να διώξεις από πάνω σου το συσσωρευμένο άγχος που τυχόν έχεις πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

 

Όταν οι ορμόνες βρίσκονται σε ανισορροπία είναι πιθανό να προκαλέσουν σπυράκια, καθώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, συνεργεί στη διακύμανση των επιπέδων των ορμονών.

 

Επειδή κάθε σημαντικό γεγονός προκαλεί άγχος, μην ξεχνάς να το αποβάλλεις τόσο από το δέρμα όσο και από το μυαλό σου.

 

2. Νυχτερινές θεραπείες

 

Αν επικεντρώνεσαι συνήθως στο πρωινό πρόγραμμα φροντίδας του δέρματός σου, τότε άρχισε να εστιάζεις στη βραδινή σου ιεροτελεστία.

 

Το δέρμα μας επανορθώνεται και αναπλάθεται ενώ κοιμόμαστε, γι' αυτό βοήθησέ το εφαρμόζοντας προϊόντα φροντίδας πριν πας για ύπνο, για να μπορέσει το δέρμα σου όλη νύχτα να απορροφήσει τα προϊόντα.

 

Η ρετινόλη είναι μια καταπληκτική θεραπεία για νυχτερινή χρήση, καθώς ενθαρρύνει την ανανέωση υγιών, νέων δερματικών κυττάρων -πάνω στην ώρα για το σημαντικό γεγονός.

 

3. Στόχευσε στα σπυράκια

 

Με ένα σπουδαίο γεγονός ενόψει, δεν θα ήθελες τίποτα να καταρρακώσει την αυτοπεποίθησή σου. Αν έχεις όμως κάποια σπυράκια που χρειάζονται φροντίδα, χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ και LHA.

 

Τα συστατικά αυτά θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και θα απολεπίσουν σε βάθος τους πόρους, γεγονός που θα βοηθήσει να αποκτήσεις ένα πιο καθαρό δέρμα.

 

4. Απόφυγε την εμπειρία του «βρόμικου» δέρματος

 

Πολλές από εσάς έχετε αντιμετωπίσει την εμπειρία του βρόμικου δέρματος: το δέρμα γυαλίζει, είναι λιπαρό και πιθανώς κολλάει όταν το αγγίζεις.

 

Έχετε επίσης την αίσθηση ότι το δέρμα ασφυκτιά, είναι φραγμένο, κάθιδρο…

 

Εκείνη τη στιγμή, η χρήση μιας σμηγματορυθμιστικής μάσκας φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση για την άμεση απορρόφηση του σμήγματος και τη συρρίκνωση των πόρων!

 

Ωστόσο, οι σμηγματορυθμιστικές μάσκες μπορεί να γίνουν ο χειρότερος εχθρός σας!

 

Στην πραγματικότητα, αυτές οι μάσκες που στεγνώνουν γρήγορα απορροφώντας το σμήγμα, μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικές και να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού μηχανισμού του δέρματος: το δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα για να προστατευτεί από την επιθετική αυτή εισβολή: το αποκαλούμε «φαινόμενο υποτροπής του σμήγματος» και το δέρμα σας μπορεί να χειροτερέψει και να γίνει ακόμη πιο λιπαρό από πριν!

 

Ως λύση μπορείτε να δοκιμάσετε την EFFACLAR Mask, μια εξυγιαντική μάσκα γρήγορης απορρόφησης του σμήγματος, τόσο καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη που δεν ξηραίνει το δέρμα και αποκλείει το φαινόμενο υποτροπής, ακόμη και στο πιο ευαίσθητο δέρμα!

 

5. Τα μάτια μιλούν

 

Δώσε προσοχή στη φροντίδα των ματιών σου: είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

 

Τα διαλύματα με νιασιναμίδη που φωτίζουν τα μάτια μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των σκούρων κύκλων και να φωτίσουν την περιοχή των ματιών.

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσες χάνουν τον ύπνο τους ενόψει ενός σημαντικού γεγονότος.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική