Η Αντιμετώπιση του κνησμού στα παιδιά

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Σήμερα, περισσότερο από το 20% των παιδιών υποφέρουν από «ατοπική δερματίτιδα» (γνωστή και ως ατοπικό έκζεμα).

 

Αυτή η δερματική πάθηση είναι μια πραγματική πηγή δυσφορίας για τα παιδιά… και τους γονείς.

 

Η αίσθηση κνησμού και οι επιπτώσεις του στην καθημερινή ζωή μπορούν να αποφευχθούν.

 

Διαβάστε παρακάτω ένα πρόγραμμα φροντίδας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα και θα προσφέρει περισσότερη ηρεμία σε όλη την οικογένεια.

 

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΝΗΣΜΟΥ

 

H ατοπική δερματίτιδα ή ατοπικό έκζεμα είναι μια δερματική νόσος που μπορεί να εμφανιστεί σε βρέφη από την ηλικία των τριών μηνών.

 

Εντοπίζεται συνήθως στο πρόσωπο των βρεφών, αλλά όσο μεγαλώνουν, μπορεί να εκδηλωθεί στις πτυχώσεις του δέρματος γύρω από τα γόνατα, τους καρπούς και τους αγκώνες.

 

Τα συμπτώματα στο σώμα είναι ξηρότητα στην επιδερμίδα, βλάβες στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και διαταραχές στην ισορροπία του μικροβιώματος (ποικιλία μικρό-οργανισμών που αποικίζουν στο δέρμα) με αποτέλεσμα τη δυνατότητα διείσδυσης αλλεργιογόνων που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και επαναλαμβανόμενη ανάγκη για κνησμό.

 

Ο κνησμός έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία του δέρματος, όσο και στην ποιότητα ζωής των παιδιών: τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά, έχουν εκνευρισμό και μεταπτώσεις στη διάθεση τους, μόνιμη δυσφορία, κλπ.

 

Οι δυσκολίες αυτές έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας.

 

Στατιστικές που εκπλήσσουν

 

- 20% των παιδιών πάσχουν από ατοπία*

 

- 85% των περιπτώσεων ατοπίας εκδηλώνονται πριν την ηλικία των 5**

 

- Είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος επίσκεψης σε δερματολόγο***

 

 

*Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Claude Huriez , Γαλλία, 2002

** E. Mahé, Γαλλία, 2005

*** Μέτρηση: Σφυγμομέτρηση υπό δερματολογική παρακολούθηση 2008, Γαλλία-Γερμανία-Ιταλία-Ισπανία.

 

100% ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα καθαριστικό προϊόν για το μπάνιο κατάλληλο για το ξηρό δέρμα και για το δέρμα με τάση ατοπίας, όπως το LIPIKAR Syndet : είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά που αναπληρώνουν τα λιπίδια και συμβάλουν στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού.

 

Η καθημερινή χρήση του θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της αίσθησης άνεσης των παιδιών.

 

Κάνετε αφρό χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλά σας, είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιείτε πανάκι ή σφουγγαράκι μπάνιου.

 

Ξεπλένετε σχολαστικά για να μη μείνουν υπολείμματα του προϊόντος. Στεγνώνετε το δέρμα ταμπονάροντας με μια πετσέτα, χωρίς να τρίβετε.

 

Στη συνέχεια, απλώστε το νέο LIPIKAR Baume AP+, ένα μαλακτικό βάλσαμο που προσφέρει ενισχυμένη αποτελεσματικότητα για το ατοπικό έκζεμα.

 

Χάρη στη σύνθεσή του με Aqua Posae Filiformis, ένα νέο κατοχυρωμένο ενεργό συστατικό των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, το LIPIKAR Baume AP+ δρα στους δύο καθοριστικούς παράγοντες του δέρματος με προδιάθεση ατοπίας: το μικροβίωμα και τον επιδερμικό φραγμό.

 

Ανακουφίζει άμεσα το αίσθημα κνησμού και διαρκεί 24ωρες, μειώνει τη φλεγμονή και αραιώνει τη συχνότητα των εξάρσεων έντονης ξηρότητας.

 

Η αγωγή αυτή αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την ατοπία. Με απαλή υφή, ενισχυμένη με το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay το δέρμα ξαναβρίσκει την άνεσή του για μεγάλη διάρκεια.

 

Η συμβουλή μας: Για καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών, απλώστε το LIPIKAR Baume AP+ σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα μετά το μπάνιο.

 

Ανακαλύψτε την πλήρη σειρά LIPIKAR, με προϊόντα αναφοράς στη θεραπεία του ατοπικού δέρματος.