3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Η τοπική θεραπεία μπορεί να αποδειχθεί επαρκής για την αντιμετώπιση της ψωρίασης

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_3questions_default.jpg

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση της επιδερμίδας που προκαλεί εξάρσεις ήπιας ως σοβαρής φλεγμονής. Σήμερα υπάρχουν αρκετές πολύ αποτελεσματικές θεραπευτικές ιατρικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής. Τα δερμοκαλλυντικά μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΨΩΡΙΑΣΗ;

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόκκινες φολιδωτές πλάκες και έντονη απολέπιση.

Η ένταση, η ανάπτυξη και η θέση αυτών των φολιδωτών πλακών ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία. Η ψωρίαση πολύ συχνά απαντάται στο τριχωτό, τους αγκώνες, τα γόνατα, τα πόδια και το κάτω μέρος της πλάτης. Οι ασθενείς ενοχλούνται πολύ από την απολέπιση και τον κνησμό.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ;

Ο δερματολόγος πρέπει πρώτα να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της ασθένειας.

Προσωπικά αρχίζω εκτιμώντας την ένταση και το μέγεθος των βλαβών. Κατόπιν μιλώ στους ασθενείς για το πώς αυτή η δερματική διαταραχή επηρεάζει αυτούς και την οικογένειά τους, σε κοινωνικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η τοπική θεραπεία μπορεί να αποδειχθεί επαρκής. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, προτείνω συνεδρίες φωτοθεραπείας ή συστημική θεραπεία, που είναι πιο αποτελεσματική.

ΠΟΙΑ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;

Η απολέπιση και ο κνησμός στην επιδερμίδα μπορεί να μειωθούν με δεροκαλλυντικά.

Προτείνω προϊόντα ενυδάτωσης που περιέχουν ουρία για την αποκατάσταση της υγρασίας της επιδερμίδας και τη μείωση των φολίδων. Αποφεύγω να προτείνω λιπαρά προϊόντα που μπορεί να βάψουν τα ρούχα, αφού τα προϊόντα  αυτά δεν αρέσουν στους ασθενείς. Για την αφαίρεση των φολίδων από το τριχωτό, είναι σημαντική η χρήση σαμπουάν που περιέχει κερατολυτικά συστατικά. Επίσης, προτείνω απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας με syndets (συνθετικά απορρυπαντικά), κυρίως κάνοντας μπάνιο.

  • Facebook
  • Pin

Προτεινόμενα για σένα

See all articles