ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

5 tips για τη νεανική όψη του ευαίσθητου δέρματoς

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_RegleDor_default.jpg

Καθώς το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο λεπτό και πιο εύθραυστο, εκτίθεται σε πολλαπλές επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες. Το κρύο, ο αέρας, ο ήλιος, η ρύπανση, το stress, όλοι αυτοί οι παράγοντες αποδυναμώνουν τις άμυνες του δέρματος, επηρεάζουν την ποιότητά του κι επιταχύνουν τη γήρανση. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τη νεανική σας όψη.

Tip 1

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση!

1. Regles d'or_illu 1

Η ενυδάτωση είναι κλειδί για την υγεία του δέρματος & την ομορφιά! Το δέρμα μας αποτελείται από 70% νερό, και όταν δεν έχει αρκετό νερό τα επιδερμιδικά κύτταρα καταστρέφονται. Το απλό και πιο σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος σας είναι να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας,

Tip 2

Βάλτε στην καθημερινότητά σας μια μικρή δόση αντιγήρανσης

1. Regles d'or_illu 2

Το όμορφο δέρμα είναι αυτό το οποίο 'θρέφεται' καλά κυριολεκτικά. Να τρώτε φαγητά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα σε καθημερινή βάση, π.χ. σολωμός, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, μανιτάρια κ.λ.π.

Tip 3

Υιοθετήστε καθημερινές συνήθειες

1. Regles d'or_illu 3

Όσο πιο πολύ διατηρείτε τη νεανική όψη του δέρματός σας, τόσο το καλύτερο. Πρωί και βράδυ, ξεκινήστε από τον προσεκτικό καθαρισμό του προσώπου σας και στη συνέχεια εφαρμόστε συγκεκριμένη φροντίδα πρωί και βράδυ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μην ξεχνάτε το περίγραμμα των ματιών και τα χείλη που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Μια φορά την εβδομάδα, φροντίστε τον εαυτό σας με ένα scrub ή μια μάσκα προσώπου για να συμπληρώσετε αποτελεσματικά τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Τέλος, να θυμάστε να προστατεύετε το δέρμα σας απο τον ήλιο όλο το χρόνο.

Tip 4

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

1. Regles d'or_illu 4

Το stress και οι πολλές ώρες εργασίας προκαλούν οξειδωτικό στρες και επιταχύνουν τη γήρανση. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, προσπαθήστε να είστε πιο ήρεμοι. Η σταθερή φυσική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και οι ασκήσεις με εισπνοές και o διαλογισμός θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι.

Tip 5

Προσπαθήστε να γίνετε η 'ωραία κοιμωμένη'

1. Regles d'or_illu 5

Το βράδυ, ενώ το σώμα σας ξεκουράζεται, το δέρμα σας δουλεύει συνεχώς. Η κυτταρική ανανέωση κα επανόρθωση επιταχύνονται και η μικροκυκλοφορία σας ενεργοποιείται. Αυτή η δραστηριότητα είναι στο μέγιστο της μεταξύ 2π.μ. και 4π.μ. Για έναν πραγματικά επανορθωτικό ύπνο, προσπαθήστε να κοιμάστε πριν τα μεσάνυχτα και να κοιμάστε τουλάχιστον για 8 ώρες.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων