ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Δερματικό έκζεμα: Τι πρέπει να προσέξετε

Img_Δερματικό έκζεμα: Τι πρέπει να προσέξετε

Το να ζει κανείς με έκζεμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δυστυχώς, το δερματικό έκζεμα δεν εξαφανίζεται ποτέ εντελώς. Ωστόσο, κανένας μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του εκζέματος, τα οποία, όταν βρίσκονται σε έξαρση μπορούν να δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά του. Ακολουθούν μερικά σημεία, τα οποία αξίζει να προσέξει όποιος ζει με κάποια μορφή δερματικού εκζέματος.

Καταπολεμήστε την αφυδάτωση που προκαλεί το έκζεμα

Η επιδερμίδα όσων υποφέρουν από δερματικό έκζεμα τείνει να αφυδατώνεται. Πέρα από το νερό που πρέπει να πίνετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα το χειμώνα, όταν η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ ξηρή. Επίσης, όσοι έχετε έκζεμα ενυδατώστε ευλαβικά την επιδερμίδα σας μετά το ντους, αφού το ζεστό νερό επίσης προκαλεί αφυδάτωση. Το δερματικό έκζεμα επιδεινώνεται με τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, οπότε αποφύγετε το πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό.

Σύμμαχοί σας αναδεικνύονται η κρέμα Lipikar Baume AP+ της La Roche Posay, που καταπραΰνει άμεσα από το έκζεμα και το ξηρό/πολύ ξηρό δέρμα, καθώς και το αφρόλουτρο για ατοπική δερματίτιδα Lipikar Syndet AP+, το οποίο συμβάλλει στην επαναφορά του επιδερμιδικού φραγμού και την εξισορρόπηση του μικροβιώματος, καταπραΰνει άμεσα από το έκζεμα και μειώνει την έντονη ξηρότητα.

Το δερματικό έκζεμα θέλει την ανάλογη... γκαρνταρόμπα

Όσοι έχετε δερματικό έκζεμα πρέπει να προσέχετε την ποιότητα των ρούχων που φοράτε. Αποφύγετε συνθετικά υφάσματα, καθώς όταν έρχονται σε επαφή με το έκζεμα, προκαλούν δυσφορία και φαγούρα. Προτιμήστε λινά και βαμβακερά ρούχα, τα οποία να μην είναι στενά και να αφήνουν την επιδερμίδα σας να αναπνέει. Τα πολύ βαριά και μάλλινα ρούχα θα σας κάνουν να ιδρώσετε, με αποτέλεσμα να χειροτερέψουν το έκζεμα.

Δερματικό έκζεμα και σκόνη δεν πάνε μαζί

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό, ώστε να μην ερεθίσετε το δερματικό έκζεμα. Η σκόνη και οι τρίχες κατοικίδιων μπορούν επίσης να χειροτερέψουν το έκζεμα. Ειδικά αν είστε αλλεργικοί, αποφύγετε να επισκέπτεστε σπίτια με κατοικίδια. Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να πυροδοτήσει τα συμπτώματα του εκζέματος. Ξεσκονίστε και αερίστε συχνά το σπίτι σας.

Το στρες πυροδοτεί το έκζεμα

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι το δερματικό έκζεμα είναι πιο έντονο σε περιόδους έντονου στρες. Οπότε, βρείτε αυτό που σας χαλαρώνει, ώστε να αποφύγετε το άγχος και να διατηρήσετε το δερματικό έκζεμα σε... ύφεση. Η άσκηση και ο καλός ύπνος βοηθούν, ενώ ένα μασάζ αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα.

Προσέχετε τι τρώτε

Όσοι έχετε έκζεμα κρατήστε σημειώσεις με αυτά που τρώτε, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν πιο έντονα τα συμπτώματά του, αν είστε αλλεργικοί. Αν παρατηρήσετε ότι το δερματικό έκζεμα βρίσκεται σε έξαρση όποτε καταναλώνετε κάποιο τρόφιμο, απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο ή αλλεργιολόγο.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για το κατάλληλο αντηλιακό για εσάς που έχετε έκζεμα, καθώς είναι σωτήριο. Ο λόγος; Οι ακτίνες του ήλιου ερεθίζουν το δέρμα, με αποτέλεσμα το δερματικό έκζεμα να γίνει πιο έντονο. Επίσης, ούτε ο ιδρώτας τα πάει καλά με το έκζεμα. Οπότε, φροντίστε να μην το παρακάνετε με τα χοντρά ρούχα και όταν κάνετε γυμναστική να σκουπίζετε απαλά τον ιδρώτα με την πετσέτα σας -μην τρίβετε την περιοχή για να μην την ερεθίσετε.

Το δερματικό έκζεμα απαιτεί τα κατάλληλα απορρυπαντικά και αφρόλουτρα

Είτε πλένετε απευθείας το σώμα σας είτε τα ρούχα που έρχονται σε επαφή με αυτό, δώστε προσοχή στα προϊόντα που αγοράζετε, ώστε να μην πυροδοτήσετε τα συμπτώματα του εκζέματος. Η λάθος επιλογή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να προκαλέσει έξαρση του δερματικού εκζέματος. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας προτείνει το κατάλληλο προϊόν που θα είναι φιλικό για την επιδερμίδα σας.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων

Η La Roche Posay προτείνει

Δες όλα τα προϊόντα