ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Επούλωση πληγών και σημαδιών στο δέρμα

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Ανακάλυψε όσα πρέπει να ξέρεις για την επούλωση των πληγών και των σημαδιών στο δέρμα.

Επούλωση πληγών και σημαδιών στο δέρμα

Έχει συμβεί σε όλους. Χτυπήσαμε και κάναμε πληγή. Ή το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά στο κρύο του χειμώνα και ξεραίνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημάδια στο δέρμα και να χρειάζεται επούλωση πληγών. Φυσικά, το δέρμα μπορεί να χρειάζεται επούλωση από διάφορα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί, ή ακόμη και μετά από κάποια επέμβαση.  

Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη για προϊόντα που προσφέρουν προστασία και επούλωση και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η La Roche Posay, δημιούργησε την Cicaplast, μια εξειδικευμένη σειρά για την ανάπλαση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος. H σειρά Cicaplast έφερε το πρώτο προϊόν ανάπλασης δέρματος που λειτουργεί ως έμπλαστρο και επιταχύνει την επούλωση του ερεθισμένου ή σκασμένου δέρματος, ή την επούλωση μετά από μικρές δερματολογικές επεμβάσεις.  

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ολοκληρωμένη σειρά, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Ξεκινώντας από το Cicaplast Lavant Β5, το εξαιρετικά απαλό αφρώδες gel που καταπραΰνει και εξυγιαίνει, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα και συνεχίζοντας με την κρέμα ανάπλασης Cicaplast Baume B5, η οποία επανορθώνει, προστατεύει και συμβάλλει στην ανάπλαση του ερεθισμένου δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για βρέφη, παιδιά και ενήλικες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τα σημάδια στο δέρμα, όσο και για την επούλωση πληγών σε πρόσωπο, σώμα, στην ευαίσθητη περιοχή και στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να γνωρίζετε ποιες πληγές ενδέχεται να δημιουργήσουν σημάδια τα οποία χρειάζονται επούλωση:   Κοκκινίλα ή πρήξιμο: Η δυσχρωμία της επιδερμίδας ή η υπερευαισθησία υποδηλώνουν την ύπαρξη μόλυνσης, η οποία ενδέχεται να δημιουργήσει πληγή και μετέπειτα ουλή. Κνησμός: Συμβαίνει πολύ συχνά να έχετε έντονη επιθυμία να ξύσετε την πληγή. Αυτό συμβαίνει γιατί επιταχύνεται η παραγωγή του νέου δέρματος, ενδέχεται όμως με τη φαγούρα να δημιουργηθεί κάποιο σημάδι. Χειρουργική τομή: Μπορεί να συμβεί στον καθένα, καθώς μια βαθιά χειρουργική τομή μπορεί να αφήσει μόνιμο σημάδι στο σημείο, καθώς η απορρόφηση των ραμμάτων γίνεται δύσκολη.   Από την άλλη, αν έχετε κάποια πληγή σε άρθρωση, για παράδειγμα στα χέρια ή στα πόδια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εδώ ο χρόνος επούλωσης παρατείνεται, καθώς πρόκειται για σημεία όπου οι πληγές ενδέχεται να ανοίξουν εκ νέου λόγω της συνεχούς κίνησης. Τότε, θα πρέπει να καθαρίσετε καλά την πληγή με σαπούνι και νερό και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τη θεραπεία που έχετε επιλέξει. Μπορείτε φυσικά να δέσετε το σημείο και με κάποιον επίδεσμο. Μην ξεχνάτε, βέβαια, να ενυδατώνετε το σημείο με την αναπλαστική κρέμα.  

Τέλος, όταν η πληγή γίνει ουλή, θα πρέπει να αποφασίσετε μαζί με τον γιατρό σας την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισής τους, καθώς ανάλογα με τη μορφή τους, χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων

Η La Roche Posay προτείνει

Δες όλα τα προϊόντα
25331Cicaplast Baume B5 Κρέμα Ανάπλασης24.5CICAPLASTΠΡΟΣΩΠΟ|ΣΩΜΑ|ΜΩΡΟ/Επανόρθωση / όλες οι περιοχές, όλοι οι ερεθισμοί|Θρέψη / Καταπράυνση|Θρέψη / ΚαταπράυνσηΠΡΟΣΩΠΟ|ΣΩΜΑ|ΜΩΡΟΕπανόρθωση / όλες οι περιοχές, όλοι οι ερεθισμοί|Θρέψη / Καταπράυνση|Θρέψη / Καταπράυνση0.00
Cicaplast Baume B5 Κρέμα Ανάπλασης packshot από CICAPLAST, από τη La Roche-Posay