Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

L’OREAL HELLAS A.E.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Φιλοδοξία της L’Oréal είναι να καταστεί παραδειγματικός εταιρικός πολίτης και να βοηθήσει να γίνει

οκόσμος πιο όμορφος. Δίνουμε μεγάλη αξία στην εντιμότητα και τη σαφήνεια και έχουμε δεσμευθεί να αναπτύξουμε μια ισχυρή και διαρκή σχέση με τους καταναλωτές μας, η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στο αμοιβαίο όφελος. Μέρος της δέσμευσης αυτής αποτελεί και η προστασία και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και των επιλογών σας. Ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής σας είναι σημαντικός για εμάς. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε κατωτέρω τη «Δέσμευσή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής» και την πλήρη Πολιτική μας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

ΗΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

1)Σεβόμαστε την ιδιωτική ζωή και τις επιλογές σας.

2)Διασφαλίζουμε ότι το ιδιωτικό απόρρητο και η ασφάλεια ενσωματώνονται σε ό,τι κάνουμε.

3)Δεν σας αποστέλλουμε διαφημιστικές ανακοινώσεις εκτός εάν μας το έχετε ζητήσει. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή.

4)Δεν προσφέρουμε ποτέ ούτε πωλούμε τα δεδομένα σας.

5)Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία μας μόνο με έμπιστους εταίρους.

6)Δεσμευόμαστε για πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας.

7)Δεν χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας με τρόπους που δεν σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει.

8)Σεβόμαστε τα δικαιώματά σας και προσπαθούμε πάντοτε να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας στο μέτρο του δυνατού, σε συμμόρφωση με τις νομικές και λειτουργικές υποχρεώσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές μας που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής παραθέτουμε κατωτέρω το είδος των προσωπικών δεδομένων που ενδέχεται να λάβουμε απευθείας από εσάς ή από τις συναλλαγές σας με εμάς, τον ενδεχόμενο τρόπο χρήση τους, σε ποιους ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε, τον τρόπο που τα προστατεύουμε και τα διατηρούμε ασφαλή, καθώς και τα δικαιώματα σας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας. Φυσικά, όλες οι καταστάσεις μπορεί να μην ισχύουν για εσάς. Η παρούσα Πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής σας παρέχει μια σύνοψη όλων των πιθανών καταστάσεων στις οποίες μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας.

Όσο περισσότερο συναλλάσσεστε μαζί μας, τόσο περισσότερο μας επιτρέπετε να σας γνωρίσουμε και να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε προσαρμοσμένες υπηρεσίες.

Όταν μας γνωστοποιείτε προσωπικά δεδομένα ή όταν εμείς συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν, τα χρησιμοποιούμε πάντοτε σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες καθώς και τη σελίδα «Ερωτήσεις και Απαντήσεις» (εφόσον διατίθεται). Για τυχόν ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ :

1

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

1)Ποιοι είμαστε;

2)Τι σημαίνει «προσωπικά δεδομένα»;

3)Τι είδους δεδομένα συλλέγουμε από εσάς και πώς τα χρησιμοποιούμε;

3.1.Πώς συλλέγουμε ή λαμβάνουμε τα δεδομένα σας;

3.2.Αυτόματη λήψη αποφάσεων

3.3.Κατάρτιση προφίλ

3.4.Ποιος μπορεί να αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας;

3.5.Πού αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

3.6.Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

3.7.Είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα σας;

3.8.Σύνδεσμοι προς ιστότοπους τρίτων μερών και σύνδεση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3.9.Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη

4)Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας

5)Στοιχεία επικοινωνίας

1)ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΗL’Oréal Hellas A.E. είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα που μας γνωστοποιείτε. Όπου παρατίθενται οι όροι «L’Oréal», «σε εμάς», «δικό(-ά) μας» ή «εμείς», αναφέρονται αποκλειστικά στην εν λόγω εταιρεία. Η L’Oréal είναι ο «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων» για τους σκοπούς της εφαρμοστέας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στην ενότητα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

2)TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»;

Ως «Προσωπικά δεδομένα» νοείται κάθε πληροφορία ή συνδυασμός πληροφοριών που θα μπορούσε να σας ταυτοποιήσει άμεσα (π.χ. το ονοματεπώνυμό σας) ή έμμεσα (π.χ. μέσω ψευδοποιημένων δεδομένων όπως ένας μοναδικός αριθμός δελτίου ταυτότητας). Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ διεύθυνση κατοικίας/ αριθμό κινητού τηλεφώνου, ονόματα χρήστη, φωτογραφίες προφίλ, προσωπικές προτιμήσεις και αγοραστικές συνήθειες, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, πληροφορίες οικονομικής φύσης και πληροφορίες κοινωνικής πρόνοιας. Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν μοναδικά αριθμητικά αναγνωριστικά όπως είναι η διεύθυνση ΙΡ του υπολογιστή σας ή η διεύθυνση MAC του κινητού τηλεφώνου σας, καθώς και cookies.

3)ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

ΗL’Oréal θεωρεί ότι εσείς, ο καταναλωτής, είστε στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας. Χαιρόμαστε να επικοινωνείτε μαζί μας, να μαθαίνουμε νέα σας, καθώς και να δημιουργούμε και να προσφέρουμε προϊόντα που σας αρέσουν. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί από εσάς απολαμβάνετε την επικοινωνία μαζί μας. Για αυτούς τους λόγους υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε ενδεχομένως να μας γνωστοποιείτε τα προσωπικά δεδομένα σας κι εμείς ενδεχομένως να τα συλλέξουμε.

2

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

3.1.Πώς συλλέγουμε ή λαμβάνουμε τα δεδομένα σας;

Πιθανώς να συλλέγουμε ή να λαμβάνουμε δεδομένα από εσάς μέσω των ιστότοπών μας, καθώς και μέσω εντύπων, εφαρμογών και συσκευών, ιστότοπων προϊόντων ή εμπορικών σημάτων της L’Oréal στα κοινωνικά μέσα ή με άλλο τρόπο. Ενίοτε, μας τα παρέχετε εσείς απευθείας (π.χ. όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό, όταν επικοινωνείτε μαζί μας, όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω των ιστότοπων/ εφαρμογών μας ή από καταστήματα/ κέντρα αισθητικής) ενίοτε, τα συλλέγουμε (π.χ. με τη χρήση cookies για να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε τους ιστότοπους/ τις εφαρμογές μας) ή, ενίοτε, λαμβάνουμε τα δεδομένα σας από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων άλλων εταιρειών του Ομίλου L’Oréal.

Όταν συλλέγουμε δεδομένα, τα υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με αστερίσκο, όποτε τα εν λόγω δεδομένα μας είναι απαραίτητα προκειμένου:

-να εκτελέσουμε τη μεταξύ μας σύμβαση (π.χ. να παραδίδουμε τα προϊόντα που έχετε αγοράσει από τους ιστότοπους/ τις εφαρμογές μας,

-να σας παρέχουμε την υπηρεσία που ζητήσατε (π.χ. να σας αποστείλουμε κάποιο ενημερωτικό δελτίο), ή

-να συμμορφωνόμαστε με τις νόμιμες απαιτήσεις (π.χ. τιμολόγηση).

Ημη παροχή των δεδομένων που επισημαίνονται με αστερίσκο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε περαιτέρω λεπτομέρειες που διευκρινίζουν:

Σύνοψη πληροφοριών σχετικά με τις μεταξύ μας συναλλαγές και τις συνέπειες τους για τα δεδομένα σας

Στη διάρκεια ποιων

Τι είδους προσωπικά

Με ποιον τρόπο και

Ποια είναι η νομική

συναλλαγών

δεδομένα

για ποιον λόγο

βάση για τη χρήση

επιτρέπεται να μάς

επιτρέπεται να

επιτρέπεται να

των προσωπικών

παρέχετε και εμείς να

λαμβάνουμε

χρησιμοποιούμε

δεδομένων σας:

συλλέγουμε τα

απευθείας από εσάς

δεδομένα σας;

 

δεδομένα σας;

ή ως αποτέλεσμα των

 

 

 

μεταξύ μας

 

 

 

συναλλαγών;

 

 

1)Στη διάρκεια ποιων συναλλαγών επιτρέπεται να παρέχονται ή να συλλέγονται τα δεδομένα σας; Αυτή η στήλη διευκρινίζει τη δραστηριότητα ή την κατάσταση στην οποία συμμετέχετε όταν χρησιμοποιούμε ή συλλέγουμε τα δεδομένα σας. Για παράδειγμα, όποτε πραγματοποιείτε μια αγορά, κάνετε εγγραφή για κάποιο 1ενημερωτικό δελτίο ή περιηγείστε σε κάποιον ιστότοπο/εφαρμογή.

2)Τι είδους προσωπικά δεδομένα επιτρέπεται να λαμβάνουμε απευθείας από εσάς ή ως αποτέλεσμα της συναλλαγής σας με εμάς; Αυτή η στήλη διευκρινίζει τι είδους δεδομένα που σας αφορούν μπορούμε να συλλέγουμε, κατά περίπτωση.

3)Με ποιον τρόπο και για ποιον λόγο επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούμε; Αυτή η στήλη διευκρινίζει τι μπορούμε να κάνουμε με τα δεδομένα σας, καθώς και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται.

3

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

4)Ποια είναι η νομική βάση για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σας: Αυτή η στήλη διευκρινίζει τον λόγο για τον οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας.

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα, η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορεί να είναι:

Η συγκατάθεσή σας,

Το έννομο συμφέρον μας, το οποίο μπορεί να είναι:

Η βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας: ειδικότερα, το επιχειρηματικό συμφέρον μας, το οποίο έχει σκοπό να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας και, κατά συνέπεια, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, τους ιστότοπους/τις εφαρμογές/τις συσκευές μας, τα προϊόντα και εμπορικά μας σήματα προς όφελος των καταναλωτών μας.

Η πρόληψη περιστατικών απάτης: να διασφαλίσουμε ότι κάθε πληρωμή ολοκληρώνεται χωρίς να σημειωθεί περιστατικό απάτης ή ιδιοποίηση.

Η ασφάλεια των εργαλείων μας: να διατηρούμε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε (τους ιστότοπους/ τις εφαρμογές/ τις συσκευές μας) ασφαλή και προστατευμένα και να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν σωστά και βελτιώνονται συνεχώς.

Την εκτέλεση μιας σύμβασης: ειδικότερα, να παράσχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε από εμάς.

Νομικοί λόγοι: όταν η επεξεργασία απαιτείται από τη νομοθεσία.

Σύνοψη πληροφοριών σχετικά με τις μεταξύ μας συναλλαγές και τις συνέπειες τους για τα δεδομένα σας

Στη διάρκεια

Τι είδους προσωπικά

Με ποιον τρόπο και για ποιον

Ποια είναι η νομική βάση

ποιων

δεδομένα επιτρέπεται να

λόγο επιτρέπεται να

για τη χρήση των

συναλλαγών

λαμβάνουμε απευθείας από

χρησιμοποιούμε δεδομένα σας;

προσωπικών δεδομένων

επιτρέπεται να

εσάς ή ως αποτέλεσμα των

 

 

σας:

μάς παρέχετε

μεταξύ μας συναλλαγών;

 

 

 

και εμείς να

 

 

 

 

 

συλλέγουμε τα

 

 

 

 

 

δεδομένα σας;

 

 

 

 

 

 

Ανάλογα με το πόσο με

Προκειμένου:

Εκτέλεση σύμβασης

Δημιουργία και

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

Να διαχειριζόμαστε τις

Να σας παρέχουμε την

διαχείριση

τα δεδομένα μπορεί να

 

παραγγελίες σας

υπηρεσία που ζητήσατε

λογαριασμού

περιλαμβάνουν:

Να διαχειριζόμαστε

(π.χ. δημιουργία

 

Όνομα και επώνυμο,

 

διαγωνισμούς, προωθητικές

λογαριασμού,

Οι

Φύλο,

 

ενέργειες ή έρευνες στις

ολοκλήρωση έρευνας ή

πληροφορίες

Διεύθυνση

 

οποίες επιλέγετε να

αγορά προϊόντος),

που

 

ηλεκτρονικού

συμμετάσχετε,

 

συλλέγονται

 

ταχυδρομείου,

Να απαντήσουμε στις

 

κατά τη

Ταχυδρομική

 

ερωτήσεις σας και

 

δημιουργία

 

διεύθυνση,

 

συναλλασσόμαστε άλλως

 

λογαριασμού

Αριθμό τηλεφώνου,

μαζί σας,

 

σε ιστότοπους/

Φωτογραφία,

Να σάς προσφέρουμε

 

εφαρμογές της

Ημερομηνία γέννησης ή

 

κάποιο πρόγραμμα

 

L’Oréal, μέσω

 

ηλικιακή ομάδα,

 

επιβράβευσης,

 

σύνδεσης από

 

 

Να σάς επιτρέψουμε να

 

μέσα

 

 

 

διαχειριστείτε τις

 

κοινωνικής

 

 

 

 

 

 

 

προτιμήσεις σας.

 

4

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

δικτύωσης ή

Αναγνωριστικό, όνομα

Να σας αποστέλλουμε

Συγκατάθεση

στα

 

χρήστη και κωδικό

 

προωθητικές επικοινωνίες

 

Να σάς αποστέλλουμε

καταστήματα.

πρόσβασης,

 

(εφόσον το έχετε ζητήσει), οι

 

επικοινωνίες άμεσης

 

Προσωπική περιγραφή

 

οποίες μπορεί να ταιριάζουν

 

εμπορικής προώθησης,

 

 

ή προτιμήσεις,

 

στο δικό σας «προφίλ»

 

 

 

Στοιχεία παραγγελίας,

 

(δηλαδή, με βάση τα

 

 

 

Προφίλ σε μέσα

 

προσωπικά δεδομένα σας

 

 

 

 

κοινωνικής δικτύωσης

 

και τις προτιμήσεις σας που

 

 

 

 

(όταν η σύνδεση

 

γνωρίζουμε),

 

 

 

 

πραγματοποιείται από

 

 

 

 

 

 

 

μέσα κοινωνικής

 

 

 

 

 

 

 

δικτύωσης ή εσείς μας

Να σας προσφέρουμε

Έννομο συμφέρον

 

 

γνωστοποιείτε τα εν

 

 

 

εξατομικευμένες υπηρεσίες

 

Να διασφαλίζουμε ότι οι

 

 

λόγω προσωπικά

 

 

 

 

 

με βάση τα δικά σας

 

ιστότοποι/εφαρμογές

 

 

δεδομένα).

 

 

 

 

 

πρότυπα ομορφιάς,

 

μας παραμένουν

 

 

 

 

 

 

 

 

Να παρακολουθούμε και

 

ασφαλείς, να τις

 

 

 

 

βελτιώνουμε τους

 

προστατεύουμε από

 

 

 

 

ιστότοπους/τις εφαρμογές

 

περιστατικά απάτης,

 

 

 

 

μας,

 

 

καθώς και για να

 

 

 

Να πραγματοποιούμε

 

κατανοήσουμε καλύτερα

 

 

 

 

αναλύσεις ή να συλλέγουμε

 

τις ανάγκες και τις

 

 

 

 

στατιστικά στοιχεία,

 

προσδοκίες σας και,

 

 

 

Να διασφαλίζουμε τους

 

κατά συνέπεια, να

 

 

 

 

ιστότοπους/τις εφαρμογές

 

βελτιώνουμε τις

 

 

 

 

μας και να προστατεύουμε

 

υπηρεσίες, τα προϊόντα

 

 

 

 

εσάς και εμάς από

 

και τα εμπορικά μας

 

 

 

 

περιστατικά απάτης.

 

σήματα.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφή σε

Ανάλογα με το πόσο

Προκειμένου:

 

Συγκατάθεση

ενημερωτικά

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

Να σας αποστέλλουμε

 

Να σάς αποστέλλουμε

δελτία και

τα δεδομένα μπορεί να

 

προωθητικές επικοινωνίες

 

κοινοποιήσεις άμεσης

εμπορικές

περιλαμβάνουν:

 

(εφόσον το έχετε ζητήσει), οι

 

εμπορικής προώθησης,

ανακοινώσεις

Διεύθυνση

 

οποίες μπορεί να ταιριάζουν

 

 

 

 

ηλεκτρονικού

 

στο δικό σας «προφίλ»

 

 

 

ταχυδρομείου,

 

(δηλαδή, με βάση τα

 

 

 

Όνομα και επώνυμο,

 

προσωπικά δεδομένα σας

 

 

 

Προσωπική περιγραφή

 

και τις προτιμήσεις σας που

 

 

 

 

ή προτιμήσεις,

 

γνωρίζουμε

 

 

 

Προφίλ σε μέσα

 

(συμπεριλαμβανομένης της

 

 

 

 

κοινωνικής δικτύωσης

 

τοποθεσίας του

 

 

 

 

(όταν η σύνδεσή

 

καταστήματος που

 

 

 

 

πραγματοποιείται από

 

προτιμάτε),

 

 

 

 

μέσα κοινωνικής

 

 

 

 

 

δικτύωσης ή

Να

πραγματοποιούμε

Έννομο συμφέρον

 

 

γνωστοποιείτε τα

 

αναλύσεις ή να συλλέγουμε

 

Να προσαρμόζουμε τις

 

 

προσωπικά δεδομένα σε

 

στατιστικά στοιχεία.

 

διαφημιστικές

 

 

εμάς).

 

 

 

 

ανακοινώσεις μας, να

 

 

 

 

 

 

 

αντιληφθούμε την

 

 

 

 

 

 

 

αποτελεσματικότητά

 

 

 

 

 

 

 

τους και να

 

 

 

 

 

 

 

διασφαλίζουμε ότι

 

 

 

 

 

 

 

απολαμβάνετε την

 

 

 

 

 

 

 

πλέον σχετική εμπειρία,

 

 

 

 

 

 

 

καθώς και για να

 

 

 

 

 

 

 

κατανοήσουμε καλύτερα

 

 

 

 

 

 

 

τις ανάγκες και τις

 

 

 

 

 

 

 

προσδοκίες σας και,

 

 

 

 

 

 

 

κατά συνέπεια, να

 

 

 

 

 

 

 

βελτιώνουμε τις

 

 

 

 

 

 

 

υπηρεσίες μας, τα

 

 

 

 

 

 

 

προϊόντα και τα

 

 

 

 

 

 

 

εμπορικά μας σήματα.

5

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

 

 

 

Να ενημερώνουμε τους

Νομικοί λόγοι

 

 

 

 

 

καταλόγους μας

 

Να διατηρούμε τα

 

 

 

 

 

διαγράφοντας στοιχεία

 

στοιχεία σας σε λίστα

 

 

 

 

εφόσον έχετε ζητήσει να μην

 

διαγραφής εφόσον μας

 

 

 

 

επικοινωνούμε μαζί σας.

 

έχετε ζητήσει να μην σας

 

 

 

 

 

 

αποστέλλουμε πλέον

 

 

 

 

 

 

κοινοποιήσεις άμεσης

 

 

 

 

 

 

εμπορικής προώθησης.

 

 

 

 

 

 

Αγορές και

Ανάλογα με το πόσο

Προκειμένου:

Εκτέλεση

μιας

διαχείριση

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

Να επικοινωνούμε μαζί σας

 

σύμβασης:

 

παραγγελιών

τα δεδομένα μπορεί να

 

για να οριστικοποιήσουμε

 

Για να σας παρέχουμε

 

περιλαμβάνουν:

 

την παραγγελία σας όταν

 

την υπηρεσία που

 

Πληροφορίες

Όνομα και επώνυμο,

 

έχετε αποθηκεύσει το

 

ζητήσατε (αγορά).

 

συλλέγονται

Διεύθυνση

 

καλάθι αγορών σας ή έχετε

 

 

 

στη διάρκεια

 

ηλεκτρονικού

 

τοποθετήσει προϊόντα στο

 

 

 

της διαδικασίας

 

ταχυδρομείου,

 

καλάθι σας χωρίς να

 

 

 

αγοράς

Διεύθυνση (παράδοσης

 

ολοκληρώσετε τη διαδικασία

 

 

 

προϊόντων

 

και τιμολόγησης),

αγοράς,

 

 

 

μέσω

Αριθμό τηλεφώνου,

Να σάς ενημερώνουμε όταν

 

 

 

ιστότοπων/

Προσωπική περιγραφή

 

ένα προϊόν που επιθυμείτε

 

 

 

εφαρμογών/

 

ή προτιμήσεις,

 

να αγοράσετε είναι

 

 

 

σελίδων

Προφίλ σε μέσα

διαθέσιμο,

 

 

 

κοινωνικής

 

κοινωνικής δικτύωσης

Να επεξεργαζόμαστε και να

 

 

 

δικτύωσης της

 

(όταν η σύνδεση

 

παρακολουθούμε την

 

 

 

L’Oréal ή στα

 

πραγματοποιείται από

 

παραγγελία σας,

 

 

 

καταστήματα.

 

μέσα κοινωνικής

 

συμπεριλαμβανομένης της

 

 

 

 

 

δικτύωσης ή εσείς μάς

 

παράδοσης του προϊόντος

 

 

 

 

 

γνωστοποιείτε τα εν

 

στη διεύθυνση που

 

 

 

 

 

λόγω προσωπικά

υποδείξατε,

 

 

 

 

δεδομένα),

Να διαχειριζόμαστε την

 

 

 

 

Πληροφορίες σχετικά με

 

εξόφληση της παραγγελίας

 

 

 

 

 

συναλλαγές, όπως

 

σας, Σημειωτέον,

 

 

 

 

 

αγορές προϊόντων και

 

πληροφορίες σχετικά με

 

 

 

 

 

τοποθεσία

 

πληρωμές (αριθμός

 

 

 

 

 

καταστήματος,

 

πιστωτικής κάρτας/

 

 

 

 

Πληρωμές και σχετικές

 

πληροφορίες

 

 

 

 

 

πληροφορίες ή

 

Paypal/στοιχεία τραπεζικού

 

 

 

 

Ιστορικό αγορών.

 

λογαριασμού) δεν

 

 

 

 

 

 

 

συλλέγονται από εμάς αλλά

 

 

 

 

 

 

 

απευθείας από τους

 

 

 

 

 

 

 

παρόχους υπηρεσιών

 

 

 

 

 

 

 

πληρωμής,

 

 

 

 

 

 

Να διαχειριζόμαστε κάθε

 

 

 

 

 

 

 

επικοινωνία σας μαζί μας

 

 

 

 

 

 

 

αναφορικά με την

 

 

 

 

 

 

 

παραγγελία σας,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

 

 

 

Να προστατεύουμε τις

Έννομο συμφέρον

 

 

 

 

συναλλαγές σας από

 

Να προστατεύουμε εσάς

 

 

 

 

περιστατικά απάτης.

 

και εμάς από δόλιες

 

 

 

 

Σημειωτέον,

 

συναλλαγές και να

 

 

 

 

χρησιμοποιούμε λύσεις

 

διασφαλίζουμε ότι η

 

 

 

 

τρίτων για την ανίχνευση

 

πληρωμή ολοκληρώθηκε

 

 

 

 

περιστατικών απάτης, καθώς

 

χωρίς να προκύψει

 

 

 

 

και για να διασφαλίζουμε ότι

 

περιστατικό απάτης ή

 

 

 

 

η πληρωμή έχει

 

ιδιοποίησης.

 

 

 

 

ολοκληρωθεί και έχει

 

 

 

 

 

 

πραγματοποιηθεί από εσάς

 

 

 

 

 

 

ή κάποιο πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

εξουσιοδοτημένο από εσάς,

 

 

 

 

 

Να εμπλουτίζουμε το προφίλ

 

 

 

 

 

 

σας όποτε πραγματοποιείτε

 

 

 

 

 

 

μια αγορά χρησιμοποιώντας

 

 

 

 

 

 

τα στοιχεία του

 

 

 

 

 

 

λογαριασμού σας,

 

 

 

 

 

Να μετράμε τον βαθμό

 

 

 

 

 

 

ικανοποίησής σας,

 

 

 

 

 

Να διαχειριζόμαστε κάθε

 

 

 

 

 

 

διαφορά σχετική με μια

 

 

 

 

 

 

αγορά σας,

 

 

 

 

 

Για στατιστικούς σκοπούς.

 

 

 

 

 

 

 

Περιήγηση στο

Ανάλογα με το πόσο

Κατά περίπτωση,

Έννομο συμφέρον:

διαδίκτυο

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

χρησιμοποιούμε Cookies, καθώς

 

Να διασφαλίζουμε ότι

 

τα δεδομένα μπορεί να

και άλλα προσωπικά δεδομένα

 

σας παρέχουμε

Πληροφορίες

περιλαμβάνουν:

που μας έχετε γνωστοποιήσει

 

ιστότοπους/εφαρμογές,

συλλέγονται

Στοιχεία που αφορούν τη

(όπως προηγούμενες αγορές ή αν

 

διαφημίσεις και

μέσω cookies ή

 

χρήση των

έχετε κάνει εγγραφή για να

 

ανακοινώνεις που

παρόμοιες

 

ιστότοπων/εφαρμογών

λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού

 

λειτουργούν σωστά και

τεχνολογίες

 

μας:

ταχυδρομείου τα ενημερωτικά

 

βελτιώνονται συνεχώς

Cookies»*)

Από πού συνδέεστε,

δελτία μας) για τους παρακάτω

 

για την αποδοχή cookies

στο πλαίσιο της

Στοιχεία σύνδεσης,

σκοπούς:

 

τα οποία (i) είναι

περιήγησής σας

Ιστοσελίδες που

 

 

 

 

απαραίτητα για τη

στον

 

επισκεφθήκατε,

 

 

 

 

λειτουργία των

ιστότοπο/στην

Βίντεο που

Την ορθή λειτουργία των

 

ιστότοπων/εφαρμογών

εφαρμογή της

 

παρακολουθήσατε,

 

μας, (ii)

L’Oréal ή σε

Διαφημίσεις στις οποίες

 

ιστότοπων/εφαρμογών μας:

 

χρησιμοποιούνται για

ιστότοπους/

 

κάνετε κλικ ή πατήσατε,

 

o

ορθή προβολή

 

να διατηρούν τους

εφαρμογές

 

 

 

περιεχομένου,

 

ιστότοπους/τις

Προϊόντα για τα οποία

 

o

 

τρίτων μερών.

 

κάνετε αναζήτηση,

 

δημιουργία και

 

εφαρμογές μας

 

 

 

 

ανάκληση καλαθιού στη

 

ασφαλείς και

 

Τοποθεσία που βρίσκεστε,

 

 

 

Για

Διάρκεια της επίσκεψής

 

o

μνήμη,

 

προστατευμένες.

 

σας,

 

δημιουργία και

 

 

πληροφορίες

 

 

 

ανάκληση στοιχείων

 

 

Προϊόντα που επιλέξατε

 

 

 

 

σχετικά με

 

 

σύνδεσης στη μνήμη,

 

 

 

για το καλάθι σας.

 

 

 

 

συγκεκριμένα

 

 

o

εξατομίκευση

 

 

 

 

 

 

 

Cookies που

Τεχνικές πληροφορίες:

 

 

περιβάλλοντος εργασίας,

 

 

εγκαθίστανται

 

 

όπως π.χ. γλώσσα,

 

 

Διεύθυνση ΙΡ,

 

 

 

 

μέσω

 

o

παράμετροι που

 

 

Πληροφορίες σχετικά με

 

 

 

συγκεκριμένου

 

 

συνδέονται με τη

 

 

 

το πρόγραμμα περιήγησής

 

 

 

 

ιστότοπου/

 

 

 

συσκευή σας,

 

 

 

σας,

 

 

 

 

εφαρμογής,

 

 

 

συμπεριλαμβανομένης

 

 

Πληροφορίες σχετικά με

 

 

 

 

ανατρέξτε στον

 

 

της ανάλυσης της οθόνης

 

 

 

τη συσκευή σας,

 

 

 

 

σχετικό πίνακα

 

 

 

σας κ.λπ.,

 

 

 

 

 

 

 

 

για τα Cookies.

Το μοναδικό αναγνωριστικό

 

o

βελτίωση των

 

 

 

 

 

ιστότοπων/εφαρμογών

 

 

 

που χορηγείται σε κάθε

 

 

 

 

 

 

 

μας δοκιμάζοντας, για

 

 

 

επισκέπτη και την ημερομηνία

 

 

 

 

 

 

 

παράδειγμα, νέες ιδέες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

λήξης του εν λόγω αναγνωριστικού.

*Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στη συσκευή σας (υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο) όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο, καθώς και σε ιστότοπους του Ομίλου L’Oréal.

Να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπος/εφαρμογή είναι ασφαλής και προστατευμένος και να σας προστατεύουμε έναντι περιστατικών απάτης ή καταχρηστικής χρήσης των ιστότοπων ή των υπηρεσιών μας, για παράδειγμα, μέσω επίλυσης προβλημάτων.

Να πραγματοποιούμε στατιστικές αναλύσεις: o Να αποφεύγουμε τη

διπλή καταγραφή επισκεπτών,

o Να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των χρηστών στις διαφημιστικές μας εκστρατείες,

o Να βελτιώνουμε τις προσφορές μας,

o Να γνωρίζουμε πώς ανακαλύψατε τους ιστότοπους/τις εφαρμογές μας.

8

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

Να παρέχουμε διαδικτυακή

Συγκατάθεση

 

συμπεριφορική διαφήμιση:

Για όλα τα υπόλοιπα

 

o Να σάς εμφανίζουμε

cookies.

 

διαδικτυακές

 

 

διαφημίσεις για

 

 

προϊόντα τα οποία,

 

 

ενδεχομένως, σάς

 

 

ενδιαφέρουν βάσει

 

 

προηγούμενης

 

 

συμπεριφοράς σας,

 

oΝα σας εμφανίζουμε διαφημίσεις και περιεχόμενο σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε:

oΝα σας αποστέλλουμε προτάσεις, διαφημιστικά μηνύματα ή περιεχόμενο

με βάση το προφίλ και τα ενδιαφέροντά σας,

oΝα εμφανίζονται οι ιστότοποι/εφαρμογές μας με προσαρμοσμένο τρόπο, όπως η ανάκληση στη μνήμη του καλαθιού σας ή των στοιχείων σύνδεσής σας, η γλώσσα σας, τα cookies προσαρμογής επιφάνειας εργασίας του χρήστη (δηλαδή, οι παράμετροι που συνδέονται με τη συσκευή σας συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης οθόνης, της επιλεγμένης γραμματοσειράς σας κ.λπ.).

Να επιτρέπουμε την κοινοποίηση του περιεχομένου μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κοινή χρήση κουμπιών για την προβολή της τοποθεσίας).

Προωθητικές

Ανάλογα με το πόσο

Να

ολοκληρώνουμε

Εκτέλεση σύμβασης

ενέργειες

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

ενέργειες

που μας έχετε

Να σας παρέχουμε την

 

τα δεδομένα μπορεί να

ζητήσει,

για

παράδειγμα,

υπηρεσία που ζητήσατε.

Πληροφορίες

περιλαμβάνουν:

να διαχειριζόμαστε

τη

 

που

Όνομα και επώνυμο,

συμμετοχή

σας

σε

 

συλλέγονται

Διεύθυνση

διαγωνισμούς,

παιχνίδια

 

κατά τη

 

ηλεκτρονικού

και έρευνες, καθώς και να

 

διάρκεια ενός

 

ταχυδρομείου,

λαμβάνουμε

υπόψη

τα

 

παιχνιδιού,

Αριθμό τηλεφώνου,

σχόλια και προτάσεις σας.

 

διαγωνισμών,

 

 

 

 

 

 

 

9

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

μιας

Ημερομηνία γέννησης,

Για στατιστικούς σκοπούς.

Έννομο συμφέρον

 

προωθητικής

Φύλο,

 

 

 

 

Να είμαστε σε θέση να

προσφοράς,

Διεύθυνση,

 

 

 

 

κατανοήσουμε καλύτερα

αιτημάτων για

Προσωπική περιγραφή

 

 

 

 

τις

ανάγκες

και

τις

δείγματα,

 

ή προτιμήσεις,

 

 

 

 

προσδοκίες σας και, κατά

ερευνών.

Προφίλ σε μέσα

 

 

 

 

συνέπεια,

 

να

 

 

κοινωνικής δικτύωσης

 

 

 

 

βελτιώνουμε

 

τις

 

 

(όταν η σύνδεση

 

 

 

 

υπηρεσίες, τα προϊόντα,

 

 

πραγματοποιείται από

 

 

 

 

τα

προϊόντα

και

τις

 

 

μέσα κοινωνικής

 

 

 

 

μάρκες μας.

 

 

 

 

δικτύωσης ή εσείς μας

 

 

 

 

 

 

 

 

γνωστοποιείτε τα εν

Να σας

αποστέλλουμε

Συγκατάθεση

 

 

 

 

λόγω προσωπικά

 

προωθητικές

ενημερώσεις

 

Να σας αποστέλλουμε

 

 

δεδομένα),

 

(όταν μας το έχετε ζητήσει).

 

κοινοποιήσεις άμεσης

 

Λοιπές πληροφορίες

 

 

 

 

εμπορικής προώθησης.

 

 

που σας αφορούν και

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μας έχετε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

γνωστοποιήσει (π.χ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μέσω της σελίδας «Ο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

λογαριασμός μου»,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

επικοινωνώντας μαζί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μας ή παρέχοντάς το

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

περιεχόμενό σας όπως

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφίες ή κάποια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κριτική ή ερώτηση μέσω

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

της λειτουργίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

συνομιλίας που

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

διατίθεται σε κάποιους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ιστότοπους/εφαρμογές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ή συμμετέχοντας σε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κάποιον διαγωνισμό,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

παιχνίδι, έρευνα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενο

Ανάλογα με το πόσο με το

Σύμφωνα με τους ειδικούς

Συγκατάθεση

 

 

που

οποίο συναλλάσσεστε με

 

όρους και προϋποθέσεις

 

Να

χρησιμοποιούμε

εκ

δημιουργείται

εμάς, αυτά τα δεδομένα

 

που έχετε αποδεχθεί:

 

νέου το περιεχόμενο που

από τον

μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

o

Να

 

έχετε δημοσιεύσει

στο

χρήστη

Όνομα και επώνυμο ή

 

 

δημοσιεύουμε

 

διαδίκτυο.

 

 

 

ψευδώνυμο,

 

 

την κριτική ή

 

 

 

 

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση

 

 

το

 

 

 

 

 

που

 

ηλεκτρονικού

 

 

περιεχόμενό

 

 

 

 

 

συλλέγονται

 

ταχυδρομείου,

 

 

σας,

 

 

 

 

 

όταν

Φωτογραφία,

 

o

Να

 

 

 

 

 

υποβάλετε

Προσωπική περιγραφή

 

 

προωθούμε

 

 

 

 

 

περιεχόμενο σε

 

ή προτιμήσεις,

 

 

τα προϊόντα

 

 

 

 

 

κάποια από τις

Προφίλ σε μέσα

 

μας.

 

 

 

 

πλατφόρμες

 

κοινωνικής δικτύωσης

Για στατιστικούς σκοπούς.

Έννομο συμφέρον

 

κοινωνικής

 

(όταν η σύνδεση

 

 

 

 

Να είμαστε σε θέση να

δικτύωσης μας

 

πραγματοποιείται από

 

 

 

 

κατανοήσουμε καλύτερα

ή όταν

 

μέσα κοινωνικής

 

 

 

 

τις ανάγκες και τις

 

αποδεχόμαστε

 

δικτύωσης ή εσείς μας

 

 

 

 

προσδοκίες σας και,

 

εκ νέου τη

 

γνωστοποιείτε τα εν

 

 

 

 

κατά συνέπεια, να

 

χρήση του

 

λόγω προσωπικά

 

 

 

 

βελτιώνουμε και να

 

περιεχομένου

 

δεδομένα),

 

 

 

 

προωθούμε τις

 

 

που

Άλλου είδους

 

 

 

 

υπηρεσίες, τα προϊόντα

αναρτήσατε

 

πληροφορίες που μάς

 

 

 

 

και τα εμπορικά μας

 

στις

 

έχετε γνωστοποιήσει

 

 

 

 

σήματα.

 

 

πλατφόρμες

 

(πχ. μέσω της σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

μέσων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο λογαριασμός μου»,

 

 

 

 

 

 

 

 

κοινωνικής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

επικοινωνώντας μαζί

 

 

 

 

 

 

 

 

δικτύωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μας ή παρέχοντας μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

δικό σας περιεχόμενο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

όπως φωτογραφίες ή κάποια κριτική ή ερώτηση μέσω της λειτουργίας συνομιλίας που διατίθεται σε κάποιους ιστότοπους/εφαρμογές).

Χρήση

Ανάλογα με το πόσο

Προκειμένου:

 

 

 

Εκτέλεση μιας σύμβασης

εφαρμογών

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

Να σας παρέχουμε την

 

Να σας παρέχουμε την

 

και συσκευών

τα δεδομένα μπορεί να

 

υπηρεσία που ζητήσατε

 

υπηρεσία που ζητήσατε

 

περιλαμβάνουν:

 

(για παράδειγμα, εικονική

(συμπεριλαμβανομένης,

Πληροφορίες

Όνομα και επώνυμο,

 

δοκιμή των προϊόντων μας,

όπου απαιτείται, της

 

συλλέγονται

Διεύθυνση

 

αγορές προϊόντων μας

 

ανάλυσης αλγόριθμου

 

στο πλαίσιο της

 

ηλεκτρονικού

 

μέσω της εφαρμογής ή από

που απαιτείται για την

 

χρήσης των

 

ταχυδρομείου,

 

σχετικούς ιστότοπους

 

παροχή της υπηρεσίας

 

εφαρμογών

Τοποθεσία,

 

ηλεκτρονικού εμπορίου,

που πραγματοποίησε η

μας ή/και των

Ημερομηνία γέννησης,

 

συμβουλές και

 

 

ομάδα έρευνας και

 

συσκευών μας.

Προσωπική περιγραφή

 

ανακοινώσεις αναφορικά

καινοτομίας).

 

 

 

 

ή προτιμήσεις,

 

με την έκθεσή σας στον

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία,

 

ήλιο, την περιποίηση των

 

 

 

 

 

Στοιχεία που αφορούν

 

μαλλιών σας),

 

 

 

 

 

 

 

 

τη σωματική σας

Να αναλύουμε τα πρότυπα

 

 

 

 

 

 

 

ευεξίας σας και να

 

 

 

 

 

 

 

κατάσταση, όπως

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προτείνουμε τα κατάλληλα

 

 

 

 

 

 

απόχρωση επιδερμίδας,

 

 

 

 

 

 

 

 

προϊόντα

 

 

 

 

 

 

 

 

τύπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(συμπεριλαμβανομένων

 

 

 

 

 

 

δέρματος/μαλλιών,

 

 

 

 

 

 

 

προϊόντων

 

 

 

 

 

 

 

Γεωγραφικό εντοπισμό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

θέσης.

 

προσαρμοσμένων στις

 

 

 

 

 

 

 

 

ανάγκες σας) και συνήθη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προγράμματα περιποίησης,

 

 

 

 

 

 

 

Να σάς παρέχουμε συνήθη

 

 

 

 

 

 

 

 

προϊόντα και προγράμματα

 

 

 

 

 

 

 

 

περιποίησης,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την πραγματοποίηση

Έννομο συμφέρον

 

 

 

 

 

ερευνών και τη δημιουργία

Να βελτιώνουμε πάντοτε

 

 

 

 

καινοτομιών από τους

 

τα προϊόντα και τις

 

 

 

 

 

επιστήμονες του Ομίλου

υπηρεσίες μας έτσι ώστε

 

 

 

 

L’Oréal,

 

 

 

να ανταποκρίνονται στις

 

 

 

Για την παρακολούθηση

ανάγκες και τις

 

 

 

 

 

και τη βελτίωση των

 

προσδοκίες σας, καθώς

 

 

 

 

εφαρμογών και των

 

και για σκοπούς έρευνας

 

 

 

 

συσκευών μας,

 

 

και καινοτομίας.

 

 

 

 

Για στατιστικούς σκοπούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτήματα

Ανάλογα με το πόσο

Να

απαντάμε

στα

Συγκατάθεση

 

 

 

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

 

ερωτήματά σας,

 

Να

επεξεργαζόμαστε

τα

Πληροφορίες

τα δεδομένα μπορεί να

Όπου

απαιτείται,

να

σας

ερωτήματά

σας

και

που

περιλαμβάνουν:

συνδέουμε με

τις

αντίστοιχες

συλλέγουμε

δεδομένα

συλλέγονται

Όνομα και επώνυμο

υπηρεσίες.

 

 

 

που

αφορούν

την

όταν

Αριθμό τηλεφώνου,

 

 

 

 

 

σωματική σας κατάσταση.

υποβάλλετε

Διεύθυνση

 

 

 

 

 

.

 

 

 

ερωτήσεις (π.χ.

 

ηλεκτρονικού

 

 

 

 

Έννομο συμφέρον

 

μέσω του

 

ταχυδρομείου,

Για στατιστικούς σκοπούς.

 

τμήματος

Λοιπές πληροφορίες

 

 

 

 

 

Να είμαστε σε θέση να

εξυπηρέτησης

 

που σάς αφορούν και

 

 

 

 

 

κατανοούμε καλύτερα τις

καταναλωτών)

 

μας έχετε

 

 

 

 

 

ανάγκες

και

τις

αναφορικά με

 

γνωστοποιήσει σε σχέση

 

 

 

 

 

προσδοκίες σας και, κατά

τις μάρκες μας

 

με την ερώτησή σας (οι

 

 

 

 

 

συνέπεια, να βελτιώνουμε

, τα προϊόντα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

μας και τη

 

οποίες ενδέχεται να

 

 

 

τις υπηρεσίες, τα προϊόντα

χρήση τους.

 

περιλαμβάνουν

 

 

 

 

και τις μάρκες μας.

 

 

 

δεδομένα που αφορούν

 

 

 

 

 

 

 

 

την σωματική σας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κατάσταση και την υγεία

 

 

 

 

 

 

 

 

σας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσον αφορά την

Νομικοί λόγοι

 

 

 

 

 

 

 

 

επαγρύπνηση για τα

Να συμμορφωνόμαστε με

 

 

 

 

 

 

 

καλλυντικά προϊόντα

τη νομική μας υποχρέωση

 

 

 

 

 

 

 

(cosmetovigilance):

να

παρακολουθούμε

τα

 

 

 

 

 

 

 

o

Να παρακολουθούμε

αρνητικά αποτελέσματα

 

 

 

 

 

 

 

 

και να αποτρέπουμε

των προϊόντων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

τυχόν αρνητικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αποτελέσματα που

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προκύπτουν από τη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

χρήση των προϊόντων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μας,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o

Να πραγματοποιούμε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

μελέτες που σχετίζονται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

με την ασφαλή χρήση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

των προϊόντων μας,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o

Να εφαρμόζουμε και να

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

παρακολουθούμε τα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

διορθωτικά μέτρα που

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

έχουν ληφθεί, όπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

απαιτείτε.

 

 

 

Χορηγία

Ανάλογα

με

το

πόσο

Να σας αποστέλλουμε

Εκτέλεση μιας σύμβασης

 

συναλλάσσεστε με εμάς, αυτά

 

πληροφορίες σχετικά με

Να

διεκπεραιώνουμε

τα

 

τα

δεδομένα

μπορεί

να

 

τα προϊόντα μας ή

αιτήματά σας.

 

 

περιλαμβάνουν:

 

 

 

πληροφορίες που

 

 

 

 

Όνομα και επώνυμο,

 

επισημαίνονται στη λίστα

και

 

 

 

Αριθμό τηλεφώνου,

 

επιθυμιών ενός

Έννομο συμφέρον

 

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

προσώπου κατόπιν

 

 

 

 

 

 

 

 

αιτήματος κάποιου άλλου

Να ερχόμαστε σε επαφή

 

 

 

 

 

 

 

προσώπου.

με κάποιο πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κατόπιν αιτήματος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κάποιου άλλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προσώπου.

 

3.2.Αυτόματη λήψη αποφάσεων

Για τους σκοπούς της ασφάλειας των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των ιστότοπων/ εφαρμογών/ συσκευών μας έναντι περιστατικών απάτης και ιδιοποίησης, χρησιμοποιούμε λύσεις τρίτων παρόχων. Η μέθοδος ανίχνευσης περιστατικών απάτης βασίζεται, για παράδειγμα, σε απλές συγκρίσεις, συσχετίσεις, ομαδοποίηση, προβλέψεις και ανίχνευση έκτοπων μετρήσεων με τη χρήση λογισμικού ευφυών πρακτόρων, τεχνικές συγχώνευσης δεδομένων και διάφορες τεχνικές εξόρυξης δεδομένων.

Αυτή η διαδικασία ανίχνευσης περιστατικών απάτης μπορεί να είναι εντελώς αυτοματοποιημένη ή να περιλαμβάνει ανθρώπινη παρέμβαση όποτε ένα πρόσωπο λαμβάνει την τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνουμε κάθε εύλογο μέτρο προφύλαξης και προστασίας προκειμένου να περιορίσουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Ως αποτέλεσμα της αυτόματης ανίχνευσης περιστατικών απάτης, ενδέχεται (i) να παρουσιαστεί καθυστέρηση στη διεκπεραίωση της παραγγελίας/ του αιτήματός σας ενόσω ελέγχουμε τη συναλλαγή σας και (ii) να περιορίζεται η πρόσβασή σας ή να αποκλειστείτε από την παροχή μιας

12

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

υπηρεσίας εφόσον διαπιστωθεί κίνδυνος περιστατικού απάτης. Δικαιούστε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες στις οποίες βασίζουμε την απόφασή μας. Ανατρέξτε στην ενότητα «Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας» παρακάτω.

3.3.Κατάρτιση προφίλ

Όταν αποστέλλουμε ή προβάλλουμε εξατομικευμένες ανακοινώσεις ή περιεχόμενο, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε κάποιες τεχνικές που προσδιορίζονται ως «κατάρτιση προφίλ» (δηλαδή, κάθε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που συνίσταται στη χρήση των εν λόγω δεδομένων για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών χαρακτηριστικών ενός φυσικού προσώπου, ειδικότερα, για την ανάλυση ή την πρόβλεψη χαρακτηριστικών που αφορούν τις προσωπικές προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, την οικονομική κατάσταση, τη συμπεριφορά, την τοποθεσία, την υγεία, τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, την αξιοπιστία ή τις κινήσεις του εν λόγω φυσικού προσώπου). Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν στα διαφορετικά σενάρια που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα. Τα εν λόγω δεδομένα συγκεντρώνονται και αναλύονται προκειμένου να αξιολογήσουμε και να προβλέψουμε τις προσωπικές προτιμήσεις ή/και τα ενδιαφέροντα σας.

Βάσει των αναλύσεών μας, αποστέλλουμε ή προβάλλουμε ανακοινώσεις ή/και περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα/ στις ανάγκες σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε τη χρήση των δεδομένων σας για τη «δημιουργία προφίλ». Ανατρέξτε στην την ενότητα «Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας» παρακάτω.

3.4.Ποιος μπορεί να αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας;

Ενδέχεται να γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας εντός του Ομίλου L’Oréal για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές μας υποχρεώσεις, την αποτροπή περιστατικών απάτης ή/και την ασφάλεια των εργαλείων μας, τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ή αφού λάβουμε τη συγκατάθεσή σας προς τούτο.

Ανάλογα με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, και μόνο σε βάση ανάγκης ενημέρωσης, οι εταιρείες του Ομίλου L’Oréal παγκοσμίως ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας. Αυτό, ωστόσο, γίνεται για λόγους ενημέρωσης με ψευδωνυμοποιημένο τρόπο, όπου είναι εφικτό (ώστε να μην επιτρέπεται η άμεση ταυτοποίηση) και, εφόσον απαιτείται, για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε.

Ενδέχεται επίσης να γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ψευδωνυμοποιημένα (ώστε να μην επιτρέπεται η άμεση ταυτοποίηση) στους επιστήμονες του τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εγκαταστημένοι εκτός της χώρας σας, για λόγους έρευνας και καινοτομίας.

Όποτε επιτρέπεται, τα προσωπικά δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συλλέγονται μέσω Cookies, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από κοινού με άλλα εμπορικά μας σήματα για την εναρμόνιση και την ενημέρωση των πληροφοριών που μάς γνωστοποιείτε, την πραγματοποίηση στατιστικών αναλύσεων με βάση τα χαρακτηριστικά σας και την ανάλογη προσαρμογή των ανακοινώσεών μας.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ομίλου L’Oréal για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο L’Oréal και τα εμπορικά του σήματα.

13

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

Ενδέχεται να γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτα μέρη ή εταιρείες του Ομίλου L’Oréal για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Θα γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτα μέρη για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα δεδομένα σας επεξεργάζονται από το εν λόγω τρίτο μέρος, το οποίο ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων και θα ισχύουν οι όροι και προϋποθέσεις καθώς και η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής του εν λόγω μέρους. Θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τα έγγραφα τους προτού παράσχετε τη συγκατάθεσή σας για τη γνωστοποίηση των πληροφοριών σας στο εν λόγω τρίτο μέρος.

Τα προσωπικά δεδομένα σας ενδέχεται επίσης να υπόκεινται σε επεξεργασία για λογαριασμό μας από τρίτους έμπιστους προμηθευτές μας.

Βασιζόμαστε σε έμπιστους τρίτους προμηθευτές για τη διενέργεια μιας σειράς επιχειρηματικών λειτουργιών για λογαριασμό μας. Παρέχουμε σε αυτούς μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των εν λόγω υπηρεσιών και απαιτούμε να μην χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα σας για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Καταβάλλουμε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι όλα τα τρίτα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε διατηρούν ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα σας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να αναθέσουμε υπηρεσίες που απαιτούν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, σε:

Τρίτα μέρη τα οποία μας παρέχουν υποστήριξη και μας βοηθούν στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως υπηρεσίες «ακρόασης» κοινωνικών μέσων, εντοπισμού καταστήματος, προγράμματα επιβράβευσης, διαχείριση ταυτότητας, αξιολογήσεις και κριτικές, διαχείριση σχέσεων με πελάτες (CRM), υπηρεσίες Web Analytics και μηχανές αναζήτησης, εργαλεία επιμέλειας περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες,

Διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες εμπορικής προώθησης προϊόντων, εταιρείες παροχής ψηφιακών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. καθώς και διοργάνωσης εκστρατειών, για την ανάλυση της αποτελεσματικότητάς τους και για τη διαχείριση της επικοινωνίας σας μαζί μας και των ερωτήσεών σας,

Τρίτα μέρη τα οποία πρέπει να σας παραδώσουν κάποιο προϊόν, π.χ. ταχυδρομικές υπηρεσίες/ υπηρεσίες παράδοσης,

Τρίτα μέρη τα οποία μας παρέχουν υποστήριξη και μας βοηθούν στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, όπως πάροχοι πλατφορμών, υπηρεσιών φιλοξενίας, συντήρησης και υποστήριξης των βάσεων δεδομένων μας καθώς και των λογισμικών και εφαρμογών μας που ενδέχεται να εμπεριέχουν δεδομένα που σας αφορούν (ενίοτε, οι εν λόγω υπηρεσίες μπορεί να συνεπάγονται την πρόσβαση στα δεδομένα σας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών),

Παρόχους υπηρεσιών πληρωμής και γραφεία παροχής πληροφοριών πιστοληπτικής ικανότητας για την παροχή αξιολογήσεων της πιστοληπτικής σας ικανότητας και την επαλήθευση των στοιχείων σας όπου αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη σύμβασης μαζί σας,

Τρίτα μέρη τα οποία μάς παρέχουν υποστήριξη σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών και για σκοπούς επαγρύπνησης για τα καλλυντικά προϊόντα.

Ενδέχεται επίσης να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτα μέρη:

Σε περίπτωση πώλησης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή κάποιων περιουσιακών στοιχείων, στην οποία περίπτωση ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά

14

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

δεδομένα σας στον υποψήφιο αγοραστή της εν λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας ή των περιουσιακών στοιχείων. Σε περίπτωση εξαγοράς της L’Oréal ή τμήματος των περιουσιακών στοιχείων της από τρίτο μέρος, τα προσωπικά δεδομένα που κατέχει σχετικά με τους καταναλωτές της και τα οποία συνδέονται με τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται. Όπου ενδείκνυται, σε αυτήν την περίπτωση, ο αγοραστής, ενεργώντας ως νέος υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, επεξεργάζεται τα δεδομένα σας και η εν λόγω επεξεργασία διέπεται από πολιτική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αν υποχρεούμαστε να γνωστοποιήσουμε ή να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με κάποια νομική υποχρέωση ή την επιβολή ή την εφαρμογή των όρων χρήσης/ πώλησής μας ή άλλων όρων και προϋποθέσεων που έχετε αποδεχθεί για την προστασία των δικαιωμάτων, των περιουσιακών στοιχείων ή της ασφάλειας της L’Oréal, των πελατών ή των εργαζομένων μας.

Αν έχουμε τη συγκατάθεσή σας προς τούτο, ή

Εφόσον μας το επιτρέπει η νομοθεσία.

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε συνεργάτες μας:

Σε περίπτωση που η υπηρεσία για την οποία έχετε κάνει εγγραφή δημιουργήθηκε από κοινού από τη L’Oréal και κάποιον συνεργάτη της (για παράδειγμα, μια εφαρμογή που φέρει πλείονα σήματα). Σε αυτή την περίπτωση, η L’Oréal και ο συνεργάτης, ο καθένας για τον δικό του σκοπό, επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα σας και η εν λόγω επεξεργασία πραγματοποιείται ως εξής:

o Από τη L’Oréal σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής, o Από τον συνεργάτη, ο οποίος επίσης ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων

σύμφωνα με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη δική του πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Εφόσον έχετε συμφωνήσει να λαμβάνετε κοινοποιήσεις εμπορικής προώθησης και εμπορίας από κάποιον συνεργάτη της L’Oréal μέσω συγκεκριμένης επιλογής (για παράδειγμα, μέσω εφαρμογής που φέρει το εμπορικό σήμα της L’Oréal και διατίθεται στους συνεργάτες της). Σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα σας υπόκεινται σε επεξεργασία από τον συνεργάτη, ο οποίος ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεδομένων, σύμφωνα με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις και τη δική του πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Κατά την παροχή εργασιών υποστήριξης, ενδέχεται να δημοσιεύσουμε περιεχόμενο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπτωση που συμβουλεύεστε περιεχόμενο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο/ στις εφαρμογές μας, ένα Cookie από τα εν λόγω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποθηκευτεί στη συσκευή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, συνιστούμε να ανατρέξετε στην Πολιτική για τα Cookies των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν προσφέρουμε ούτε πωλούμε τα προσωπικά δεδομένα σας.

3.5.Πού αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς ενδέχεται να μεταφέρονται ή να είναι προσπελάσιμα ή να αποθηκεύονται σε τοποθεσία εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»). Ενδέχεται επίσης να υπόκεινται σε επεξεργασία από μέλη του προσωπικού που λειτουργούν εκτός του ΕΟΧ, τα οποία εργάζονται για εμάς ή για έναν από τους παρόχους υπηρεσιών μας.

15

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

ΗL’Oréal μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός του ΕΟΧ μόνο με ασφαλή και νόμιμο τρόπο. Επειδή κάποιες χώρες ενδέχεται να μην έχουν θεσπίσει νόμους που διέπουν τη χρήση και τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα εν λόγω τρίτα μέρη τηρούν τις δεσμεύσεις μας που παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική. Τα εν λόγω μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν τον έλεγχο των προτύπων προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας των εν λόγω τρίτων μερών ή/και τη σύναψη κατάλληλων συμβάσεων (με βάση το υπόδειγμα που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διατίθεται εδώ).

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ενότητας «Στοιχεία Επικοινωνίας» που βρίσκεται παρακάτω.

3.6. Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε και για τον σκοπό για τον οποίο τα διατηρούμε, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας ή για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές υποχρεώσεις μας.

Για να καθορίσουμε το χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών δεδομένων σας, χρησιμοποιούμε τα εξής κριτήρια:

Όταν αγοράζετε προϊόντα και υπηρεσίες, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της συμβατικής μας σχέσης·

Όταν συμμετέχετε σε κάποια διαφημιστική προσφορά, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφοράς·

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να μας υποβάλλετε κάποιο ερώτημα, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας καθ’ όλη τη διάρκεια που απαιτείται για την επεξεργασία του ερωτήματός σας·

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέχρι να μάς ζητήσετε να τα διαγράψουμε ή μετά από μια περίοδο αδράνειας (χωρίς την πραγματοποίηση συναλλαγών με εμπορικά σήματα) που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές·

Όταν έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για κοινοποιήσεις άμεσης εμπορικής προώθησης, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέχρι να καταργήσετε την εγγραφή σας ή ζητήσετε τη διαγραφή της ή μετά από μια περίοδο αδράνειας (χωρίς την πραγματοποίηση συναλλαγών με εμπορικά σήματα) που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές·

Όταν εγκαθίστανται cookies στον υπολογιστή σας, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών τους (π.χ. καθ’ όλη τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας cookies καλαθιού αγορών ή cookies αναγνωριστικού περιόδου λειτουργίας), καθώς και για μια χρονική περίοδο που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές.

Ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποια προσωπικά δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές

ήκανονιστικές υποχρεώσεις μας, καθώς και για να είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε τα δικαιώματά μας (για παράδειγμα, για να προβάλουμε τις αξιώσεις μας ενώπιον των Δικαστηρίων) ή για στατιστικούς ή ιστορικούς σκοπούς.

16

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

Όταν δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, τα διαγράφουμε από τα συστήματα και τα αρχεία μας ή τα ανωνυμοποιούμε ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η ταυτοποίησή σας από αυτά.

3.7.Είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα σας;

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ασφαλή και να λαμβάνουμε όλες τις εύλογες προφυλάξεις προς τούτο. Απαιτούμε επίσης, βάσει σύμβασης, από κάθε έμπιστο τρίτο μέρος που χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα σας για λογαριασμό μας, να πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Καταβάλλουμε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας και αφού τα λάβουμε, χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας για να αποτρέψουμε κάθε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά. Καθώς η διαβίβαση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απόλυτα ασφαλής, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας που διαβιβάζονται στον ιστότοπό μας. Ως εκ τούτου, κάθε διαβίβαση δεδομένων πραγματοποιείται με δική σας ευθύνη.

3.8.Σύνδεσμοι προς ιστότοπους τρίτων μερών και σύνδεση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κατά καιρούς, οι ιστότοποι και οι εφαρμογές μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς και από τους ιστότοπους των δικτύων των συνεργατών, των διαφημιστών και των συνδεδεμένων εταιρειών μας. Αν ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο προς οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω ιστότοποι έχουν τη δική τους πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δεν υπέχουμε καμία ευθύνη για τις εν λόγω πολιτικές. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις εν λόγω πολιτικές πριν από την υποβολή οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων στους εν λόγω ιστότοπους.

Επίσης, ενδέχεται να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σύνδεσης σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να γνωρίζετε ότι μας κοινοποιείτε τις πληροφορίες του προφίλ σας, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας στη σχετική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σχετική πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να ελέγξετε την πολιτική τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής προκειμένου να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούνται και χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα σας σε αυτό το πλαίσιο.

3.9.Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη

Κάποιοι από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές μας επιτρέπουν στους χρήστες να υποβάλουν το δικό τους περιεχόμενο. Να θυμάστε ότι κάθε περιεχόμενο που υποβάλετε σε κάποια από τις δικές μας πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προβάλλεται στο κοινό, συνεπώς, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν παρέχετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα, π.χ. πληροφορίες οικονομικής φύσης ή στοιχεία διεύθυνσης. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν ενέργειες στις οποίες προβαίνουν άλλα πρόσωπα αν δημοσιεύετε προσωπικά δεδομένα σε κάποια από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσής μας και συνιστούμε να μην δημοσιοποιείτε τέτοιου είδους πληροφορίες.

17

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

4.ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

ΗL’Oréal σέβεται το δικαίωμά σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σας: είναι σημαντικό να μπορείτε να ελέγχετε τα προσωπικά δεδομένα σας. Τα δικαιώματά σας έχουν ως εξής

Τα δικαιώματά σας

Τι σημαίνει αυτό;

 

 

 

 

Δικαίωμα στην ενημέρωση

Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε σαφείς,

 

διαφανείς και εύληπτες πληροφορίες σχετικά

 

με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα

 

προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και όσον

 

αφορά τα δικαιώματά σας. Αυτός είναι ο λόγος

 

που σας παρέχουμε τις πληροφορίες που

 

παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική.

 

 

 

Δικαίωμα στην πρόσβαση

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά

 

δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς (με

 

την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμών).

 

 

Ενδέχεται να επιβάλλουμε μια εύλογη χρέωση η

 

οποία λαμβάνει υπόψη τα διοικητικά έξοδα που

 

συνεπάγεται

η

παροχή

αυτών

των

 

πληροφοριών

 

 

 

 

 

 

Προδήλως

αβάσιμα,

υπερβολικά

ή

 

επαναλαμβανόμενα αιτήματα ενδέχεται να μην

 

τύχουν απάντησης.

 

 

 

 

 

Για να αποκτήσετε την εν λόγω πρόσβαση,

 

επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους που

 

παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

 

 

Δικαίωμα στη διόρθωση

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των

 

προσωπικών δεδομένων σας εφόσον αυτά είναι

 

εσφαλμένα ή μη επίκαιρα πλέον ή/και να τα

 

συμπληρώσετε αν δεν είναι πλήρη.

 

 

Για την εν λόγω διόρθωση, επικοινωνήστε μαζί

 

μας με τους τρόπους που παρατίθενται

 

παρακάτω. Αν διαθέτετε λογαριασμό, ίσως

 

είναι ευκολότερο να διορθώσετε εσείς τα

 

δεδομένα σας μέσω της ενότητας «Ο

 

λογαριασμός μου».

 

 

 

 

 

 

Δικαίωμα στη διαγραφή/δικαίωμα στη λήθη

Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να

 

ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών

 

δεδομένων σας. Επισημαίνεται ότι δεν

 

πρόκειται για απόλυτο δικαίωμα, καθώς

 

ενδέχεται να έχουμε νομικούς ή βάσιμους

 

λόγους να διατηρήσουμε τα προσωπικά

 

δεδομένα σας.

 

 

 

 

 

 

Εφόσον επιθυμείτε να διαγράψουμε τα

 

προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί

 

μας με τους τρόπους που παρατίθενται

 

παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

Δικαίωμα εναντίωσης στην άμεση εμπορική

Μπορείτε να καταργήσετε ανά πάσα στιγμή την

προώθηση, συμπεριλαμβανομένης της

 

εγγραφή σας ή να αρνηθείτε τη λήψη

κατάρτισης προφίλ

 

 

κοινοποιήσεων άμεσης εμπορικής προώθησης.

 

 

 

Είναι ευκολότερο να το κάνετε κάνοντας κλικ

 

 

 

στον σύνδεσμο «Διαγραφή» («Unsubscribe») σε

 

 

 

οποιοδήποτε

μήνυμα

ηλεκτρονικού

 

 

 

ταχυδρομείου ή κοινοποίηση που σας

 

 

 

αποστέλλουμε. Διαφορετικά,

μπορείτε να

 

 

 

επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα

 

 

 

στοιχεία επικοινωνίας που

παρατίθενται

 

 

 

παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να αρνηθείτε την κατάρτιση

 

 

 

προφίλ, επικοινωνήστε μαζί μας με τους

 

 

 

τρόπους που παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης για την

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας

επεξεργασία

δεδομένων

που

για την επεξεργασία των δεδομένων σας από

πραγματοποιείται βάσει συγκατάθεσης ανά

εμάς όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε

πάσα στιγμή

 

 

συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση της

 

 

 

συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της

 

 

 

επεξεργασίας

που

πραγματοποιήθηκε

βάσει

 

 

 

συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της. Σας

 

 

 

παραπέμπουμε στον πίνακα που παρατίθεται

 

 

 

στην ενότητα «Τι είδους δεδομένα συλλέγουμε

 

 

 

από εσάς και με ποιον τρόπο τα

 

 

 

χρησιμοποιούμε», ειδικότερα, στη στήλη «Με

 

 

 

ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε τα

 

 

 

δεδομένα σας;» για να προσδιορίσετε πότε η

 

 

 

επεξεργασία

μας

πραγματοποιείται

βάσει

 

 

 

συγκατάθεσης.

 

 

 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να εναντιωθείτε και να

 

 

 

ανακαλέσετε

τη

συγκατάθεσή

σας,

 

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους που

 

 

 

παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

 

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία βάσει

Μπορείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία

έννομων συμφερόντων

 

των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή όταν η εν

 

 

 

λόγω επεξεργασία βασίζεται σε έννομο

 

 

 

συμφέρον. Σας παραπέμπουμε στους πίνακες

 

 

 

που παρατίθενται στην ενότητα «Τι είδους

 

 

 

δεδομένα συλλέγουμε από εσάς και με ποιον

 

 

 

τρόπο τα χρησιμοποιούμε», ειδικότερα, στη

 

 

 

στήλη «Με ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε

 

 

 

τα δεδομένα σας;» για να προσδιορίσετε πότε η

 

 

 

επεξεργασία

μας

πραγματοποιείται

βάσει

 

 

 

έννομων συμφερόντων.

 

 

 

 

 

Για να το πράξετε, επικοινωνήστε μαζί μας με

 

 

 

τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική

Έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε με την

αρχή

αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας σας και

 

να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με τις

 

πρακτικές προστασίας δεδομένων και της

 

ιδιωτικής ζωής της L’Oréal.

 

 

 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με

 

τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω

 

προτού υποβάλλετε κάποια καταγγελία στην

 

αρμόδια αρχή προστασίας δεδομένων.

 

 

 

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα μετακίνησης, αντιγραφής ή

 

μεταφοράς δεδομένων από τη βάση δεδομένων

 

μας σε άλλη. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση

 

δεδομένων που εσείς έχετε παράσχει και η

 

επεξεργασία βασίζεται σε κάποια σύμβαση ή τη

 

συγκατάθεσή σας και η εν λόγω επεξεργασία

 

πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.

 

Σας παραπέμπουμε στους πίνακες που

 

παρατίθενται στην ενότητα «Τι είδους

 

δεδομένα συλλέγουμε από εσάς και με ποιον

 

τρόπο τα χρησιμοποιούμε», ειδικότερα, στη

 

στήλη «Με ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε

 

τα δεδομένα σας;» για να προσδιορίσετε πότε η

 

επεξεργασία

μας πραγματοποιείται

βάσει

 

σύμβασης ή συγκατάθεσης.

 

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες,

επικοινωνήστε

 

μαζί μας με τους τρόπους που παρατίθενται

 

παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε

 

την επεξεργασία των δεδομένων σας. Το εν

 

λόγω δικαίωμα σημαίνει ότι η επεξεργασία των

 

δεδομένων σας από εμάς υπόκειται σε

 

περιορισμούς και, συνεπώς, μπορούμε να τα

 

αποθηκεύσουμε αλλά δεν μπορούμε να τα

 

χρησιμοποιήσουμε ούτε να τα επεξεργαστούμε

 

περαιτέρω.

 

 

 

 

 

Αυτό ισχύει σε περιορισμένες περιπτώσεις που

 

παρατίθενται στον Γενικό κανονισμό για την

 

προστασία των δεδομένων και είναι οι εξής:

 

η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων

 

αμφισβητείται από το υποκείμενο των

 

δεδομένων (δηλαδή, από εσάς) για μια

 

χρονική περίοδο που παρέχει τη

 

δυνατότητα

στον

υπεύθυνο

 

επεξεργασίας

δεδομένων

να

 

επαληθεύσει

την

ακρίβεια

των

 

προσωπικών δεδομένων,

 

 

η επεξεργασία είναι παράνομη και το

 

υποκείμενο των δεδομένων (δηλαδή,

 

εσείς)

αντιτίθεται στη

διαγραφή των

20

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

 

προσωπικών δεδομένων και αντ’ αυτού

 

ζητάει τον περιορισμό της χρήσης τους,

 

ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων

 

(δηλαδή, η L’Oréal ) δεν χρειάζεται

 

πλέον τα προσωπικά δεδομένα για τους

 

σκοπούς

της

επεξεργασίας,

αλλά

 

απαιτούνται από το υποκείμενο των

 

δεδομένων για την εδραίωση, την

 

άσκηση ή την υποστήριξη νομικών

 

αξιώσεων,

 

 

 

 

 

 

Το υποκείμενο των δεδομένων

 

(δηλαδή, εσείς) έχει αντιταχθεί στην

 

επεξεργασία με βάση τα έννομα

 

συμφέροντα

του

υπεύθυνου

 

επεξεργασίας δεδομένων εν αναμονή

 

της επαλήθευσης κατά πόσο οι νόμιμοι

 

λόγοι που προβάλει ο υπεύθυνος

 

επεξεργασίας δεδομένων υπερισχύουν

 

αυτών

του

υποκειμένου

των

 

δεδομένων.

 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να ζητήσετε τον εν λόγω

 

περιορισμό, επικοινωνήστε μαζί μας μαζί μας με

 

τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

 

 

Δικαίωμα στην απενεργοποίηση των Cookies

Έχετε το

δικαίωμα

απενεργοποίησης

των

 

Cookies. Οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων

 

περιήγησης στο διαδίκτυο είναι συνήθως

 

προγραμματισμένες

από

προεπιλογή

να

 

αποδέχονται τα Cookies. Ωστόσο μπορείτε

 

εύκολα να τις προσαρμόσετε αλλάζοντας τις

 

ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

 

Πολλά cookies χρησιμοποιούνται για τη

 

βελτίωση

της

χρηστικότητας

ή

της

 

λειτουργικότητας ιστότοπων/ εφαρμογών. Ως

 

εκ τούτου, η απενεργοποίηση των cookies

 

μπορεί να μην σας επιτρέπει να

 

χρησιμοποιήσετε

ορισμένα

τμήματα

των

 

ιστότοπων/

εφαρμογών

μας,

 

όπως

 

περιγράφεται αναλυτικά στον σχετικό πίνακα

 

για τα cookies.

 

 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να περιορίσετε ή να αποκλείσετε

 

όλα τα cookies που εγκαθίστανται από τους

 

ιστότοπους/ εφαρμογές μας (γεγονός το οποίο

 

ενδέχεται να μην σας επιτρέπει να

 

χρησιμοποιήσετε

ορισμένα

τμήματα

της

 

τοποθεσίας) ή

οποιουσδήποτε

άλλους

 

ιστότοπους/ εφαρμογές, μπορείτε να το

 

καθορίσετε

μέσω

των ρυθμίσεων

του

21

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών

προγράμματος περιήγησής σας. Η λειτουργία «Βοήθεια» του προγράμματος περιήγησής σας θα σας γνωστοποιήσει τον τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες. ανατρέξετε στην εξής διεύθυνση: http://www.aboutcookies.org/

Για τον χειρισμό των αιτημάτων σας, ενδέχεται να ζητήσουμε επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

5.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για τυχόν ερωτήματα ή προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο που χειριζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματά σας, επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή αποστέλλοντάς μας επιστολή στη διεύθυνση :

L’Oréal Hellas Α.Ε.

Υπόψη Υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 39Α 142 34, Νέα Ιωνία Αττικής

22

s