0
Επιστροφή στο laroche-posay.gr
Save your skin

Τι είναι η λεύκανση των κοραλλιών;

Η λεύκανση των κοραλλιών είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα κοράλλια χάνουν το ιδιαίτερο χρώμα τους, διότι τα συμβιοτικά μικροφύκη που ζουν μέσα τους πεθαίνουν λόγω των μεταβολών στα ύδατα των ωκεανών. Επειδή τα φύκη αυτά παρέχουν σε πολλά κοράλλια έως και το 90% της ενέργειάς τους, μέσω της φωτοσύνθεσης, η λεύκανση οδηγεί τελικά στον θάνατο ορισμένων ειδών κοραλλιών. Το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στις μεταβολές της θερμοκρασίας, τα παθογόνα βακτήρια, τη ρύπανση, και την οξίνιση των ωκεανών σαν αποτέλεσμα της εκπομπής αερίων στην ατμόσφαιρα λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.


Προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών τα κυριότερα αντιηλιακά φίλτρα της La Roche-Posay;

Και τα δύο βασικά φίλτρα της La Roche-Posay, το Mexoryl SX και το Mexoryl XL, έχουν υποβληθεί σε εκτενείς δοκιμές αξιολόγησης των επιπτώσεών τους στα υδάτινα περιβάλλοντα. Στο πλαίσιο οικοτοξικολογικής δοκιμής, διαπιστώθηκε ότι η έκθεση διάρκειας 5 εβδομάδων στα φίλτρα αυτά, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από εκείνες που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό, δεν προκαλεί λεύκανση των κοραλλιών και δεν ασκεί καμία αρνητική επίδραση στα συμβιωτικά μικροφύκη των κοραλλιών.


Αποστολή Tara Pacific 2016-2018: εξαίρετη συμβολή στην παγκόσμια έρευνα για τα κοράλλια.

Η Tara Expeditions είναι μια γαλλική, ιδιωτική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που δρα σε συνεργασία με επιστημονικά ινστιτούτα. Από το 2003, οργανώνει εκστρατείες με στόχο τη μελέτη και την καλύτερη κατανόηση του αντικτύπου της κλιματικής αλλαγής και της οικολογικής κρίσης στα ύδατα των ωκεανών. 
Η La Roche-Posay συμμετέχει στη σύμπραξη του Ομίλου L’Oréal με την Tara Expeditions πάνω σε ένα νέο, διετές ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Στόχος είναι η διεξαγωγή μιας καινοτόμου μελέτης των κοραλλιογενών υφάλων, σε συνεργασία με το CNRS1 , το Paris Sciences et Lettres2 και το Scientific Centre of Monaco3.

1 Centre Nationale de la Recherche Scientifique (Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών).
2 Ερευνητικό πανεπιστήμιο με έδρα το Παρίσι.
3 Ερευνητικό κέντρο Ωκεανογραφίας, με δέσμευσή του την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

  • Facebook

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΟΥ