Ασφάλεια ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Για την περιποίηση του δέρματός σας, χρειάζεστε μια μάρκα αντάξια της εμπιστοσύνης σας.

 

Επίσης, χρειάζεστε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προϊόντα, για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις καλύτερες επιλογές.

 

Στη La Roche-Posay, δέσμευσή μας είναι η ανάπτυξη προϊόντων που είναι ασφαλή ακόμα και για το πιο ευαίσθητο και ευπαθές δέρμα.

 

Ανακαλύψτε παρακάτω πώς επιβεβαιώνουμε ότι τα προϊόντα περιποίησης μας είναι ασφαλή.

 

Εργαστηριακές δοκιμές σε εξελιγμένα μοντέλα «αναδομημένου δέρματος»

 

Διεξάγουμε εκτενείς δοκιμές σε όλα μας τα προϊόντα προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά. Στο Τμήμα Έρευνας & Καινοτομίας, οι ομάδες μας έχουν αναπτύξει μια πρωτοποριακή μέθοδο, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δοκιμές σε ζώα.

 

Πώς λειτουργεί;

 

Χρησιμοποιούμε έναν τύπο "αναδομημένου δέρματος" που ονομάζεται EpiSkin*. Αφού μείνουμε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των δοκιμών στο EpiSkin*, τότε δοκιμάζουμε τα προϊόντα σε ανθρώπους.

 

Η μέθοδος αυτή αποτελεί μια καινοτόμα τεχνολογία που μας παρέχει εξαιρετικά ακριβείς δοκιμές, καθώς επίσης μια βιώσιμη εναλλακτική μέθοδο πειραματισμού που μας επιτρέπει να αποκλείσουμε τυχόν ερεθιστικές ουσίες από τα πρώτα κιόλας στάδια των δοκιμών.

 

Κλινικές δοκιμές ακόμη και στο πιο ευαίσθητο δέρμα

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε κλινικές δοκιμές στις συγκεκριμένες ομάδες που αφορούν τα κριτήρια των προϊόντων μας, υπό την επίβλεψη δερματολόγου ή παιδιάτρου.

 

Στη La Roche-Posay, τον ειδικό του ευαίσθητου δέρματος, δείχνουμε ιδιαίτερη σοβαρότητα στον ισχυρισμό «δοκιμασμένο σε ευαίσθητο δέρμα». Διενεργούμε πραγματικές κλινικές δοκιμές, κατά τις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ευαίσθητο δέρμα, δέρμα με τάση ατοπίας ή αλλεργικό δέρμα, ανάλογα με το υπό δοκιμή προϊόν.

 

Επιπλέον, διεξάγουμε μελέτες για να ελέγξουμε την ασφάλεια ακόμα και για το πιο εύθραυστο δέρμα και για ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά του καρκίνου, ώστε τα προϊόντα μας να προσφέρουν βέλτιστη ανακούφιση με τη μέγιστη ανοχή για το δέρμα.

 

Για να μάθετε περισσότερα για τις αλλεργίες, διαβάστε: Τι είναι αλλεργία και τι συνέπειες έχει στο δέρμα μου;

 

Patch Test - Τεστ αλλεργίας

 

Αξιολογούμε την υποαλλεργικότητα των προϊόντων μας, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται «επαναλαμβανόμενο τεστ αλλεργίας»**.

 

Ο κανόνας της La Roche-Posay: προϊόντα 100% δοκιμασμένα για αλλεργίες

 

Ελέγχουμε σχολαστικά κάθε σύνθεση πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Κάποια από τα προϊόντα μας έχουν δοκιμαστεί ακόμη και πάνω από 10.000 φορές, προτού τελικά φτάσουν στο ράφι του μπάνιου σας!

 

Αν έστω και ένας συμμετέχων παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση κατά τη διάρκεια των δοκιμών, επιδεικνύουμε τη δέουσα επιμέλεια και επιστρέφουμε αμέσως στα εργαστήρια για να επανεξετάσουμε τη σύνθεση.

 

Αν το δέρμα σας παρουσιάζει αλλεργικά συμπτώματα, οι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να σας φανούν χρήσιμες:

 

- Αν ταλαιπωρείστε από δερματικές αλλεργίες, μάθετε περισσότερα για το κατάλληλο πρόγραμμα περιποίησης για να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα.

 

- Για να ενημερωθείτε για τα αλλεργικά τεστ, διαβάστε: Τι να περιμένετε από την επίσκεψή σας στον αλλεργιολόγο.

 

- Για περισσότερες πληροφορίες για τα σημαντικότερα αλλεργιογόνα, διαβάστε: Τα 10 σημαντικότερα αλλεργιογόνα που περιέχονται σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

 

Συνεχής έλεγχος, ακόμα και μετά την κυκλοφορία του προϊόντος

 

Διαθέτουμε ένα πρόγραμμα Κοσμετοεπαγρύπνησης, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούμε συστηματικά όλα μας τα προϊόντα μετά την κυκλοφορία τους, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την εξαιρετική ανοχή τους.

 

Αυτό περιλαμβάνει την καταγραφή και τη διεξοδική διερεύνηση οποιασδήποτε ανεπιθυμήτης αντίδρασης αναφερθεί από τους καταναλωτές ή/και τους ιατρούς.

Συμμετέχουμε ενεργά στην επίλυση κάθε περίπτωσης και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα σε ό,τι αφορά το εν λόγω προϊόν και τα συστατικά του.

Ορισμένα προϊόντα μας κυκλοφορούν στην αγορά για περισσότερα από 20 χρόνια, συνεχίζοντας να βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων καθημερινά. Και τώρα, αν θέλετε να γνωρίστε τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για να κάνουν τα προϊόντα μας ασφαλή, πατήστε εδώ.

 

*Το EpiSkin αποτελείται από μικρούς δίσκους που περιέχουνεργαστηριακά παραγόμενα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος.

Συγκεκριμένα, κύτταρα υγιούς ανθρώπινου δέρματος (κερατινοκύτταρα) καλλιεργούνται σε τρυβλία Petri. Το EpiSkin είναι μια υγιής βιολογική δομή στην οποία δοκιμάζονται τα καλλυντικά, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δοκιμές σε ζώα.

 

** Το προϊόν εφαρμόζεται κάτω από μη διαπερατό (αεροστεγές και υδατοστεγές) επίθεμα. Μετά την αφαίρεση του επιθέματος, το δέρμα εξετάζεται από δερματολόγο. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές. Έπειτα, το δέρμα αφήνεται σε ηρεμία για 2 εβδομάδες.

 

Μετά το τέλος των 2 εβδομάδων, διενεργείται νέα δοκιμή με επίθεμα ως δοκιμασία επαναπρόκλησης. Το δέρμα εξετάζεται και πάλι από δερματολόγο στα 30 λεπτά, στις 24 ώρες και στις 48 ώρες.

 

Η παραπάνω μέθοδος μάς δίνει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε ότι οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν έχουν αναπτύξει κάποια αλλεργία στο προϊόν.