Εργαστήρια Διορθωτικού Μακιγιάζ: μια ξεχωριστή στιγμή αλληλεπίδρασης που βοηθάει να ξαναβρούμε την όρεξη  για ζωή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Λόγω της ορατής φύσης τους, τα δερματικά προβλήματα μπορούν κάποιες φορές να αλλοιώσουν την εικόνα κάποιου και να επηρεάσουν τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή.

 

Για να βελτώσουμε την καθημερινότητα των ασθενών που υποφέρουν από εμφανείς δερματικές παθήσεις, δημιουργήσαμε στο Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay ένα Εργαστήριο Διορθωτικού Μακιγιάζ.

 

Το Εργαστήριο αυτό είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας δερματολόγων, κοινωνικών αισθητικών και των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay. Η πρωτοβουλία αυτή ενέπνευσε πολλά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο να προσφέρουν, κι αυτά, Εργαστήρια Διορθωτικού Μακιγιάζ.

 

Συμφιλιωνόμαστε με την εμφάνισή μας

 

Το πρώτο Εργαστήριο Διορθωτικού Μακιγιάζ διοργανώθηκε το 1994 στο χωριό La Roche-Posay, στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δερματολογίας* σε Ιαματικό περιβάλλον.

 

Η δράση αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σφαιρικής θεραπευτικής προσέγγισης, έχει στόχο να βοηθήσει τους ασθενείς να αποδεχθούν και πάλι τον εαυτό τους και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις δερματικές παθήσεις που τους απασχολούν.

 

Τα εργαστήρια αυτά προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του Ιαματικού Κέντρου La Roche-Posay και στοχεύουν πρωταρχικά σε άτομα που υποφέρουν από πολύ ορατές ατέλειες.

 

Κοινωνικές αισθητικοί διδάσκουν τεχνικές εφαρμογής, βοηθούν τις ασθενείς να επιλέξουν την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα τους και συζητούν μαζί τους για να τις βοηθήσουν να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

 

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή με δύο τρόπους: αφενός προσφέρουν τα προϊόντα μακιγιάζ La Roche-Posay (μάτια, χείλη, νύχια και foundation), τα οποία είναι υψηλής ανοχής, σχεδιασμένα ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα, πλούσια σε χρωστικές και εύκολα στην εφαρμογή, κάνοντας έτσι ευκολότερη την κάλυψη των ατελειών.

 

Αφετέρου, ενισχύουν οικονομικά το άνοιγμα νέων εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο.

 

Ανακτούμε την αυτοπεποίθηση μας χάρη στην καθοδήγηση από ειδικούς

 

"Ερυθρότητα, σημάδια ακμής, επακόλουθα από εγκαύματα, ανεπιθύμητες αντιδράσεις από ογκολογικές θεραπείες, λεύκη, φακίδες κλπ. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το βαθμό στον οποίο οι εμφανείς δερματικές παθήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο οξείες είναι, μπορούν να διαταράξουν σοβαρά τη σχέση κάποιου με τους άλλους. Τα σημάδια δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά."

 

Για το λόγο αυτό, τα Εργαστήρια Διορθωτικού Μακιγιάζ που προσφέρονται από μακιγιέρ με εκπαίδευση στην ψυχολογία, επιδιώκουν να δώσουν μια σφαιρική φροντίδα, τόσο από αισθητικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς.

 

Η εκμάθηση τεχνικών διορθωτικού μακιγιάζ για την κάλυψη των ατελειών είναι το πρώτο βήμα.

 

Το επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι η συμφιλίωση με την εικόνα μας και η ανάκτηση της θηλυκότητάς μας.

 

Σε ένα περιβάλλον που ακούς, μοιράζεσαι και μαθαίνεις, τα εργαστήρια βοηθούν τους ασθενείς να νοιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους, να ξαναχτίσουν τις κοινωνικές σχέσεις και να ξανακερδίσουν το κέφι τους για ζωή.

 

Μια θεμελιώδης πορεία που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να ενισχυθεί με προσωπική ή οικογενειακή καθοδήγηση από κλινικό ψυχολόγο. Μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί 90 εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

 

Μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και κλινικές ανοίγουν, κι αυτά με τη σειρά τους, Εργαστήρια Διορθωτικού Μακιγιάζ βασισμένοι στα πρότυπα εκείνου που οργανώθηκε στο Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay. 1*Πηγή: Εθνικό Συμβούλιο Ιαματικών Εγκαταστάσεων - Γαλλία