Ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα: 4 tips καταπράυνσης

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

«Το δέρμα μου δεν ανέχεται τίποτα πλέον» –μια φράση που οι γυναίκες με αλλεργικό ή/και δυσανεκτικό δέρμα γνωρίζουν καλά.

 

Αυτό που πολλές φορές δεν ξέρουν, ωστόσο, είναι ότι το δέρμα αλλάζει συνεχώς: είναι ξηρό τον χειμώνα, και μπορεί να γίνει μεικτό ή ακόμα και λιπαρό το καλοκαίρι.

 

Η La Roche-Posay προσφέρει τώρα το TOLERIANE Ultra, ένα προϊόν καθημερινής περιποίησης για το ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα.

 

Διατίθεται σε δύο υφές, μια πλούσια και μια λεπτόρρευστη, για να εξασφαλίσει εντατική και κατάλληλη περιποίηση ανεξαρτήτως εποχής.

 

Μη κατάλληλα καλλυντικά: κύρια αιτία των αλλεργικών αντιδράσεων

 

Ερυθρότητα, ερεθισμοί, αίσθηση καύσου, κ.α. – όλα αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των γυναικών με πολύ ευαίσθητο δέρμα.

 

Τα καλλυντικά, μια από τις κύριες αιτίες των αλλεργικών αντιδράσεων, εγείρουν πλέον αυξημένη επαγρύπνηση.

 

Πάνω από μία στις δύο γυναίκες ελέγχουν τη λίστα των συστατικών πριν αγοράσουν, προκειμένου να μείνουν μακριά από αλκοόλες, συντηρητικά και πάραμπεν που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Το αποτέλεσμα: πιο περιορισμένες επιλογές.


Tip 1: Εξειδικευμένο πρόγραμμα περιποίησης: επιλέξτε μια κατάλληλη λοσιόν ντεμακιγιάζ

 

Η La Roche-Posay φέρνει την υψηλή ανοχή στην αφαίρεση του μακιγιάζ και στον καθαρισμό.

 

Η υψηλή ανοχή του TOLERIANE Ultra Eyes and Face Make-up Remover έχει δοκιμαστεί σε πολύ ευαίσθητο ή αλλεργικό δέρμα, καθώς και σε ευαίσθητα μάτια και χρήστριες φακών επαφής.

 

Η ανοχή αυτή διασφαλίζεται χάρη στην αποστειρωμένη συσκευασία μίας δόσης και στην εξαιρετικά εκλεπτυσμένη σύνθεση του προϊόντος.

 

Η αποτελεσματικότητα του TOLERIANE Ultra έχει αποδειχθεί σε πολύ ευαίσθητους τύπους δέρματος με τάση ξηρότητας.

 

Ωστόσο, ευαίσθητο δέρμα δεν σημαίνει οπωσδήποτε και ξηρό δέρμα. Το αντίθετο: το καλοκαίρι, το ευαίσθητο δέρμα γίνεται μεικτό ή λιπαρό σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων.

 

Για τις γυναίκες αυτές, η La Roche-Posay δημιούργησε το TOLERIANE Ultra Fluid, το πρώτο λεπτόρρευστο και μη λιπαρό προϊόν καθημερινής περιποίησης που προσφέρει εξαιρετική φρεσκάδα και καταπραΰνει την αίσθηση καύσου.

 

Επιπλέον, τα προϊόντα περιποίησης TOLERIANE είναι κατάλληλα για χρήση στο περίγραμμα των ματιών, παρέχοντας έτσι εντατική καταπράυνση σε όλες τις περιοχές του πολύ ευαίσθητου ή αλλεργικού δέρματος.

Λοσιόν ντεμακιγιάζ, καθαριστικά, προϊόντα περιποίησης… όλα τα προϊόντα ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Η συνεχής επαγρύπνηση είναι λοιπόν ο καλύτερος σύμμαχός σας.

 

Ο κίνδυνος: να παραλείψετε κάποιο από τα βήματα του προγράμματος περιποίησής σας σε μια προσπάθεια να αποφύγετε το πρόβλημα.

 

Ειδικά όταν το ευαίσθητο δέρμα, πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον τύπο δέρματος, χρειάζεται καθαρισμό, ενυδάτωση και καταπράυνση.

 

Το TOLERIANE Ultra Make-Up Remover και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης TOLERIANE δεν περιέχουν συντηρητικά, πάραμπεν, άρωμα, αλκοόλη, χρωστικές και λανολίνη.

 

Tip 2: Εμπιστευθείτε τους ειδικούς

 

Με τη σειρά προϊόντων TOLERIANE Ultra, κάθε τύπος ευαίσθητου δέρματος –είτε πρόκειται για ξηρό είτε για μεικτό είτε για λιπαρό δέρμα– μπορεί τώρα να επωφεληθεί από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιποίησης.

 

Ξεκινήστε καθαρίζοντας το δέρμα σας με το TOLERIANE Ultra-sensitive Face and Eyes Make-Up Remover.

 

Το προϊόν αυτό απομακρύνει το μακιγιάζ αμέσως, αποτελεσματικά, και χωρίς να χρειάζεται να τρίβετε το πολύ ευαίσθητο ή αλλεργικό δέρμα σας.

 

Ολοκληρώστε τη διαδικασία εφαρμόζοντας το σπρέι Ιαματικού Νερού La Roche-Posay για καταπράυνση και αναζωογόνηση.

 

Στεγνώστε το δέρμα σας ταμπονάροντας απαλά, και έπειτα εφαρμόστε το TOLERIANE Ultra ή TOLERIANE Ultra Fluid, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας ή την εποχή.

 

Εγγυημένη μέγιστη ανοχή

 

Για σχεδόν το 50% των γυναικών, η πραγματοποίηση δοκιμών υπό δερματολογικό έλεγχο είναι καθοριστική για την αγορά ή όχι ενός προϊόντος.

 

Άλλα κριτήρια: διενέργεια δοκιμών σε ευαίσθητο δέρμα, μη παρουσία φυτοφαρμάκων, προϊόν συνιστώμενο από δερματολόγους.

 

Οι προϋποθέσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο αδιαπραγμάτευτες όταν πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ή αλλεργικό δέρμα.

 

Ο κίνδυνος: συμβιβασμός ως προς την ευχάριστη εφαρμογή για χάρη της ανοχής.

 

Με τη σειρά προϊόντων TOLERIANE Ultra, πέραν της υψηλής ανοχής, εξασφαλίζεται επίσης ευχάριστη εμπειρία περιποίησης και αίσθηση άνεσης τόσο κατά την εφαρμογή όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Tip 3: Μεταμορφώνοντας την εφαρμογή ενός προϊόντος περιποίησης σε μια στιγμή χαλάρωσης

 

Με τη σειρά TOLERIANE Ultra, καθίσταται πλέον εφικτός ο συνδυασμός της αποτελεσματικότητας με την ευχάριστη αίσθηση.

Δοκιμασμένες σε τύπους δέρματος που παρουσιάζουν αντιδράσεις σε τουλάχιστον δύο αλλεργιογόνα, οι συνθέσεις άφησαν ικανοποιημένες το 99% των γυναικών.

 

Η υφή τους απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα στο δέρμα χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο, κάτι που ενδέχεται να επιδεινώσει την αυξημένη ευαισθησία του δέρματος.

 

Προσοχή στην επιμόλυνση

 

Στόχος: να αποφευχθεί η βακτηριακή μόλυνση.

 

Κανόνας πρώτος: να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας προτού αγγίξετε τα καλλυντικά προϊόντα σας.

 

Άλλη μια συμβουλή: να αποφεύγετε τα προϊόντα σε βαζάκια και να προτιμάτε εκείνα που διατίθενται σε δοχεία με αντλία –τα δοχεία αυτά δεν επιτρέπουν στο προϊόν να έρθει σε επαφή με τα χέρια σας ή με τον αέρα.

 

Τέλος, μην ξεχνάτε να φυλάσσετε τα προϊόντα περιποίησής σας σε κάποιο ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.

 

Tip 4: Άψογη υγιεινή

 

Για αποφευχθεί η βακτηριακή μόλυνση, τα προϊόντα TOLERIANE Ultra προσφέρονται σε αεροστεγείς συσκευασίες προηγμένης τεχνολογίας που προστατεύουν και διασφαλίζουν την καθαρότητα και την ασφάλεια των συνθέσεων κατά τη διάρκεια χρήσης των προϊόντων.

 

Το ειδικό πώμα επιτρέπει τη ροή του προϊόντος μόνο προς τα έξω: έτσι, είναι αδύνατη η επιμόλυνση –δηλαδή η έκθεση του προϊόντος σε βακτήρια και η μετέπειτα ροή του πίσω στο δοχείο.

 

Χάρη στη σφραγισμένη και συρρικνούμενη θήκη, διανέμεται όλο το προϊόν χωρίς ούτε μία σταγόνα να πηγαίνει χαμένη.