Ήλιος και Προστασία

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και μέσα στην πόλη, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και όμορφο.

 

Θα πρέπει, όμως, να επιλέξετε το σωστό δείκτη προστασίας…

 

Ακτίνες UV: ένας κίνδυνος, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

 

Αντίθετα με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, δεν θα πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου μόνο όταν κάνετε διακοπές το καλοκαίρι. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, το δέρμα εκτίθεται στις ακτίνες UVB και UVA και τις αντίστοιχες βλαβερές συνέπειές τους.

Οι ακτίνες UVB και UVA δρουν διαφορετικά πάνω στο δέρμα:

 

  1. Οι ακτίνες UVB διαπερνούν τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας και είναι κατεξοχήν υπεύθυνες για το μαύρισμα, αλλά και για τα εγκαύματα και το πιο σημαντικό, για τον καρκίνο του δέρματος.

  2. Οι ακτίνες UVA, δεν απορροφώνται καθόλου ή απορροφώνται ελάχιστα από τα σύννεφα και το γυαλί. Διεισδύουν πιο βαθιά στο δέρμα και μπορούν να φτάσουν στο χόριο.Σ' αυτές περιλαμβάνονται και οι μακρές ακτίνες UVA. Αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ακτινών UVA, είναι παρούσες όλο τον χρόνο, ακόμα και με συννεφιά και διεισδύουν στην καρδιά του χορίου προκαλώντας ανεπανόρθωτη φθορά στο δέρμα.

 

Έντονη ή μέτρια : ποιο είναι το δικό σας επίπεδο έκθεσης στον ήλιο;

 

Ουσιαστικά εξαρτάται από τον τύπο της ηλιοφάνειας, τον χρόνο παραμονής στον ήλιο και τον φωτότυπό σου:

 

  1. η έντονη ή η πολύωρη έκθεση, η οποία αποκαλείται και έκθεση "στο ζενίθ", γιατί λαμβάνει χώρα όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ του, συμβαίνει γενικά κατά τη διάρκεια των διακοπών στη θάλασσα ή κατά τη διάρκεια χειμερινών διακοπών σε βουνά με χιόνι. Άλλες δραστηριότητες (περίπατος, σπορ σε εξωτερικούς χώρους, ή η καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη, κλπ.) μπορούν επίσης να προκαλέσουν μη εσκεμμένη παρατεταμένη έκθεση.

  2. η καθημερινή έκθεση αντιστοιχεί στον χρόνο που περνάμε καθημερινά σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όταν βρισκόμαστε πίσω από ένα παράθυρο.

 

Πρέπει να φοράμε αντηλιακή προστασία όλο τον χρόνο;

 

https://youtu.be/wbYKVyKOJHc

 

Λύσεις για καθημερινή προστασία

 

Για καθημερινή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, η σειρά ANTHELIOS των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay προσφέρει μια μεγάλη επιλογή διαφορετικών και καινοτόμων υφών για κάθε τύπο δέρματος για να ενθαρρύνει τη συχνότερη χρήση.

 

Η αόρατη μη λιπαρή υφή του νέου ΑΝΤΗΕLIOS MIST SPF50+ συνδυάζει:

 

• Αόρατη προστασία και ματ αποτέλεσμα σε υφή mist.


• Υψηλή προστασία UVA - UVB


• Πρακτικότητα για συχνή εφαρμογή πάνω από το μακιγιάζ χωρίς επάλειψη. Ιδανικό για την πόλη. Η χρήση αντηλιακής προστασίας όλο τον χρόνο προλαμβάνει τους κινδύνους που συνδέονται μακροπρόθεσμα με τον ήλιο, όπως η πρόωρη γήρανση του δέρματος, οι διαταραχές μελάγχρωσης (μελαγχρωματικές κηλίδες, μάσκα της εγκυμοσύνης, κλπ.) και ο καρκίνος του δέρματος.