Πώς να ενδυναμώσεις το ευαίσθητο δέρμα σου

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Για τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, ακόμα και μια εντελώς συνηθισμένη μέρα μπορεί να κρύβει εχθρούς.

 

Οι αλλαγές της θερμοκρασίας, ο κλιματισμός, το σκληρό νερό… οι ερεθιστικοί παράγοντες είναι αμέτρητοι και όλοι τους έχουν ως αποτέλεσμα την αίσθηση δυσφορίας.

 

Και καθώς δέχεται επιθέσεις από όλα τα μέτωπα, το δέρμα παρουσιάζει αίσθηση καύσου, νυγμού και κνησμού. Δικαιολογημένα, οι γυναίκες αυτές αναζητούν διαρκώς λύσεις για να καταπραΰνουν και να προστατεύσουν το δέρμα τους…

 

Και είναι διατεθειμένες να δοκιμάσουν σχεδόν τα πάντα! Διάφορα φόρουμ στο διαδίκτυο προτείνουν σπιτικές θεραπείες, όπως μάσκες με μέλι, βρώμη, αβοκάντο, ή ακόμα και σοκολάτα.

Και μολονότι είναι πεντανόστιμo το περιεχόμενο του ντουλαπιού σας στην κουζίνα, είναι πιθανότερο να σας κάνει κακό παρά καλό.

 

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ενδέχεται να περιέχουν δυνητικά αλλεργιογόνες και ερεθιστικές ουσίες, αυτές οι αυτοσχέδιες θεραπείες μπορεί να σας δημιουργήσουν έντονη ερυθρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι η εξειδικευμένη, προσαρμοσμένη φροντίδα είναι το πρώτο βήμα για την ανακούφιση του δέρματός σας.

 

Όμως, με μερικά απλά βήματα στην καθημερινότητά σας μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά.

 

Κάντε το κουίζ μας και μάθετε πώς να διατηρήσετε το ευαίσθητο δέρμα σας ήρεμο και ανακουφισμένο.

 

1. Ένα ζεστό μπάνιο θα με βοηθήσει να καταπραΰνω το ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή Λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Η έκθεση του ευαίσθητου δέρματος στη ζέστη και το κρύο απελευθερώνει ισταμίνη, η οποία πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε ερεθισμό. Φυσικά, δεν μπορείτε να επηρεάσετε τον καιρό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα σύντομο ντους με χλιαρό νερό.

 

2. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος. Σωστό ή λάθος;

 

ΣΩΣΤΟ Η ηλιοθεραπεία και το ευαίσθητο δέρμα δεν συμβαδίζουν. Οι ακτίνες UV προκαλούν οξειδωτικό στρες και μικροφλεγμονή στο εσωτερικό του δέρματος.

 

Φροντίστε λοιπόν ένα αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος ενάντια στις ακτίνες UVB-UVA και τις μακρές UVA να αποτελεί μέρος του καθημερινού πρωινού σας προγράμματος περιποίησης.

 

3. Ένα ποτήρι κρασί θα βοηθήσει εμένα και το δέρμα μου να χαλαρώσουμε. Σωστό ή Λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, επιδεινώνοντας το φούντωμα και την ερυθρότητα.

 

Επίσης, προκαλεί αφυδάτωση, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον ευάλωτο φραγμό του ευαίσθητου δέρματος, που μένει εκτεθειμένο στους παράγοντες καταπόνησης.

 

4. Αυτό που τρώω δεν επηρεάζει τα επίπεδα ερεθισμού του δέρματός μου. Σωστό ή Λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Ουσίες, όπως η καψαϊκίνη που απαντάται στα πικάντικα τρόφιμα, ενεργοποιούν τους υποδοχείς ερεθισμού στο δέρμα, οδηγώντας ενίοτε σε πόνο, νυγμό και αίσθηση τραβήγματος, καθώς και σε ορατή ερυθρότητα.

Μερικές φορές, το πιο «άνοστο» είναι και καλύτερο…

 

5 Αν καπνίζω λιγότερα τσιγάρα θα κάνω καλό στο ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή Λάθος;

 

ΣΩΣΤΟ Η νικοτίνη στον καπνό του τσιγάρου προκαλεί σπασμούς στα αιμοφόρα αγγεία, πλήττοντας τη μικροκυκλοφορία και τα επίπεδα υγρασίας.

 

Αφυδατωμένο και εκτεθειμένο στο οξειδωτικό στρες, το δέρμα των καπνιστών είναι πιο ευπαθές στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Η αποφυγή των χώρων όπου επιτρέπεται το κάπνισμα θα βοηθήσει στην ανακούφιση του ευαίσθητου δέρματος.

 

6 Τα προσωπικά μου συναισθήματα δεν επηρεάζουν το ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή Λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Το στρες και η συναισθηματική φόρτιση προκαλούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, δημιουργώντας ερυθρότητα και αίσθηση δυσφορίας στο δέρμα.

 

Πολλές γυναίκες έχουν βρει έναν σημαντικό σύμμαχο στις ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή σε παρόμοιες τεχνικές, καθώς θεωρούν ότι τις βοηθούν να κρατήσουν το ευαίσθητο δέρμα τους σε κατάσταση…ζεν! Κάντε ένα νέο ξεκίνημα και ανακτήστε τον έλεγχο του ευαίσθητου δέρματός σας σήμερα κιόλας.

Το μυστικό της επιτυχίας; Έξυπνες επιλογές στον τρόπο ζωής σας σε συνδυασμό με εξειδικευμένες δερμοκαλλυντικές λύσεις που θα ανακουφίσουν και θα καταπραΰνουν το δέρμα σας.

 

Με τη σωστή φροντίδα, οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο.