Η φωτοπροστασία στην… ακμή της!

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV πυροδοτεί αλυσίδα αντιδράσεων, όπως την ξαφνική έξαρση της ακμής.

 

Προσοχή, ο ήλιος καίει

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, 10-20 λεπτά καθημερινής έκθεσης στον ήλιο για άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και 20-30 λεπτά για άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα ενδέχεται να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στα σημάδια ακμής.

 

Η υπερβολική, όμως, έκθεση στις ακτίνες UV, όχι απλώς προκαλεί βλάβες και πρόωρη γήρανση στα κύτταρα του δέρματος, αλλά στις 2-3 εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, η φλεγμονή από ένα πιθανό, ακόμα και ήπιο ηλιακό έγκαυμα πυροδοτεί αλυσίδα αντιδράσεων, όπως την ξαφνική έξαρση της ακμής.

 

Ένα αντηλιακό στα μέτρα σας

 

Πολλές γυναίκες και έφηβοι που ταλαιπωρούνται από ακμή στο πρόσωπό τους, παρόλο που γνωρίζουν ότι η υψηλή φωτοπροστασία είναι απαραίτητη, αποφεύγουν τη χρήση αντηλιακού είτε γιατί απεχθάνονται τη γυαλάδα που αφήνει στο δέρμα τους, είτε γιατί προτιμούν το μέικαπ, έστω και με χαμηλό δείκτη SPF, γιατί προτεραιότητά τους είναι να καμουφλάρουν τα σημάδια της ακμής.

 

Κι όμως, το σωστό αντηλιακό που δεν θα δημιουργήσει, αλλά θα λύσει προβλήματα υπάρχει. Όλα είναι θέμα ...υφής!

 

Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, επιλέξτε αντηλιακή κρέμα ή gel με υψηλό δείκτη προστασίας και συστατικά που απορροφούν τη γυαλάδα και προσφέρουν «στεγνό» αποτέλεσμα, χωρίς λευκά χνη. Σιγουρευτείτε ότι η σύνθεσή της είναι oil free και δεν προκαλεί φαγέσωρες (μαύρα στίγματα).

 

Εάν σας ενδιαφέρει να καμουφλάρετε τα σημάδια ακμής και να αποφύγετε τη χρήση μέικαπ στην παραλία αλλά και στην πόλη, επιλέξτε μια λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα (fluid) με χρώμα, ανθεκτική στο νερό και τον ιδρώτα, που δεν δημιουργεί ατέλειες και προσφέρει ομοιόμορφο φυσικό χρώμα στο πρόσωπο.

 

Το γνωρίζατε ότι… Η αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας είναι άκρως απαραίτητη αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής.

 

Όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, ορισμένα δραστικά συστατικά (όπως το ρετινοϊκό οξύ) προκαλούν φωτοευαισθησία και κάνουν ακόμα και ένα σκουρόχρωμο δέρμα να αντιδρά στον ήλιο, σαν να ανήκε στον φωτότυπο!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Σημάδια ακμής: Δεν είναι παντοτινά… μπορούν να αντιμετωπιστούν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Make up για ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ