3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα και αντιμετώπιση

Img_Ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα και αντιμετώπιση

Η ξηρή επιδερμίδα εμφανίζει έλλειψη ενυδάτωσης και επιδερμικών λιπιδίων, με αποτέλεσμα να αλλοιώνει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και να τον εμποδίζει να προσφέρει αποτελεσματική προστασία. Η κατάσταση της επιδερμίδας επιδεινώνεται κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Πώς μπορούμε να την προλάβουμε; Οι συμβουλές ενός δερματολόγου.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ;

Η ξηρή επιδερμίδα είναι μια κατάσταση που επηρεάζει μονίμως το πρόσωπο,

τους βραχίονες και τα πόδια, αλλά κυρίως τα χέρια και ορισμένες φορές όλο το σώμα ορισμένων ατόμων. Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να είναι γενετική (ιχθύωση) ή να συνδέεται με διάφορες παθολογικές καταστάσεις (έκζεμα, ψωρίαση, διαβήτης, δυσθυρεοειδισμός). Ωστόσο, η κατάσταση όλων των ξηρών επιδερμίδων επιδεινώνεται τον χειμώνα.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Επειδή μειώνεται το επίπεδο υγρομετρίας, η επιδερμίδα αντιδρά απελευθερώνοντας υγρασία και έτσι γίνεται πιο ξηρή.

Ο άνεμος, οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα βαριά ρούχα καθώς και οι ακτίνες UV στις ορεινές περιοχές αυξάνουν την ξηρότητα της επιδερμίδας. Η αίσθηση τραβήγματος, τεντώματος εμφανίζεται συχνότερα σε αντίθεση με την έντονη ενόχληση στην επιδερμίδα. Έτσι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται προϊόντα ενυδάτωσης αρκετές φορές την ημέρα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και τα χείλη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ;

Προτείνω την εφαρμογή προϊόντος βαθιάς θρέψης δύο φορές την ημέρα,

που περιέχει ενυδατικά συστατικά και λιπίδια για την αποφυγή της διαδερμικής εξάτμισης. Επίσης, προτείνω θερμά έλαια μπάνιου που χρησιμοποιούνται τόσο στο μπάνιο όσο και απευθείας στην επιδερμίδα μετά το μπάνιο. Συμβουλεύω τους ασθενείς μου να μην χρησιμοποιούν πια αφρόλουτρα ή άλλα προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα, καθώς και να μειώσουν τον αριθμό των ντους ή μπάνιων που κάνουν την ημέρα. Επίσης, να εφαρμόζουν συστηματικά στην επιδερμίδα μαλακτικά και ενυδατικά προϊόντα.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων