3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Κρυοθεραπεία για τις μελαγχρωματικές κηλίδες

header defaut article 3questions (LP54466).jpg

Οι αποθέσεις μελανίνης στη βάση της επιδερμίδας και πολλές φορές στη δερμίδα, καθώς και οι μελαγχρωματικές κηλίδες εμφανίζονται στις εκτεθειμένες περιοχές της επιδερμίδας. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για τον περιορισμό της εμφάνισής τους ή για την απαλοιφή τους. Συνέντευξη με έναν δερματολόγο.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΗΛΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Οι συνηθέστερες κηλίδες είναι οι ακτινικές φακίδες,

συνέπεια της γήρανσης της επιδερμίδας που προκαλείται από τον ήλιο. Συνήθως εμφανίζονται μετά την ηλικία των 50 ετών, στη ράχη των χεριών και στο πρόσωπο. Τα αντισυλληπτικά ή η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να δημιουργήσουν μικρές ή μεγάλες σκούρες κηλίδες στο μέτωπο και τα μάγουλα που τονίζονται με τον ήλιο. Αυτό ονομάζεται μέλασμαΟ κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η χρήση αρώματος το καλοκαίρι μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΗΛΙΔΕΣ;

Πριν από οποιαδήποτε επέμβαση, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι βλάβες είναι καλοήθεις.

Απαιτείται δερματολογική εξέταση. Συνήθως χρησιμοποιώ την κρυοθεραπεία (τις εποχές που δεν έχει ήλιο) για τις ακτινικές φακίδες (ράχη των χεριών και πρόσωπο). Ωστόσο, το Ισχυρό Παλμικό Φως μπορεί να προσφέρει γενική αντιμετώπιση της μελαγχρωματικής επιδερμίδας, ενώ τα λέιζερ χρωστικής (Q-switched ND yag, αλεξανδρίτη) είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά. Η αντιμετώπιση του μελάσματος, όπου η μελάγχρωση είναι συνήθως βαθιά, είναι πιο δύσκολη.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ;

Τα αποτελέσματα είναι απλά. Με την κρυοθεραπεία, σχηματίζεται ένα μικρό σκούρο κάκαδο που φεύγει σε δύο εβδομάδες.

Τότε τα σημεία όπου έγινε η επέμβαση παραμένουν πιο λευκά για λίγες εβδομάδες. Η εξαφάνισή τους είναι ταχύτερη με τα λέιζερ, και δεν υπάρχει κίνδυνος να παραμείνουν λευκά στίγματα. Το σημαντικό για να εμποδίσουμε την επανεμφάνισή τους είναι η συστηματική προστασία από τον ήλιο, με καπέλο και αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας που προστατεύει από τις ακτίνες UVB και UVA.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων