Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Αντιοξειδωτικά προϊόντα κατά της γήρανσης

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_article_default.jpg

Σημαντική διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας, το οξειδωτικό στρες καταστρέφει τα επιδερμικά και δερμικά κύτταρα και συμβάλλει στην εκφύλιση τους.

ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Το περιβάλλον μας, η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία και ο καπνός των τσιγάρων δημιουργούν ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα, οι οποίες μπορεί να αποβούν καταστροφικές, με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας. Οι πρωτεΐνες (κολλαγόνο, ελαστίνη), τα λιπίδια της κυτταρικής μεμβράνης και το DNA μπορεί να επηρεαστούν δυσμενώς προκαλώντας διαταραχές που κυμαίνονται από πρόωρη γήρανση μέχρι καρκίνο. Συνεπώς, πρέπει να προστατευόμαστε από αυτά.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΗΡΑΝΣΗ

Συστήνεται η χρήση αντιοξειδωτικών προϊόντων ή/και προϊόντων κατά των ελεύθερων ριζών στην επιδερμίδα. Αυτά τα αντιοξειδωτικά ή κατά των ελεύθερων ριζών προϊόντα είναι είτε μοριακά (π.χ. βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες κ.ά.) ή ενζυματικά (SOD, GPx.SH, καταλάση, κ.ά.), είτε σε μορφή ιχνοστοιχείων (σελήνιο, χαλκός, ψευδάργυρος, κ.ά.). Η ηλιακή ακτινοβολία, κυρίως οι ακτίνες UVA, που δεχόμαστε καθημερινά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γήρανσης, κυρίως στην παραγωγή ελεύθερων ριζών. Επομένως, προτείνεται ιδιαίτερα η χρήση προϊόντων καθημερινής φροντίδας που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων