3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Θεραπεία τριχόπτωσης: προϊόντα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά

Img_Θεραπεία τριχόπτωσης: προϊόντα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά

Η τριχόπτωση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Κατά μέσο όρο χάνουμε 50 τρίχες την ημέρα, οι οποίες αντικαθίστανται από νέες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τριχόπτωση μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή (φθινόπωρο, άγχος, κόπωση, ασθένεια…). Στην περίπτωση αλωπεκίας, όλα τα μαλλιά που πέφτουν δεν αντικαθίστανται.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Καθημερινά έχουμε ασθενείς που μας συμβουλεύονται για την τριχόπτωση και τη θεραπεία της..

Αυτό συχνά οφείλεται σε αύξηση της φυσιολογικής τριχόπτωσης, που επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναίκες το φθινόπωρο και την άνοιξη, όπου αυξάνεται ο αριθμός των επισκέψεων στους δερματολόγους. Επίσης, έρχονται σε εμάς όταν αρχίζει να εμφανίζεται αλωπεκία, κατάσταση που συχνά γίνεται δύσκολα αποδεκτή από τους νέους άνδρες. Η τριχόπτωση δημιουργεί πάντα κάποια ανησυχία στους ασθενείς μας.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ;

Ξεκινώ προτείνοντας αναλύσεις αίματος στους ασθενείς μου (επίπεδα σιδήρου και θυρεοειδικών ορμονών).

Εξηγώ τον μηχανισμό τριχόπτωσης, αφού είναι σημαντικό να καθησυχάσω τους ασθενείς μου. Συνήθως για τη θεραπεία της τριχόπτωσης προτείνω συμπληρώματα διατροφής (θειούχα αμινοξέα, όπως ταυρίνη, κυστίνη) που μπορεί να περιορίσουν χρονικά την περίοδο τριχόπτωσης. Αποτελεσματική θεραπεία είναι και οι λοσιόν κατά της τριχόπτωσης. Πάντα επιλέγω προϊόντα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ;

Προτείνω πάντα ορμονικές εξετάσεις στους ασθενείς μου.

Έτσι, αν υπάρχει κάποια ανωμαλία, μπορούμε να δώσουμε μια ορμονική θεραπεία. Σήμερα, υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση στους άνδρες. Τοπικά, χρησιμοποιώ λοσιόν με minoxidil (5%). Επίσης έχω χρησιμοποιήσει και το finasteride, αγωγή από το στόμα, που συνήθως είναι αποτελεσματική. Πρόκειται βέβαια για μακροχρόνιες αγωγές. Ο ασθενής δεν πρέπει να σταματήσει την θεραπεία, διαφορετικά θα συνεχίσει να χάνει τα μαλλιά του. Καμία από αυτές τις αγωγές δεν καλύπτεται από την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων