Niacinamide: Serum για κηλίδες προσώπου

Κηλίδες, μέλασμα, ανομοιόμορφος τόνος: αυτά είναι τα σημάδια με τα οποία εκδηλώνεται η υπερμελάγχρωση, μια δερματική κατάσταση που σχετίζεται με την παραγωγή μελανίνης, τη φυσική χρωστική που παράγουν τα μελανοκύτταρα, στην οποία οφείλεται το μαύρισμα της επιδερμίδας. Η φλεγμονή που προκαλούν διάφοροι παράγοντες -με κυριότερους την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση αλλά και ορισμένες ορμονικές θεραπείες, δερματολογικές ή αισθητικές διαδικασίες, δερματολογικές παθήσεις όπως η ακμή κ.α.- διαταράσσει τον φυσιολογικό ρυθμό παραγωγής της μελανίνης. Η υπερβολική ποσότητα που παράγεται επηρεάζει την μεταφορά της στην επιφάνεια του δέρματος αλλά και την ομοιόμορφη κατανομή της, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση δυσχρωμιών και κηλίδων στο πρόσωπο αλλά και στο ντεκολτέ και τα χέρια.

Νιασιναμίδη: Must στο skincare κατά των κηλίδων

Για να αντιμετωπίσουν την υπερβολική παραγωγή μελανίνης και την υπερμελάγχρωση, τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα δρουν στο στάδιο μεταφοράς της μελανίνης ή/και στη διαδικασία απολέπισης. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη προσέγγιση, ακόμα πιο αποτελεσματική: η δερματολογική εξειδίκευση της La Roche-Posay οδήγησε τους ερευνητές της, στη δημιουργία του νέου Pure Niacinamide 10 Serum, μιας πρωτοποριακής σύνθεσης που δρα σε όλα τα στάδια της υπερμελάγχρωσης, με έμφαση στο στάδιο της φλεγμονής.

Συστατικό star, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την αγαπημένη των δερματολόγων, νιασιναμίδη! Αυτό το ενεργό δερματολογικό συστατικό υπάρχει στη φαρέτρα των ειδικών εδώ και χρόνια, όμως τα φώτα της δημοσιότητας και το έντονο ενδιαφέρον της κοσμετολογίας έπεσαν πάνω του πολύ πρόσφατα εξαιτίας της πανδημίας, καθώς αποδείχτηκε μια εξαιρετική λύση για τους ερεθισμούς που προκαλούσε η χρήση της μάσκας στην επιδερμίδα. Τα πολυάριθμα προσόντα της, όμως, έδωσαν στη νιασιναμίδη τη θέση που της αξίζει, ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά, απαραίτητα συστατικά στο καθημερινό skincare.

Τι είναι η νιασιναμίδη; Πρόκειται για τη βιταμίνη Β3, την οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τη συνθέσει αλλά τη λαμβάνει από τροφές. Mετατρέπεται στο σώμα σε νιασιναμίδη, συστατικό με μια μεγάλη λίστα ευεργετικών για την επιδερμίδα ιδιοτήτων από ενυδάτωση και αντιοξειδωτική δράση μέχρι την αντιμετώπιση των διεσταλμένων πόρων και των δυσχρωμιών, που αναστέλλει τη δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου που προκαλεί την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.

Αυτή την ιδιότητά της αξιοποιεί η La Roche-Posay σε συνεργασία με δερματολόγους, στο νέο Pure Niacinamide 10 Serum, τον 1ο ορό με 10% καθαρή Νιασιναμίδη που δρα σε κάθε κηλίδα και δυσχρωμία ενώ κάνει πιο φωτεινό τον τόνο της επιδερμίδας. Η σύνθεσή του συνδυάζει τη νιασιναμίδη με ειδικά επιλεγμένα δερματολογικά συστατικά ώστε να δρα σε όλα τα στάδια της υπερμελάγχρωσης ξεκινώντας από τη φλεγμονή, το βασικό αίτιο πίσω από τις κηλίδες. Μαζί με τη Phe-Resorcinol ρυθμίζουν την παραγωγή μελανίνης. Με το Υαλουρονικό Οξύ επανορθώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ το HEPES απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα. Κατάλληλο για κάθε φωτότυπο και τύπο δέρματος (ακόμα και το λιπαρό), το Pure Niacinamide 10 Serum έχει μια ενυδατική υφή που απορροφάται άμεσα, αφήνει ένα βελούδινο, μη λιπαρό τελείωμα και ένα διακριτικό άρωμα. Όσο για τις μελέτες αξιολόγησης που το συνοδεύουν, αποδεικνύουν την εξαιρετική αποτελεσματικότητά του: σε 1 εβδομάδα παρατηρείται ορατή διόρθωση των σκούρων κηλίδων*, σε 2 εβδομάδες ο αριθμός, το μέγεθος και η έντασή τους μειώνεται ορατά** ενώ σε 4 εβδομάδες το 90% παρατήρησε μείωση του αριθμού των κηλίδων και πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος***.

*Μελέτη αξιολόγησης σε 76 γυναίκες, 2 εφαρμογές την ημέρα
**Μελέτη αξιολόγησης σε 75 γυναίκες, 2 εφαρμογές την ημέρα
***Μελέτη αξιολόγησης σε 86 γυναίκες, 2 εφαρμογές την ημέρα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ