Προϊόντα περιποίησης σώματος για το ερεθισμένο δέρμα

Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ένα τατουάζ, μια δερματολογική πράξη (πχ laser), ένα ηλιακό έγκαυμα, ένα σχήμα χημειοθεραπείας μια αμυχή ή ένας μικροτραυματισμός στο σπίτι, μια δερματολογική επέμβαση, ένα σπυράκι που πειράξατε και έγινε πληγή, ένα εξάνθημα στην περιοχή της πάνας του μωρού σας; Ότι σε όλες τις καταστάσεις αυτού του τύπου, το δέρμα απογυμνώνεται, η λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού διαταράσσεται, σχεδόν εκμηδενίζεται, και αυτή η σοβαρή ανισορροπία εκδηλώνεται με κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος, πόνο, ερεθισμούς, ενεργοποιώντας τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης τραυμάτων μέσω του οποίου επιδιορθώνεται το τραυματισμένο δέρμα.

Βάζοντας στο μικροσκόπιο αυτή τη διαδικασία, η La Roche-Posay έκανε μια επαναστατική ανακάλυψη που άλλαξε τα δεδομένα: οι ερευνητές της διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση της δερματικής φλεγμονής, την ταχύτητα της επούλωσης, την πρόληψη των ουλών – αυτός δεν είναι άλλος από το πολυσυζητημένο Μικροβίωμα. Όταν το δέρμα είναι υγιές, το μικροβίωμά του είναι ισορροπημένο, με επαρκή ποικιλομορφία βακτηρίων (όπως το S. Epidermidis) - αυτή η συνεργιστική σχέση μεταξύ του μικροβιώματος και του ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλει στον έλεγχο της φλεγμονής και προάγει την επανεπιθηλιοποίηση, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερη επούλωση. Όμως όταν το δέρμα υποστεί τραυματισμό, το μικροβίωμα χάνει την ισορροπία του, τα παθογόνα βακτήρια πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να εξασθενεί η φυσική ανοσολογική άμυνα οδηγώντας σε παρατεταμένη φλεγμονή, καθυστερημένη επανεπιθηλιοποίηση, λιγότερο αποτελεσματική επούλωση και αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας ουλών.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο τόσο σημαντικός ρόλος του μικροβιώματος στη διαδικασία επούλωσης του ερεθισμένου δέρματος, ήταν ζήτημα χρόνου για τη La Roche-Posay να δημιουργήσει μια σύνθεση υψηλής αποτελεσματικότητας για ταχύτερη, βέλτιστη ανάπλαση. Βασισμένη στη δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος, η νέα σύνθεση του Cicaplast Baume B5+ εμπεριέχει ενεργά συστατικά που εξασφαλίζουν ισχυρή αναπλαστική δράση από την 1η μέρα αλλά και δράση κατά των σημαδιών. Συγκεκριμένα το Tribioma, ένα νέο, πατενταρισμένο σύμπλοκο πρεβιοτικών που αποτελείται από σάκχαρα, φυτικά εκχυλίσματα και εκχυλίσματα ζύμωσης, αποδεδειγμένα επανεξισορροπεί το μικροβίωμα του δέρματος αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων και προάγοντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που ελέγχουν την φλεγμονή και υποστηρίζουν την ανάπλαση του δέρματος. Μαζί με το Tribioma, η Βιταμίνη Β5 (πανθενόλη), προσφέρει ενυδάτωση και ενισχύει τις λειτουργίες του δερματικού φραγμού, ενώ ταυτόχρονα καταπραύνει το δέρμα και διευκολύνει την επούλωση του τραύματος ενώ το Madecassoside (εκχύλισμα από Centella Asiatica), ελέγχει τη φλεγμονή, ρυθμίζει την ανανέωση των κερατινοκυττάρων, επιτρέπει την αναδόμηση της εξωκυττάριας ουσίας και αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στο δέρμα.

Ελεγμένο και εγκεκριμένο για χρήση σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες, από 3 μηνών έως 99 ετών, το Cicaplast Baume B5+ είναι το απόλυτο επανορθωτικό και καταπραϋντικό βάλσαμο που προσφέρει άμεση ανακούφιση και προστασία, εξαιρετικά αποτελεσματική επούλωση μετά από 1 μόλις εβδομάδα χρήσης ενώ μετά από 4 εβδομάδες το δέρμα αναπλάθεται και δείχνει λιγότερο καταπονημένο. Έξτρα προσόν του: έχει δοκιμαστεί σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία για τον καρκίνο και απέδειξε την ικανότητά του να βελτιώνει την αίσθηση δυσφορίας από τις θεραπείες.

Πρόγραμμα περιποίησης σώματος Cicaplast για το ερεθισμένο δέρμα:

- Καθαρισμός με το Cicaplast Lavant B5, ένα απαλό, αφρώδες τζελ καθαρισμού που περιέχει Πανθενόλη, γνωστή για την καταπραϋντική και αναζωογονητική της δράση, Χαλκό και Ψευδάργυρο, που περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και εξυγιαίνουν σε βάθος το δέρμα χωρίς να διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία του και Γλυκερίνη για εντατική ενυδάτωση.

- Σπρέι ανάπλασης Cicaplast B5, με Πανθενόλη, Madecassoside και Μανόζη, το  οποίο εφαρμόζεται εύκολα ακόμα ακόμα και σε δύσκολα σημεία, και δεν χρειάζεται επάλειψη.
 
- Επούλωση, ταχεία ανάπλαση, καταπράυνση με το ανανεωμένο Cicaplast Baume B5+, με ενεργά συστατικά που βελτιστοποιεί τη διαδικασία επούλωσης και προλαμβάνει τον σχηματισμό ουλών, με αποτελέσματα που γίνονται αισθητά από την 1η ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ