Πώς φεύγουν οι λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια;

Τα μάτια «μιλάνε». Μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να εκφράσουν ένα ολόκληρο φάσμα συναισθημάτων μας χωρίς να χρειαστούμε ούτε μία λέξη – δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι θεωρούνται ο καθρέφτης της ψυχής. Τα μάτια, όμως, μαρτυρούν και την ηλικία μας, αφού στην ντελικάτη επιδερμίδα τους τα σημάδια πρόωρης γήρανσης βρίσκουν τον ιδανικό «καμβά» για να κάνουν την εμφάνισή τους, συνήθως πριν από οποιαδήποτε άλλη ζώνη του προσώπου.

Γιατί συμβαίνει αυτό; «Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 10.000 φορές την ημέρα, κάνουμε συνεχώς εκφράσεις και ταυτόχρονα, το δέρμα σε αυτή την περιοχή δεν έχει σμηγματογόνους αδένες. Όλα αυτά οδηγούν σε αφυδάτωση και σχηματισμό ρυτίδων», εξηγεί η Δρ. Ann’ Laure Demessant, Διευθύντρια Επιστημονικής Επικοινωνίας στη La Roche-Posay και προσθέτει: «Μολονότι οι γραμμές έκφρασης είναι από τα πρώτα σημάδια γήρανσης, η έλλειψη ύπνου και η κούραση από τις οθόνες- συχνά σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του αίματος και την κακή λεμφική κυκλοφορία- προκαλούν τη συσσώρευση χρωστικών του αίματος στο χόριο και στην επιφάνεια, και αυτή είναι η αιτία της εμφάνισης μαύρων κύκλων». Η εικόνα των ματιών, όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες, είναι αυτή που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες με το 60% να δηλώνει ότι έχει λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ποσοστό που φτάνει μόλις το 22% για τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνουν οι έρευνες: ότι τα μάτια είναι η 1η περιοχή του προσώπου που υποβάλλεται σε αισθητικές πράξεις.

Πώς «σβήνουν» οι λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια;

Ο χρυσός κανόνας του skincare ισχύει και για την περιοχή των ματιών: η πρόληψη είναι ο πιο δυνατός σας σύμμαχος προκειμένου να καθυστερήσετε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης (και) σε αυτή τη ζώνη. «Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα εξειδικευμένο προϊόν ματιών από την ηλικία των 25, όταν αρχίζουν να σχηματίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές αφυδάτωσης και οι μαύροι κύκλοι», συμβουλεύει η Δρ. Ann’Laure Demessant. «Για να αντιμετωπίσετε τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, επιλέξτε συνθέσεις που περιέχουν υγροσκοπικές ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη κλπ. Για βέλτιστη ενυδάτωση, επιλέξτε ενεργά συστατικά που καταπολεμούν τις σακούλες κάτω από τα μάτια, όπως η καφεΐνη, η οποία προάγει την αποσυμφόρηση και την καλή μικροκυκλοφορία αλλά και νιασιναμίδη, πανθενόλη ή εκχύλισμα Centella asiatica για καταπράυνση των ευαίσθητων ή ερεθισμένων ματιών», προσθέτει η ειδικός.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε για τη φροντίδα των ματιών σας;

Είναι γεγονός ότι όσο πιο νωρίς εντάξετε ένα προϊόν ματιών στο καθημερινό σας skincare, τόσο περισσότερο βοηθάτε την λεπτή, ευάλωτη επιδερμίδα τους να αντισταθεί στην πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, η επιλογή της σύνθεσης που θα χρησιμοποιήσετε θέλει προσοχή: «Κάποιες πολύ πλούσιες υφές και ορισμένα αντιγηραντικά συστατικά μπορεί να είναι μεν κατάλληλα για το πρόσωπο αλλά να μην παρουσιάζουν καλή ανοχή στην περιοχή των ματιών», τονίζει η Δρ. Ann Laure Demessant και προσθέτει: «Για αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται στοχευμένα προϊόντα που να πληρούν τις προϋποθέσεις υψηλής ανοχής: υφές και συστατικά κατάλληλα για τη συγκεκριμένη περιοχή, σύνθεση χωρίς άρωμα, οφθαλμολογικοί έλεγχοι και, φυσικά, αποτελεσματική δράση ενάντια σε λεπτές γραμμές, μαύρους κύκλους και σακούλες».

Όλα αυτά τα κριτήρια, και ακόμα πιο αυστηρά, ακολουθεί η La Roche-Posay κατά τη δημιουργία κάθε σύνθεσής της που προορίζεται για το πολύ ευαίσθητο και αντιδραστικό περίγραμμα των ματιών, ενώ πραγματοποιεί και οφθαλμολογικές δοκιμές σε αλλεργικά άτομα και χρήστες φακών επαφής. Έτσι, αν σας απασχολούν οι ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι, τα σημάδια κούρασης στα μάτια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα δύο απλά – αλλά σούπερ αποτελεσματικά- βήματα φροντίδας της La Roche-Posay:

Βήμα 1ο:
Πρωί και βράδυ, εφαρμόστε το νέο Hyalu B5 Eye Serum, που εξειδικεύει την διάσημη δερματολογική δύναμη του Hyalu Β5 για την περιοχή των ματιών συνδυάζοντας:

- 2 μορφές καθαρού Υαλουρονικού Οξέος, το οποίο λαμβάνεται από σιτάρι, με χρήση πράσινης βιοτεχνολογίας, και ενσωματώνονται στη σύνθεση χωρίς καθόλου πρόσθετα. Αυτός ο συνδυασμός Υαλουρονικού Οξέος υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους εξασφαλίζει βέλτιστη ενυδάτωση της ανώτερης στιβάδας της επιδερμίδας, «γεμίζοντάς» τη εκ των έσω. Συγχρόνως, ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό ώστε να συγκρατείται το νερό στο δέρμα αλλά και να διευκολύνεται η διείσδυση του Υαλουρονικού οξέος στο χόριο, για ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου

- Βιταμίνη Β5 (γνωστή και ως Πανθενόλη-D), η οποία βελτιώνει την ενυδάτωση στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, επανορθώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα στην περιοχή

- Καφεΐνη, αυτό το ισχυρό διεγερτικό και star συστατικό στα προϊόντα περιποίησης ματιών. Το 10% σύμπλοκο κατά των μαύρων κύκλων που περιέχει το Hyalu B5 Eye Serum ενισχύει την μικροκυκλοφορία και μειώνει την όψη των μαύρων κύκλων ενώ συγχρόνως ελαττώνει την κατακράτηση νερού, βελτιώνοντας το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

- Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3), που καταπραΰνει το ερεθισμένο ή αντιδραστικό δέρμα, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ceramides, ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό ενάντια στην αφυδάτωση και το οξειδωτικό στρες.

Άμεσα, το 86% των γυναικών δηλώνουν πως το Hyalu B5 Eye Serum ενυδατώνει το περίγραμμα των ματιών, σε 2 εβδομάδες συστηματικής χρήσης το 81% λένε πως αναζωογονεί το περίγραμμα των ματιών και το 80% πως είναι πιο σφριγηλό ενώ μετά από 6 εβδομάδες χρήσης, παρατηρείται μείωση 22% στις λεπτές γραμμές και 10% στο πόδι της χήνας ενώ ο τόνος στο περίγραμμα των ματιών φαίνεται πιο ομοιόμορφος και φωτεινός κατά 81%.

Όσο για την εμπειρία χρήσης του, είναι απολαυστική: έχει ρευστή, πολύ δροσερή υφή και διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο roller για μασάζ, από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο βοηθά το προϊόν να φτάσει ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές και να διεισδύσει στην επιδερμίδα των ματιών, προσφέρει άμεσα αίσθηση δροσιάς και αποσυμφόρησης.

Βήμα 2ο:
Όπως στο skincare το επόμενο βήμα μετά το serum είναι πάντα η κρέμα φροντίδας για να «κλειδώσει» τη δράση των ενεργών συστατικών και να ενισχύσει το αποτέλεσμα, έτσι και στην περιοχή των ματιών: μετά το Hyalu B5 Eye Serum εφαρμόστε στο κόκκαλο πάνω και κάτω από το μάτι την αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών Hyalu B5 Eyes. Ο συνδυασμός Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμίνης Β5 και Ιαματικού Νερού La Roche-Posay, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, επανορθώνει και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό στο εύθραυστο και κουρασμένο περίγραμμα των ματιών, το βοηθάει να ανακτήσει την ελαστικότητα και τη φωτεινότητά του. Plus: απορροφάται αμέσως και γίνεται η τέλεια βάση για το μακιγιάζ που ακολουθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ