Περιποίηση μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η τριχόπτωση είναι μια από τις πιο επίφοβες ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Είναι επίσης ένα από τα σημάδια ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική: με την εισαγωγή μιας τοξικής ουσίας στο αίμα, η χημειοθεραπεία καταστρέφει τα ταχέως πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα, όπως τα καρκινικά κύτταρα, αλλά και μερικά υγιή κύτταρα όπως αυτά των τριχοθυλακίων.

 

Γι' αυτό πολλές φορές τα πρώτα που επηρεάζονται είναι τα μαλλιά και οι τρίχες του σώματος.

 

Ωστόσο, δεν εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι αλωπεκία. Σε κάθε περίπτωση, τα μαλλιά και οι τρίχες θα αναπτυχθούν και θα μεγαλώσουν ξανά μετά την τελευταία συνεδρία σας.

 

Φροντίζοντας τα μαλλιά και το τριχωτό κεφαλής

 

Αν παρατηρείτε τριχόπτωση, να λούζεστε με ένα πολύ ήπιο σαμπουάν την προηγούμενη μέρα πριν από κάθε συνεδρία σας και να αποφεύγετε το λούσιμο για τις επόμενες 3-5 μέρες.

 

Στεγνώστε τα μαλλιά σας σφουγγίζοντας απαλά με μια πετσέτα.

 

Επίσης, αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να καταπονήσει τα μαλλιά και το τριχωτό σας: πιστολάκια, σίδερα ισιώματος ή για μπούκλες, ζεστά ρόλεϊ, περμανάντ, βαφές, πλεξούδες και σφιχτούς κότσους.

 

Η χρήση ενός ειδικού καπέλου ψύξης σε βρεγμένα μαλλιά περίπου 15 λεπτά πριν από την έναρξη της χημειοθεραπείας μπορεί να μειώσει τη διείσδυση των τοξινών στα κύτταρα των τριχών, αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση. Τ

 

ο καπέλο πρέπει να αλλάζεται αμέσως μόλις μαλακώσει και να αφαιρείται περίπου μισή ώρα μετά το τέλος της συνεδρίας.

 

Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

 

Η συμβουλή της Carine Για τον ύπνο, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα δίχτυ ή κοιμηθείτε σε βαμβακερή σατέν μαξιλαροθήκη.

 

Καθαρισμός

 

Αν τα μαλλιά σας έχουν πέσει, μπορεί να νιώθετε κνησμό ή να «πονάνε».

 

Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα περιποίησης: κάντε ή ζητήστε από κάποιον να σας κάνει μασάζ, σε καθημερινή βάση, με ένα θρεπτικό, καταπραϋντικό προϊόν. Μπορείτε να αφήσετε το προϊόν να δράσει, τυλίγοντας μια ζεστή πετσέτα γύρω από το κεφάλι σας.

 

Η συμβουλή της Carine

 

Επιλέξτε προϊόντα για τα μαλλιά με "Polysorbate 21" για να καταπραΰνετε το τριχωτό και να ανακτήσετε την απαλότητα και τη λάμψη των μαλλιών σας.

 

Επιλέγοντας «αξεσουάρ για το κεφάλι» Περούκα από συνθετική ή φυσική τρίχα, καπέλο, σκουφάκι, μαντήλι… Έχετε πολλές επιλογές.

 

Ζητήστε από έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να διαλέξετε.

 

Τα εξειδικευμένα καταστήματα και οι μεγάλες μάρκες προσφέρουν ατομικά ραντεβού, για να μπορέσετε να κάνετε την επιλογή σας άνετα και διακριτικά. Κάποιοι επαγγελματίες, μάλιστα, μπορούν να σας επισκεφθούν ακόμα και στο σπίτι ή το νοσοκομείο.

 

Μόλις κάνετε την επιλογή σας, μπορείτε, αν θέλετε, να κόψετε τα μαλλιά σας πιο κοντά για να συνηθίσετε το νέο σας look. Και να θυμάστε: όλα αυτά είναι προσωρινά.