Πώς συμβάλλει η La Roche-Posay στην προστασία του περιβάλλοντος;

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Πώς συμβάλλει η La Roche-Posay στην προστασία του περιβάλλοντος;

 

Συσκευασίες προσεκτικά ελεγμένες χωρίς περιττά στοιχεία

 

Η La Roche-Posay έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά συσκευασίας και κατά προτίμηση από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Μόνο το 2016, η μάρκα χρησιμοποίησε 23,5 τόνους υλικών PCR (ανακυκλωμένων υλικών μετά την κατανάλωση) στα γυάλινα μπουκάλια και τα πλαστικά σωληνάρια.

 

Καμία συσκευασία δεν περιέχει πλαστικό PVC. Παραγωγή λιγότερου πλαστικού Η La Roche-Posay προέβη επίσης στον ριζικό ανασχεδιασμό ενός από τα πιο φημισμένα προϊόντα της, της μαλακτικής φροντίδας Lipikar Balm AP+, για να κάνει τη συσκευασία πιο ελαφριά, χωρίς να μειώσει καθόλου τη λειτουργικότητά της.

 

Αφαιρώντας ένα εξάρτημα από τη συσκευασία, το βιδωτό καπάκι, η La Roche-Posay όχι μόνο έκανε το σωληνάριο πιο εύκολο στη χρήση, αλλά επίσης μείωσε το βάρος του από 24 σε 15,6 γραμμάρια.

 

Η σημαντική αυτή μείωση του βάρους μεταφράζεται σε χρήση 35% λιγότερου πλαστικού, δηλαδή 31 τόνους πλαστικού που εξοικονομούνται ετησίως.

 

Έτσι, για τη συμβολή της στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, οι γαλλικοί φορείς ανακύκλωσης Eco-Emballages and Adelphe απένειμαν το 2012 στη La Roche-Posay το βραβείο για καινοτομία και μείωση των υλικών συσκευασίας.

 

Χρήση λιγότερου χαρτιού

 

Η La Roche-Posay προσπαθεί να χρησιμοποιεί λιγότερο χαρτί στις συσκευασίες της, αφαιρώντας τα ενημερωτικά φυλλάδια στο εσωτερικό των συσκευασιών της και τυπώνοντας τις βασικές πληροφορίες πάνω στην ίδια τη συσκευασία.