Χρήσιμες πρωτοβουλίες για ασθενείς με καρκίνο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Το Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay, πρωτοπόρος στη φροντίδα των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο

 

Το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay αναγνωρίστηκε για τη συμβολή του στη δημόσια υγεία το 1869. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ιαματικό κέντρο αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων. Εδώ και πάνω από πέντε αιώνες, η La Roche-Posay ανταποκρίνεται στις αναγκές για αποτελεσματικές δερματολογικές λύσεις,εστιάζοντας στη μοναδική και παγκοσμίως αναγνωρισμένη εμπειρία και τεχνογνωσία της. Κάθε χρόνο απολαμβάνουν τα θεραπευτικά οφέλη του ιαματικού κέντρου περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες, που αντιστοιχούν σε πάνω από το 50% των δερματολογικών ιαματικών θεραπειών στη Γαλλία.

 

Η La Roche-Posay προσφέρει πολλές θεραπείες για διάφορες παθολογίες του δέρματος. Η δερματολογική της αποστολή βασίζεται στη διεπιστημονική ιατρική ομάδα της, στην ποιότητα της φροντίδας και, φυσικά, στο μοναδικό ιαματικό νερό, ένα «βελούδινο νερό» αναγνωρισμένο για τις αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του. Τα τελευταία χρόνια, το Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay υποδέχεται ασθενείς με ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα από θεραπείες κατά του καρκίνου.

 

Τα τελευταία 5 χρόνια, έχουμε φροντίσει πάνω από 8.000 ασθενείς. Οι ιαματικές θεραπείες μετά τον καρκίνο αποτελούν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, που βοηθά στην αποκατάσταση τόσο του δέρματος όσο και της ψυχολογίας των ασθενών μετά τις θεραπείες. Το 2010, διεξήχθησαν μελέτες παρατήρησης για την αξιολόγηση των ευεργετικών επιπτώσεων των ιαματικών θεραπειών στο δέρμα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

 

Οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι το 82%-98% αυτών των ασθενών είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των ιαματικών θεραπειών. Εκτός από την φροντίδα του δέρματός τους, οι επισκέπτες του ιαματικού κέντρου έχουν επίσης πρόσβαση σε πολλές θεραπείες υποστηρικτικής φροντίδας: τα εργαστήρια μακιγιάζ βοηθούν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους και προσφέρουν αίσθηση ευεξίας.

 

Αυτές οι υπηρεσίες κάνουν το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay πρωτοπόρο στη φροντίδα των ασθενών με δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες για τον καρκίνο.

 

Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - Αγκαλιάζω : 1ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ, στην πολυετή του δράση, βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών με καρκίνο, καθώς και των συγγενών τους, αποσκοπώντας την πλήρη στήριξη και ενίσχυση αυτών. Η αποστολή του έχει στο επίκεντρο της το όφελος όλων όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νόσο του καρκίνου.

 

Ειδικότερα, στοχεύει στην ολιστική υποστήριξη (ψυχοκοινωνική, οικονομική) των ασθενών με καρκίνο και των συγγενών τους.

 

Επιπλέον, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη (ατομικές και ομαδικές συνεδρίες) τόσο στους ασθενείς, όσο και στους συγγενείς αυτών κατά τη διάγνωση, καθώς και τη θεραπεία αποσκοπώντας στην αποδοχή της νέας τάξης πραγμάτων, την αποκατάσταση και επανένταξή των ασθενών.

 

Παράλληλα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις (έντυπα, ημερίδες, εσπερίδες, ενημερωτικές καμπάνιες, εκπαιδευτικά προγράμματα) για την σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

 

Ακόμα, πραγματοποιούνται ενδονοσοκομειακά προγράμματα στο ΕΑΠΝ Μεταξά και το Νοσοκομείο Μετροπόλιταν, καθώς και προγράμματα συνηγορίας και διεκδίκησης των νομοθετημένων δικαιωμάτων των ασθενών.

 

Όραμα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, παραμένει ένα: «Κανείς να μη μένει μόνος απέναντι στον καρκίνο» www.oekk.gr

 

Video URL: https://youtu.be/3dvnsIA5u44