Η δράση της αντιρυτιδικής κρέμας στις ρυτίδες έκφρασης

Εμφανίζονται στο «πόδι της χήνας», στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τις γωνίες του στόματος: οι ρυτίδες έκφρασης ξεκινούν από λεπτές γραμμές, οι οποίες δημιουργούνται από τις επαναλαμβανόμενες, καθημερινές συσπάσεις των μυών σε αυτές τις ζώνες, κυρίως στα πολύ εκφραστικά πρόσωπα. Διακρίνονται σε δυναμικές, οι οποίες φαίνονται κάθε φορά που γίνονται οι συγκεκριμένες εκφράσεις στο πρόσωπο, και σε εγκατεστημένες, οι οποίες είναι ορατές ακόμα και όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε ηρεμία.

Η λύση για να αποφύγετε ή να περιορίσετε τις ρυτίδες έκφρασης, δεν είναι φυσικά να… σταματήσετε να εκφράζεστε με τον πληθωρικό τρόπο σας. Υπάρχει ένας άλλος, έξυπνος τρόπος, και δεν είναι άλλος από το να ενισχύσετε το καθημερινό σας skincare με μια αντιρυτιδική κρέμα η οποία βάζει στο στόχαστρο τις υπάρχουσες ρυτίδες έκφρασης ενώ εμποδίζει τη δημιουργία νέων. Star συστατικό σε αυτές τις συνθέσεις, η «θαυματουργή» ρετινόλη, αυτό το δραστικό δερματολογικό συστατικό που ενισχύει και επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, συμβάλλοντας ορατά στη βελτίωση των ορατών σημαδιών γήρανσης.

Ρετινόλη (και) κατά των ρυτίδων έκφρασης

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α το οποίο, όταν εφαρμόζεται τοπικά μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, μια άλλη ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, καλά ανεκτή από την επιδερμίδα. 

Πώς δρα; Υποστηρίζει την φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης, η οποία επιβραδύνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των βασικών «δομικών» υλικών που κρατούν την επιδερμίδα ελαστική και σφριγηλή. Επιπλέον, η ρετινόλη έχει και απολεπιστική δράση, με αποτέλεσμα να εμποδίζει τα νεκρά κύτταρα να μπλοκάρουν τους πόρους και να δημιουργούνται ατέλειες, καταπολεμά τις δυσχρωμίες, βελτιώνει αισθητά την φωτεινότητα και τον τόνο της επιδερμίδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι experts υποκλίνονται στην αντιρυτιδική δράση της ρετινόλης και την θεωρούν must σε κάθε αντιγηραντικό skincare! 

Φυσικά, αυτό το κορυφαίο δερματολογικό συστατικό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γκάμα της La Roche-Posay, καθώς πρωταγωνιστεί στην αντιρυτιδική κρέμα Redermic Retinol με δράση στις βαθιές ρυτίδες (μεταξύ των οποίων και οι ρυτίδες έκφρασης) καθώς στις κηλίδες γήρανσης. Η Redermic Retinol εμπεριέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο Καθαρής Ρετινόλης και Ρετινόλης Προοδευτικής Απελευθέρωσης, το οποίο παρέχει μια σημαντική δόση του συστατικού με πιο προοδευτικό ρυθμό, για βέλτιστη αποτελεσματικότητα και ανοχή για το ευαίσθητο δέρμα. Όπως ήδη εξηγήσαμε, η καθαρή ρετινόλη αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά ενάντια στα σημάδια φωτογήρανσης, τις έντονες ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης. Η Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης συμβάλλει στην ενίσχυση της διορθωτικής αντιγηραντικής δράσης ενώ ταυτόχρονα σέβεται τα όρια ανοχής του ευαίσθητου δέρματος. Επιπλέον, το συστατικό Neurosensine χαρίζει μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης στην επιδερμίδα ενώ το ιαματικό νερό La Roche-Posay προσφέρει τις καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητές του. Με εξαιρετικά ρευστή υφή, γίνεται ένα με την επιδερμίδα αμέσως μετά την εφαρμογή και αποτελεί μια εξαιρετική βάση μακιγιάζ. Στα plus και το ειδικό απλικατέρ του σωληναρίου που επιτρέπει τη στοχευμένη εφαρμογή για εντατική διόρθωση των σημαδιών γήρανσης.

Extra info: Η διαδικασία απολέπισης που προκαλεί στην επιδερμίδα η χρήση της ρετινόλης, την καθιστά φωτοευαίσθητη για αυτό πρέπει να ακολουθείτε ευλαβικά δύο συμβουλές: φοράτε πάντοτε την κρέμα Redermic Retinol το βράδυ (όπως και κάθε προϊόν με ρετινόλη στη σύνθεσή του), και απαραίτητα κάθε πρωί αντηλιακό με υψηλό SPF πριν βγείτε από το σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ