ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Στις μέρες μας, 1 στους 2 ανθρώπους έχει ευαίσθητο δέρμα. Συνεπώς, είναι κάτι που αναμφισβήτητα χρήζει της προσοχής μας. Όλοι έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για το ευαίσθητο δέρμα, περί τίνος όμως πρόκειται ακριβώς; 

Πρώτα απ' όλα, το ευαίσθητο δέρμα δεν είναι τύπος δέρματος. Στην πραγματικότητα, όλοι οι τύποι δέρματος μπορεί να εμφανίσουν ευαισθησία, από το λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή εφηβικό δέρμα μέχρι το ξηρό και ώριμο δέρμα.

Δεύτερον, το ευαίσθητο δέρμα δεν παρουσιάζει συμπτώματα δερματολογικών παθήσεων (όπως έκζεμα ή ψωρίαση) και, συνήθως, δείχνει φυσιολογικό... η αίσθηση που δημιουργεί όμως είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική.

Οι ερωτήσεις σας
Οι απαντήσεις μας

1 quote-marks

Ποια είναι η καλύτερη ενυδατική για το ευαίσθητο δέρμα;

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα που να είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτόν τον τύπο δέρματος χωρίς άρωμα, χρωστικές, λανολίνη και αλκοόλη, αλλά με καταπραϋντικά συστατικά όπως Νευροενσίνη και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Τέλος, θα πρέπει να περιέχει πρεβιοτικά συστατικά για εξισορρόπηση του μικροβιώματος, δηλ. των βακτηρίων που είναι ευεργετικά για το δέρμα.

 

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να ξυρίσω το ευαίσθητο δέρμα μου;

Το ξύρισμα καταπονεί το δέρμα καθώς καταστρέφει την επιφάνειά του προκαλώντας κάψιμο από την ξυριστική λεπίδα, ιδίως όταν το δέρμα είναι ευαίσθητο. Για να ξυρίσετε το ευαίσθητο δέρμα, πρώτα βρέξτε το δέρμα με ζεστό νερό και μετά κάντε μασάζ με ειδικό λάδι για πριν το ξύρισμα.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Αν νοιώθετε δυσάρεστη αίσθηση, όπως τράβηγμα, τσίμπημα, κάψιμο ή τσούξιμο, ως απόκριση σε παράγοντες όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας, ο άνεμος, η ακτινοβολία UV, το σκληρό νερό ή τα σκληρά προϊόντα, χωρίς να υπάρχει ορατό εξάνθημα, πιθανότατα να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν έχετε ερυθρότητα ή εξανθήματα, είναι πιο πιθανό να έχετε αντιδραστικό ή αλλεργικό δέρμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευθείτε έναν δερματολόγο για μια έγκυρη διάγνωση.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Γιατί το δέρμα μου είναι ευαίσθητο στο άγγιγμα;

Αν νοιώθετε δυσφορία αγγίζοντας απλώς το δέρμα σας, ίσως να έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Στο ευαίσθητο δέρμα, οι απολήξεις των νεύρων είναι υπερευαίσθητες, πυροδοτώντας σήματα πόνου ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα. Ωστόσο, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο εξαιτίας ερυθρότητας και φλεγμονής, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν οφείλεται σε λοίμωξη ή άλλη ιατρική αιτία.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

La roche posay model

ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Το πρόβλημα με το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι, παρόλο που τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά, ο γιατρός συχνά αποκρίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα αφού δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια. Ένας έμπειρος δερματολόγος όμως θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το ευαίσθητο δέρμα και να σας συστήσει ειδικές θεραπείες για το ευαισθητοποιημένο ή υπερευαισθητοποιημένο δέρμα.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ
ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Το ότι ένα προϊόν είναι φυσικό δεν σημαίνει πως δεν προκαλεί εξανθήματα στο ευαίσθητο δέρμα. Μάλιστα, πολλά φυσικά φυτικά εκχυλίσματα μπορούν να προκαλέσουν νυγμό, αίσθηση καψίματος ή τσούξιμο. Όσο για τα αλλεργιογόνα, αυτά βρίσκονται παντού στη φύση!
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΔΙΑΘΕΣΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Το άγχος και τα έντονα συναισθήματα συνοδεύονται από διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, προκαλώντας φούντωση και δυσφορία. Σε πολλούς ανθρώπους, προσφέρουν ανακούφιση οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή παρόμοιων τεχνικών χαλάρωσης. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί ακόμη καλύτερα όταν συνδυάζεται με προϊόντα εξειδικευμένης περιποίησης, όπως αυτά της σειράς TOLERIANE.
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Ο ήλιος είναι σημαντικός εχθρός του ευαίσθητου δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ακτινοβολία UV προκαλεί οξειδωτικό στρες και φλεγμονή στο δέρμα και, ακολούθως, ερυθρότητα και εξανθήματα. Συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα περιποίησης ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία ευρέος φάσματος ενάντια στις ακτίνες UVA-UVB και τις μεγάλου μήκους κύματος UVA, όπως αυτά της σειράς ΑΝΤΗΕLIOS.
Learn More

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Στη δερματολογία, ο όρος "ευαίσθητο δέρμα" αναφέρεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων -όπως είναι ο νυγμός, η αίσθηση καύσου, ο κνησμός και το μυρμήγκιασμα- που αισθάνεται κανείς στο δέρμα του και που ενεργοποιούνται ως απόκριση σε εκλυτικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι αλλαγές θερμοκρασίας, το νερό υψηλής σκληρότητας και τα ακατάλληλα καλλυντικά. Με άλλα λόγια, το δέρμα αντιδρά σε αβλαβή ερεθίσματα σαν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ευαίσθητου δέρματος; Για πολλά χρόνια, το ευαίσθητο δέρμα ήταν ένα ιατρικό μυστήριο, όμως προηγμένες έρευνες έχουν εντοπίσει μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. 

  • Το ευαίσθητο δέρμα χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία του δερματικού φραγμού (ανεπάρκεια προστατευτικών λιπιδίων), πράγμα που επιτρέπει τη διείσδυση περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων, όπως ορισμένων συστατικών καλλυντικών προϊόντων ή σκληρών απορρυπαντικών, στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Ως εκ τούτου, το δέρμα ωφελείται από τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων φροντίδας που ενισχύουν τον δερματικό φραγμό. Ανακαλύψτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτή την προσέγγιση στα άρθρα που θα βρείτε στις παρακάτω υποενότητες.
  • Πέρα από τη δυσλειτουργία του φραγμού, το ευαίσθητο δέρμα παρουσιάζει επίσης νευρογενείς φλεγμονές. Η υπερευαισθησία των νευρικών απολήξεων ευθύνεται για την απελευθέρωση φλεγμονώδων ουσιών (που αποτελούν σήμα κινδύνου επιδείνωσης της υγείας του δέρματος), ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα όπως το νερό υψηλής σκληρότητας και οι αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτή η φλεγμονή προκαλεί τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος, όπως νυγμό, μυρμήγκιασμα και κνησμό.

Στις παρακάτω υποενότητες, θα σας βοηθήσουμε να διαπιστώσετε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. θα βρείτε επίσης έξυπνες συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματός σας και προτάσεις για την επιλογή κατάλληλων προϊόντων.

Θα ανακαλύψετε επίσης μακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία και την καταπράυνση του ευαίσθητου δέρματος.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην επισκόπηση που έχουμε ετοιμάσει σχετικά με την ευαισθησία στο τριχωτό και τα μαλλιά. Θα βρείτε πληροφορίες για σημαντικά θέματα όπως το ξύρισμα της ευαίσθητης επιδερμίδας και τη φροντίδα του τριχωτού με τάση για πιτυρίδα και τριχόπτωση.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και προσαρμόζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Τα προϊόντα μας, τα οποία αναπτύσσονται σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.