ΦΡΟΝΤΙΖΩ
ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΜΟΥ

Η θεραπεία μπορεί να αφήσει ουλές στο πρόσωπο ή στο σώμα σας, που να σας θυμίζουν διαρκώς τη μάχη σας με τον καρκίνο. Στη La Roche-Posay, κατανοούμε ότι οι ουλές μπορεί να έχουν πραγματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής σας από αισθητικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και επαγγελματικής άποψης.

Η ΓΝΩΜΗ
ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε την ουλή σας μέσω του αυτομασάζ και της φυσικοθεραπείας, για να τη βοηθήσετε να εξελιχθεί ομαλά και να βελτιώσετε την κινητικότητα, την άνεση και την αισθητική.

Jean-Marc Oviève Φυσικοθεραπευτής και Πρόεδρος του Collège de la Masso-Kinésithérapie
did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΜΟΥ
Η ΟΥΛΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ
ΓΙΑ 12 ΜΕ 18 ΜΗΝΕΣ.

Πηγή: www.college-mk.org/wp-content/uploads/2018/07/recommandations-CMK-automassage-2018-07.pdf

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΑΖ

Το μασάζ μπορεί να ενισχύσει την ευκαμψία και την ελαστικότητα της ουλής, να βελτιώσει την ενυδάτωση και την ποιότητα του δέρματος, και να μειώσει τον πόνο και τον κνησμό.

Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό της περιοχής της ουλής με ένα τζελ ή μια λοσιόν καθαρισμού χωρίς σαπούνι, οι χειρουργοί και οι φυσικοθεραπευτές συνιστούν να κάνετε μασάζ στην αλλοίωση δύο φορές την ημέρα αφού στεγνώσει, καθαρίσει και κλείσει καλά και αφαιρεθούν τα ράμματα. Λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε το μασάζ αφού κλείσει η πληγή. 

Σας συνιστούμε να ενυδατώνετε την περιοχή με ένα balm επανόρθωσης πριν εκτελέσετε την τεχνική μασάζ που σας έχει συστήσει ο γιατρός ή ο φυσικοθεραπευτής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ουλών που ποικίλλουν σε σοβαρότητα, επομένως είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας πριν κάνετε οποιοδήποτε μασάζ, ώστε να μην επιδεινώσετε την κατάσταση της υπάρχουσας ουλής.
Μην διστάσετε να το συζητήσετε με τον γιατρό, τον νοσηλευτή, τον φυσικοθεραπευτή ή τον δερματολόγο σας που θα είναι σε θέση να σας δείξουν τις σωστές τεχνικές αυτο-μασάζ.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣΑΖ ΣΤΗΝ ΟΥΛΗ ΣΑΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ-ΜΑΣΑΖ

Ας ξεκινήσουμε το αυτο-μασάζ.
Ας ξεκινήσουμε το μασάζ.
ΚΑΝΤΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Ξεκινήστε τοποθετώντας το χέρι σας και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΣΑΖ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Στη συνέχεια, σύρετε το χέρι οριζόντια. Εάν η ουλή δεν είναι επώδυνη, μπορείτε να πιέσετε λίγο πιο δυνατά. Προσπαθήστε να μην γλιστρήσετε το χέρι πάνω από το δέρμα. Πρέπει να προσπαθήσετε να ‘σηκώσετε’ το δέρμα.
ΜΑΣΑΖ KΑΘΕΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ. Κάντε το ίδιο πράγμα από πάνω προς τα κάτω. Ωστόσο, είναι επώδυνο, μπορείτε να βάλετε το χέρι σας από κάτω. Αυτό θα μετακινήσει ακόμα την ουλή σας.
ΤΣΙΜΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΛΗ. Στη συνέχεια, πάρτε την ουλή ανάμεσα στα δάχτυλά σας και πιάστε τις δύο πλευρές μεταξύ τους.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ. Για να κυλήσετε την ουλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CICAPLAST BAUME B5 που θα σας βοηθήσει να γλιστρήσετε πάνω από την ουλή.
ΤΣΙΜΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΛΗ. Τσιμπάτε λοιπόν τις δύο πλευρές της ουλής μαζί. Στη συνέχεια ‘ζυμώνετε’ και ρολάρετε. Είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Εκτός από το μασάζ, ενυδατώστε αρκετές φορές την ημέρα για να σας βοηθήσει να επουλωθείτε πιο γρήγορα, να βελτιώσετε την εμφάνισή του και να το κάνετε πιο εύπλαστο.
LA ROCHE-POSAY LABORATOIRE DERMATOLOGIQUE

ΑΠΑΛΥΝΩ
ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΜΟΥ

Είναι πολύ καλή ιδέα να πειραματιστείτε λιγάκι με το μακιγιάζ, για να κάνετε τις ουλές σας λιγότερο ευδιάκριτες. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να νιώσετε περισσότερο σαν τον παλιό σας εαυτό. Προσοχή όμως: χρησιμοποιήστε το μακιγιάζ για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας αντί να στοχεύετε στην τελειότητα, καθώς μια παχιά στρώση μακιγιάζ θα καταφέρει μόνο τραβήξει την προσοχή στην ουλή σας αντί για το αντίστροφο. 

Οι ουλές «ωριμάζουν» μέχρι τον 18ο μήνα περίπου. Να θυμάστε λοιπόν να τσεκάρετε τακτικά την απόχρωση των διορθωτικών προϊόντων σας, για να βεβαιώνεστε ότι εξακολουθούν να ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σας.  Η όψη της ουλής θα αλλάζει συνεχώς για ενάμιση χρόνο, προτού τελικά σταθεροποιηθεί. Οι διογκωμένες ή ανυψωμένες ουλές είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν, όμως η όψη τους μπορεί να απαλυνθεί σε κάποιον βαθμό με τα κατάλληλα διορθωτικά προϊόντα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ
ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ας δούμε πώς μπορείτε να καλύψετε την ουλή σας με τα προϊόντα μακιγιάζ τη La Roche-Posay.
Για να απλώσετε το μακιγιάζ σε μια ουλή, πρέπει να μην είναι ανοιχτή, να μην τρέχει και να μην είναι φουσκωτή. 
Πρώτα απ 'όλα, ζητήστε συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας.
Πρώτα, ψεκάστε Ιαματικό νερό στο δέρμα και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το Cicaplast Baume B5.
Εφαρμόστε αντηλιακή προστασία Anthelios σε ουλές ηλικίας κάτω των 18 μηνών, για να μειώσετε τον κίνδυνο υπερμελάγχρωσης.

Επιλέξτε μια διορθωτική βάση που είναι μια απόχρωση κοντινή σε εκείνη του υγιούς δέρματος αλλά και της ουλής. Εφαρμόστε με ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο σε κάθετες γραμμές. Στη συνέχεια, αναμείξτε το διορθωτικό foundation από το κέντρο της ουλής προς τα έξω και έπειτα ταμπονάρετε το κέντρο της ουλής για να το καλύψετε. Τέλος, σταθεροποιήστε με πούδρα για ουλές στο πρόσωπο, το λαιμό και το λαιμό, για να δώσετε ένα ματ αποτέλεσμα. Spεκάστε το ιαματικό νερό πάνω στα σημάδια του σώματος.

Εικόνες πριν και μετά.
Cancer support by La Roche-Posay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Καρκίνος του Δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Περιποίηση προσώπου για ασθενείς με καρκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πρόληψη Καρκίνου Δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ