MAKE UP
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα θέλουν συχνά να καλύψουν την ερυθρότητα, την ξηρότητα και τις ατέλειες με μέικαπ. Χρησιμοποιούν επίσης προϊόντα μακιγιάζ για πιο έντονο βλέμμα, σμιλεμένα μάγουλα και πιο όμορφο χαμόγελο. Πολλές όμως φοβούνται τις πιθανές επιπτώσεις που αυτά μπορεί να έχουν στο δέρμα τους: δυσφορία, ερυθρότητα και ερεθισμοί.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι προκαλεί ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα έχει δύο κύριες αιτίες. Η πρώτη αιτία είναι η εξασθένιση του επιφανειακού φραγμού, με αποτέλεσμα εξωτερικοί ερεθιστικοί παράγοντες να διεισδύουν ακόμα πιο βαθιά. Η δεύτερη αιτία είναι η υπερευαισθησία των νευρικών απολήξεων στο δέρμα, οι οποίες εκπέμπουν σήματα πόνου ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα. Για να καταπραΰνετε το ευαίσθητο δέρμα, καθαρίστε το απαλά με μικκυλιακό νερό και έπειτα χρησιμοποιήστε σπρέι ιαματικού νερού και ενυδατική κρέμα.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Αν νοιώθετε δυσάρεστη αίσθηση, όπως τράβηγμα, τσίμπημα, κάψιμο ή τσούξιμο, ως απόκριση σε παράγοντες όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας, ο άνεμος, η ακτινοβολία UV, το σκληρό νερό ή τα σκληρά προϊόντα, χωρίς να υπάρχει ορατό εξάνθημα, πιθανότατα να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν έχετε ερυθρότητα ή εξανθήματα, είναι πιο πιθανό να έχετε αντιδραστικό ή αλλεργικό δέρμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευθείτε έναν δερματολόγο για μια έγκυρη διάγνωση.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Γιατί το δέρμα μου είναι ευαίσθητο στο άγγιγμα;

Αν νοιώθετε δυσφορία αγγίζοντας απλώς το δέρμα σας, ίσως να έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Στο ευαίσθητο δέρμα, οι απολήξεις των νεύρων είναι υπερευαίσθητες, πυροδοτώντας σήματα πόνου ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα. Ωστόσο, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο εξαιτίας ερυθρότητας και φλεγμονής, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν οφείλεται σε λοίμωξη ή άλλη ιατρική αιτία.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Ποια είναι η καλύτερη ενυδατική για το ευαίσθητο δέρμα;

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα που να είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτόν τον τύπο δέρματος χωρίς άρωμα, χρωστικές, λανολίνη και αλκοόλη, αλλά με καταπραϋντικά συστατικά όπως Νευροενσίνη και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Τέλος, θα πρέπει να περιέχει πρεβιοτικά συστατικά για εξισορρόπηση του μικροβιώματος, δηλ. των βακτηρίων που είναι ευεργετικά για το δέρμα.

 

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

Model's face La Roche Posay

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Ο ήλιος είναι σημαντικός εχθρός του ευαίσθητου δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ακτινοβολία UV προκαλεί οξειδωτικό στρες και φλεγμονή στο δέρμα και, ακολούθως, ερυθρότητα και εξανθήματα. Συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα περιποίησης ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία ευρέος φάσματος ενάντια στις ακτίνες UVA-UVB και τις μεγάλου μήκους κύματος UVA, όπως αυτά της σειράς ΑΝΤΗΕLIOS.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Το πρόβλημα με το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι, παρόλο που τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά, ο γιατρός συχνά αποκρίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα αφού δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια. Ένας έμπειρος δερματολόγος όμως θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το ευαίσθητο δέρμα και να σας συστήσει ειδικές θεραπείες για το ευαισθητοποιημένο ή υπερευαισθητοποιημένο δέρμα.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΝΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Το ντους ή το μπάνιο μεγάλης διάρκειας με καυτό νερό ίσως να χαλαρώνει τους μυς σας μετά από μια φορτωμένη μέρα, όμως δεν βοηθά καθόλου το ευαίσθητο δέρμα. Η έκθεση του ευαίσθητου δέρματος σε πολύ ζεστές (ή πολύ ψυχρές) θερμοκρασίες ευνοεί την απελευθέρωση ισταμίνης (το μόριο του κνησμού), δίνοντας το έναυσμα για μια αλυσιδωτή αντίδραση ερεθισμού. Να προτιμάτε το σύντομο ντους ή μπάνιο με χλιαρό νερό.
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΔΙΑΘΕΣΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Το άγχος και τα έντονα συναισθήματα συνοδεύονται από διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, προκαλώντας φούντωση και δυσφορία. Σε πολλούς ανθρώπους, προσφέρουν ανακούφιση οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή παρόμοιων τεχνικών χαλάρωσης. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί ακόμη καλύτερα όταν συνδυάζεται με προϊόντα εξειδικευμένης περιποίησης, όπως αυτά της σειράς TOLERIANE.
Learn More

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Ευτυχώς, στο φαρμακείο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε! Στο παρακάτω άρθρο, θα μάθετε να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα, ελέγχοντας την ετικέτα για αλλεργιογόνα, δοκιμάζοντας το προϊόν πριν το αγοράσετε, και επιλέγοντας προϊόντα που ωφελούν το δέρμα αντί να το καταπονούν. Θα σας εξηγήσουμε επίσης πώς να κρατάτε τα προϊόντα σας σε άριστη κατάσταση.

Τέλος, θα ανακαλύψετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα, που περιλαμβάνει τα πάντα -από το concealer και την κρέμα BB μέχρι το μέικαπ και το ρουζ. Με τις σωστές γνώσεις, το ευαίσθητο δέρμα δεν φοβάται το μακιγιάζ!

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Γνωρίζατε ότι το 84% των γυναικών με ξηρό δέρμα βιώνουν πόνο;

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά, στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ
ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

placeholder Υγιές μακιγιάζ σε 10 κινήσεις
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Εργαστήρια Διορθωτικού Μακ&i...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Συμβουλές μακιγιάζ που κρύβουν τα σημάδια γήρανσης
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Το μακιγιάζ της ευαίσθητης επιδερμίδας
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Το μακιγιάζ για τα ευαίσθητα μάτια
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.