ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ:
ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι αντιδράσεις στο δέρμα με τάση για αλλεργία μπορεί να είναι δραματικές ή ακόμα και τρομακτικές στην όψη (εξανθήματα, ξεφλούδισμα, σημάδια ερυθρότητας) και να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστη αίσθηση (αίσθημα νυγμού, κνησμού, και καψίματος).
Τα καλά νέα είναι ότι διατίθενται στα φαρμακεία εξειδικευμένα δερμοκαλλυντικά προϊόντα περιποίησης (σε συνδυασμό με μη συνταγογραφούμενα και συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπου είναι απαραίτητο) για το δέρμα με τάση για αλλεργία.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι σημαίνει υποαλλεργικό;

Υποαλλεργικό σημαίνει απλώς ότι ένα προϊόν (συνήθως κάποιο καλλυντικό) δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, πολλές μάρκες ισχυρίζονται ότι είναι υποαλλεργικές, χωρίς να εφαρμόζουν αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών. Το TOLERIANE Ultra έχει δοκιμαστεί σε ευαίσθητο έως αλλεργικό δέρμα και έχει αποδειχθεί ότι είναι πραγματικά υποαλλεργικό.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πόσο διαρκεί μια αλλεργική δερματική αντίδραση;

Εξαρτάται από τον τύπο της αντίδρασης. Η κνίδωση δεν διαρκεί συνήθως πάνω από 24 ώρες. Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες έως ότου υποχωρήσει. Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που χρήζει μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης. Πιο ήπιες αντιδράσεις αλλεργικού τύπου (κνησμός, αίσθηση καύσου) καταπραΰνονται γρήγορα με σπρέι ιαματικού νερού και υποαλλεργική προστατευτική κρέμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πού οφείλονται τα εξανθήματα;

Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες και αυτοάνοσα. Αν εμφανιστεί νέο εξάνθημα, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό για διάγνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από αντιδράσεις σε πρόσθετα που περιέχονται σε καλλυντικά. Αν το εξάνθημα συμπίπτει με τη χρήση κάποιου προϊόντος, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε με μια υποαλλεργική σύνθεση.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω για δερματικά εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα;

Στα κνησμώδη δερματικά εξανθήματα περιλαμβάνονται η κνίδωση, η δερματίτιδα εξ επαφής και το έκζεμα. Όλα βελτιώνονται με μη συνταγογραφούμενα από του στόματος αντι-ισταμινικά. Επιπλέον, η εφαρμογή Ιαματικού Νερού ανακουφίζει αμέσως τον κνησμό. Έπειτα, ενισχύστε τον δερματικό φραγμό σας με μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα. Αν τα κνησμώδη εξανθήματα επανεμφανίζονται, επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων σας.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

Model's face La Roche Posay

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Εάν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας στο τέλος της ημέρας, θα αφήσετε τα αλλεργιογόνα και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως η γύρη και οι ρύποι, σε επαφή με το δέρμα σας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Το αλκοόλ είναι μια πιθανή αιτία πρόκλησης δερματικής αλλεργίας. Πράγματι, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση, είτε πρόκειται για άσθμα, είτε για αλλεργική ρινίτιδα ή διάφορους τύπους εξανθημάτων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ισταμίνη και τις θειώδεις ενώσεις που περιέχονται σε αυτά τα αλκοολούχα ποτά.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, η επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας για να "μαγειρέψουμε" τις δικές μας σπιτικές θεραπείες είναι η απόλυτη συνταγή για την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων, εάν το δέρμα μας είναι αλλεργικού τύπου. Είναι αλήθεια ότι πολλά φυσικά συστατικά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως ερεθιστικά.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Τα πινέλα και τα απλικατέρ μακιγιάζ μπορεί να αποτελέσουν πραγματικές παγίδες σκόνης και αλλεργιογόνων, οπότε πρέπει να πλένονται τακτικά. Καθαρίζετε τα πινέλα σας με υποαλλεργικό σαπούνι ή καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.
Learn More

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Τα βασικά: Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό, όσο πιο ήπιος είναι τόσο το καλύτερο. Είναι σημαντικό να μην αφαιρείτε από το δέρμα την προστατευτική του λιπιδική στοιβάδα. Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας πολύ ήπια καθαριστικά, κατάλληλα για δέρμα με τάση για αλλεργίες. Μετά τον καθαρισμό του δέρματός σας, η ιδανική καταπραϋντική λύση είναι το ιαματικό νερό (το οποίο μπορεί να ψεκαστεί σε ένα βαμβακάκι και να χρησιμοποιηθεί ως κρύα κομπρέσα για SOS καταπράυνση). Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία περιποίησης του δέρματος με τάση για αλλεργίες, αναζητήστε μια υποαλλεργική κρέμα εντατικής καταπράυνσης που να ενισχύει τον δερματικό φραγμό, με σύνθεση με ελάχιστα συστατικά, ώστε να ενδυναμώσετε το δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου.

ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ

Οι βέλτιστες δερματολογικές λύσεις περιποίησης για το δέρμα με τάση για αλλεργίες θα πρέπει επίσης να δρουν στον αόρατο φραγμό ζωντανών μικροοργανισμών του δέρματος, το μικροβίωμά του, το οποίο είναι απαραίτητο για την ευημερία και την προστασία του. Για μακράς διάρκειας καταπράϋνση, χρησιμοποιήστε ιαματικό νερό και κρέμες που ενισχύουν τον δερματικό φραγμό εμπλουτισμένες με ιαματικό νερό, καθώς το συστατικό αυτό αποτελεί φυσικό πρεβιοτικό και είναι ικανό να αναπληρώνει το οικοσύστημα στην επιφάνεια του δέρματος για μακράς διάρκειας καταπραϋντική αίσθηση, προστασία και ανακούφιση.

Σε αυτήν την ενότητα, θα ανακαλύψετε ολοκληρωμένα προγράμματα περιποίησης για το δέρμα με τάση για αλλεργίες, μέσα από προτάσεις προϊόντων που θα σας βοηθήσουν να καταπραΰνετε τους ερεθισμούς. Θα μάθετε επίσης περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση της La Roche-Posay να δημιουργεί προϊόντα ασφαλή ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα με τάση για αλλεργίες. Τέλος, εάν αποφασίσετε να συμβουλευτείτε έναν αλλεργιολόγο, παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένετε και το πώς να προετοιμαστείτε για το ραντεβού σας (με ένα υπόδειγμα ημερολογίου για αλλεργίες, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε και να το συμπληρώσετε).

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Τα πρεβιοτικά ευνοούν την ανάπτυξη "καλών βακτηρίων", ενισχύοντας το μικροβίωμα του δέρματος και συμβάλλοντας στην ανακούφιση της ευαισθησίας.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.