ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ
ΔΕΡΜΑ

Το αλλεργικό δέρμα υπεραντιδρά σε στοιχεία του περιβάλλοντος, τα οποία ονομάζονται αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα βρίσκονται παντού γύρω μας: γύρη στον αέρα, τροφικές αλλεργίες, φάρμακα, καθαριστικά προϊόντα, ορισμένα καλλυντικά… και πάμπολλα άλλα!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση εξανθήματος από αλλεργική αντίδραση;

Δροσίστε και καταπραΰνετε το δέρμα σας με Ιαματικό Νερό. Στη συνέχεια, ενισχύστε τον δερματικό φραγμό με μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα. Έτσι θα προστατευθείτε από τα αλλεργιογόνα εξ επαφής, όπως η γύρη ή τα απορρυπαντικά ρούχων. Αν εμφανίζονται συνεχώς εξανθήματα από αλλεργική αντίδραση, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κλείσετε ραντεβού σε έναν αλλεργιολόγο για να κάνετε υποδόρια ή επιδερμική ανοσολογική δοκιμή, ώστε να εντοπίσετε επακριβώς τις αλλεργίες σας.

1 quote-marks

Τι σημαίνει αν έχω φαγούρα στο δέρμα χωρίς εξάνθημα;

Ίσως να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Σε αντίθεση με τη δερματική αλλεργία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση με τη μορφή εξανθήματος, το ευαίσθητο δέρμα συχνά δεν εμφανίζει ορατά σημάδια. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα νοιώθουν κνησμό, αίσθηση τραβήγματος, μυρμήγκιασμα, αίσθηση καύσου και τσιμπήματος είτε διαρκώς είτε ως απόκριση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εκλυτικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV, οι αλλαγές θερμοκρασίας, τα σκληρά καλλυντικά, οι ορμονικές διακυμάνσεις, κλπ.

1 quote-marks

Πού οφείλονται τα εξανθήματα;

Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες και αυτοάνοσα. Αν εμφανιστεί νέο εξάνθημα, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό για διάγνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από αντιδράσεις σε πρόσθετα που περιέχονται σε καλλυντικά. Αν το εξάνθημα συμπίπτει με τη χρήση κάποιου προϊόντος, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε με μια υποαλλεργική σύνθεση.

1 quote-marks

Είναι δυνατόν να παρουσιάσει κάποιος αλλεργία στο ίδιο του το δέρμα;

Γενικά, είναι αδύνατον εμφανίσει κάποιος αλλεργία στο δικό του δέρμα. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να συμβεί αυτό είναι με την αλλεργία στον ήλιο, όταν η ακτινοβολία UV τροποποιεί μια ουσία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται αλλεργική αντίδραση.

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται σαλικυλικά (σχετίζονται με την ασπιρίνη). Σε άτομα ευαίσθητα στα σαλικυλικά, οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις ενώσεις μπορούν να επιδεινώσουν τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, το έκζεμα και οι δερματικές αντιδράσεις.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Εάν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας στο τέλος της ημέρας, θα αφήσετε τα αλλεργιογόνα και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως η γύρη και οι ρύποι, σε επαφή με το δέρμα σας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Το αλκοόλ είναι μια πιθανή αιτία πρόκλησης δερματικής αλλεργίας. Πράγματι, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση, είτε πρόκειται για άσθμα, είτε για αλλεργική ρινίτιδα ή διάφορους τύπους εξανθημάτων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ισταμίνη και τις θειώδεις ενώσεις που περιέχονται σε αυτά τα αλκοολούχα ποτά.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, η επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας για να "μαγειρέψουμε" τις δικές μας σπιτικές θεραπείες είναι η απόλυτη συνταγή για την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων, εάν το δέρμα μας είναι αλλεργικού τύπου. Είναι αλήθεια ότι πολλά φυσικά συστατικά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως ερεθιστικά.
Learn More

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Αλλεργίες μπορεί να εκδηλωθούν σε διάφορα σημεία του σώματος, αλλά εμείς θα εστιάσουμε εδώ στις δερματικές αλλεργίες. Ο “κλασσικός” τύπος δερματικής αλλεργικής αντίδρασης ονομάζεται δερματίτιδα εξ επαφής. Στον συγκεκριμένο τύπο αντίδρασης, το αλλεργιογόνο έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα (π.χ. σκουλαρίκια από νικέλιο), διαπερνά τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και πυροδοτεί μια ανοσολογική απόκριση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αλλεργική αντίδραση. Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα της δερματίτιδας εξ επαφής; Κόκκινο εξάνθημα, κνησμός, κάψιμο, ξεφλούδισμα ή ακόμα και εκροή υγρού. Μια αλλεργική δερματική αντίδραση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες μέχρι να υποχωρήσει. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, καθώς υπάρχουν στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε υποαλλεργικά προϊόντα περιποίησης που είναι σχεδιασμένα ειδικά για αλλεργικά δέρματα.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Οι δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις δεν περιορίζονται στη δερματίτιδα εξ επαφής. Το δέρμα είναι ουσιαστικά το νούμερο 1 μέρος του σώματος όπου εκδηλώνονται αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς το 80% των αλλεργιών έχουν επιπτώσεις στο δέρμα*. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι -αν εξαιρέσουμε τη δερματίτιδα εξ επαφής- δερματικές αλλεργίες μπορεί επίσης να προκληθούν από τα φάρμακα που παίρνουμε, τις τροφές που τρώμε (π.χ. ξηρούς καρπούς) ή το περιβάλλον μας (π.χ. γύρη ή “πιτυρίδα” σκύλου). Ποιες είναι οι συνήθεις επιπτώσεις των αλλεργιών στο δέρμα; Στο δέρμα εμφανίζονται συχνά πομφοί, εξανθήματα και ερεθισμοί, τα οποία συνοδεύονται από κνησμό, τσούξιμο ή αίσθηση θερμότητας και καψίματος. Επιπλέον, η μύτη σας είναι πιθανό να κοκκινήσει και να ερεθιστεί από το διαρκές φύσημα. Κάθε φορά που υποφέρετε από δερματικές αλλεργίες, πρώτος σας σταθμός πρέπει να είναι το φαρμακείο: τα μη συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά, σε συνδυασμό με υποαλλεργικά προϊόντα περιποίησης, μπορούν να σας ανακουφίσουν πολύ γρήγορα.

"Σε αυτή την ενότητα, θα μάθετε τη διαφορά ανάμεσα στο ευαίσθητο δέρμα, το αντιδραστικό δέρμα και το αλλεργικό δέρμα. Θα βρείτε επίσης τις συμβουλές των ειδικών για την αποφυγή των αλλεργικών αντιδράσεων, καθώς και τις καλύτερες λύσεις για το δέρμα με τάση για αλλεργίες."
*Χαρακτηρισμός αλλεργικού ή δυσανεκτικού δέρματος. Γαλλία και Γερμανία. A+A. Φεβρουάριος 2009

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Loreal.Foundation.FieldTypes.Extensions.CropImage?.Alt

Οι αλλεργίες κατατάσσονται στην 4η θέση των πιο συχνών παθήσεων παγκοσμίως, ακριβώς μετά τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές νόσους και το AIDS*.

* Πηγή: Εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2015

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις.
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, 
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται μόνο για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Όταν έχετε οποιαδήποτε ιατρική ερώτηση, πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας.