Αιτίες που προκαλούν ερυθρότητα στο πρόσωπο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ένα υγιές κοκκίνισμα και μια ροδαλή επιδερμίδα δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι.

 

Όμως όταν η ερυθρότητα στο δέρμα του προσώπου αρχίζει να σε επηρεάζει ψυχολογικά, έχει σημασία να ανακαλύψεις τι την προκαλεί.

 

Με τόσες πολλές αιτίες φλεγμονής και ερυθρότητας είναι σημαντικό να προσδιορίσεις τους προσωπικούς σου πυροδοτητές…

 

Τι θα μπορούσε να προκαλεί τη δική μου ερυθρότητα και φλεγμονή;

 

Ακμή: Μια συνηθισμένη αιτία ερυθρότητας στο πρόσωπο είναι η ακμή. Τα σπυράκια της ακμής, συχνά έχουν κατακόκκινο χρώμα και πονάνε όταν τα αγγίζεις.

 

Επίσης, η ακμή είναι πιθανόν να αφήσει κόκκινα σημάδια στο δέρμα όταν τα σπυράκια μαραίνονται, αυτή η δυσχρωμία είναι αποτέλεσμα της φθοράς στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και της διάσπασης της υποστηρικτικής δομής του δέρματος.

 

Ροδόχρους νόσος: Ίσως η πληρέστερα τεκμηριωμένη αιτία ερυθρότητας είναι η Ροδόχρους νόσος.

 

Η Ροδόχρους νόσος, μια απροσδόκητα συχνή πάθηση, μπορεί να εμφανίζεται σαν έξαψη, παρατεταμένη ερυθρότητα και σαν ορατά τριχοειδή αγγεία.

 

Ευαίσθητο δέρμα και αλλεργικές αντιδράσεις: Το ευαίσθητο δέρμα είναι πιθανό να έχει τάση ερυθρότητας όταν έρχεται σε επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες.

 

Η γκάμα των ερεθιστικών παραγόντων ποικίλει, από τα πράγματα που βρίσκονται στο νεσεσέρ μας ως το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε.

 

Συχνά, η χρήση πολλών και διαφορετικών προϊόντων μπορεί να έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα. Αν κάποια προϊόντα τσούζουν ή καίνε, ίσως υποδηλώνουν μια αλλεργική αντίδραση, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό.

 

Έκζεμα: Συνήθως, το έκζεμα θεωρείται πάθηση που επηρεάζει το σώμα, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και στο πρόσωπό μας.

 

Κατά τους χειμωνιάτικους μήνες, το έκζεμα συχνά επιδεινώνεται, καθώς το δέρμα αφυδατώνεται.

 

Πικάντικες τροφές, καυτές και ζεστά ποτά: Πράγματι, τα πικάντικα φαγητά είναι πιθανό να ευθύνονται για την ερυθρότητα στο πρόσωπό σου!

 

Για εσάς που υποφέρετε από ακραίας μορφής ευαισθησία, κάποια αντίδραση που σας προκαλεί το φαγητό ή το ποτό σας, ίσως είναι η αιτία της ερυθρότητάς σας. Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της ροής στο πρόσωπο και γύρω από αυτό με συνέπεια να αισθανθείτε έξαψη και ερυθρότητα.

 

Εάν αυτό είναι το πρόβλημα θα πρέπει να αναζητήσεις τη συμβουλή του γιατρού , για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι σύμπτωμα μιας οξύτερης αλλεργικής αντίδρασης.

 

Πυροδοτητές: Αν υποφέρεις από Ροδόχρου νόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ερυθρότητά σου.

 

Αν προσδιορίσεις τι πυροδοτεί την ερυθρότητά σου έχεις και το κλειδί για να την αντιμετωπίσεις. Η έκθεση στο φως του ήλιου, το στρες, η εντατική σωματική άσκηση, η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι οι πιο γνωστοί πυροδοτητές φλεγμονής στο πρόσωπο.

 

Με μια τόσο μακριά λίστα αυτών που θα μπορούσαν να ευθύνονται για την ερυθρότητά σου, είναι λογικό να αγχώνεσαι. Την επόμενη φορά που θα δεις ή θα αισθανθείς κοκκινίλα, τσέκαρε τη λίστα των πυροδοτητών και αποκλείοντας, να καταλήξεις σε αυτόν που ενοχλεί το δέρμα σου και το φουντώνει!

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική