ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Για πολλούς ανθρώπους, το ότι χάνουν τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο είναι ένα από τα πιο επίπονα κομμάτια της όλης διαδικασίας. Αν έχουν πέσει τα φρύδια και οι βλεφαρίδες σας, μπορεί το βλέμμα σας να νοιώθετε ότι το βλέμμα σας έχει χάσει την έντασή του. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, η απώλεια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μόνο προσωρινή και θα κρατήσει για τη διάρκεια της θεραπείας. Μην ξεχνάτε ότι, αφού αρχίσουν και πάλι να αναπτύσσονται, δεν χρειάζεται παρά να μεγαλώσουν λίγα μόνο εκατοστά για να κάνουν τεράστια διαφορά στο σχήμα και τη διάσταση του προσώπου σας.

Όσο περιμένετε να μεγαλώσουν ξανά, υπάρχουν πολλές λύσεις για να ανακτήσετε τη λάμψη σας.

ΓΕΜΙΣΤΕ
ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΑΣ

Τα φρύδια καθορίζουν την έκφραση του προσώπου και την ένταση του βλέμματός σας. Όσο περιμένετε να μεγαλώσουν ξανά, μπορείτε να τα αναδημιουργήσετε τεχνητά.

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών με ημι-ελαιώδη σύνθεση, στην απόχρωση που ταιριάζει στο χρώμα των μαλλιών ή της περούκας σας. Προσπαθήστε να μην σχεδιάζετε πολύ έντονες, απότομες γραμμές, αφού αυτό θα σκληρύνει το βλέμμα σας. Κάντε μικρές, ανάλαφρες κινήσεις προς τη φυσική κατεύθυνση των τριχών.

Για να κάνετε τα φρύδια σας να φαίνονται φυσικά, χρησιμοποιήστε για έμπνευση μια φωτογραφία σας από πριν την έναρξη των θεραπειών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε stencils για οδηγό, ή να κάνετε ημιμόνιμο μακιγιάζ. Για να εξερευνήσετε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές, ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού κοινωνικής αισθητικής, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη  του ογκολόγου σας.
Πώς να γεμίσετε τα φρύδια σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου;

Πριν ξεκινήσετε, σημειώστε τις τρεις κύριες τελείες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το κάθε φρύδι από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι την εξωτερική γωνία.

ΔΩΣΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΑΣ 
ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑΡΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν τα μάτια σας δεν είναι πολύ ευαίσθητα, μπορείτε να βάλετε μια σκιά σε ανθρακί, δαμασκηνί, σκούρο καφέ, χακί ή μπρονζέ απόχρωση. Εφαρμόστε απαλά στο ένα τρίτο του άνω και του κάτω βλεφάρου, στην εξωτερική γωνία, κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Αυτό θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα.

Αν τα μάτια σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα ή έχετε ξηρότητα στα βλέφαρα, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τα πολλά χρώματα. Αυτό θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις πτυχώσεις που δημιουργούνται στο αφυδατωμένο δέρμα, και θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο βαριά.
Μερικοί ασθενείς υποφέρουν από ερυθρότητα μετά τη θεραπεία, όποια και αν είναι η αιτία, υπερκινητικότητα, ευαισθησία ή ακόμη και αλλεργία στη θεραπεία, καταπραϋνετε πρώτα το δέρμα με ιαματικό νερό. Ψεκάστε σε απόσταση 20 εκατοστών περίπου από το πρόσωπο. Ύστερα, ενυδατώστε την επιδερμίδα με την Toleriane Ultra Cream. Με τις παλάμες των χεριών σας, απλώστε απαλά το υγρό make-up Toleriane Fluid & Toleriane Corrective Concealer για τις κοκκινίλες. Με τη βοήθεια του ιαματικού νερού και με μικρές κυκλικές κινήσεις  επιτυγχάνουμε ομοιογενές αποτέλεσμα διόρθωσης. Στο τέλος, εφαρμόστε την Toleriane Mineral Powder για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΤΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Διορθωτικό μακιγιάζ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Το μακιγιάζ της ευαίσθητης επιδερμίδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ιατρικό μακιγιάζ για την κάλυψη της ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ