ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Ο γενικός, καθημερινός όρος "δερματική αλλεργία" είναι στην πραγματικότητα μια πάθηση γνωστή ως δερματίτιδα εξ επαφής. Όταν κάποια αλλεργιογόνα π.χ. μέταλλα (νικέλιο, χρώμιο), ορισμένα συστατικά καλλυντικών και αρωμάτων ή απορρυπαντικά οικιακής χρήσης έρχονται σε παρατεταμένη επαφή με το δέρμα, προκαλούν ανοσοαπόκριση η οποία εκδηλώνεται με συνοδά συμπτώματα όπως κνησμό, αίσθημα καύσου, φολιδωτό εξάνθημα. Στα παρακάτω άρθρα θα ανακαλύψετε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποφεύγετε τέτοιες δερματικές αντιδράσεις.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω για δερματικά εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα;

Στα κνησμώδη δερματικά εξανθήματα περιλαμβάνονται η κνίδωση, η δερματίτιδα εξ επαφής και το έκζεμα. Όλα βελτιώνονται με μη συνταγογραφούμενα από του στόματος αντι-ισταμινικά. Επιπλέον, η εφαρμογή Ιαματικού Νερού ανακουφίζει αμέσως τον κνησμό. Έπειτα, ενισχύστε τον δερματικό φραγμό σας με μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα. Αν τα κνησμώδη εξανθήματα επανεμφανίζονται, επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων σας.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα μου;

Το δέρμα είναι το νούμερο 1 μέρος του σώματος όπου εκδηλώνονται αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλές διαφορετικές μορφές, από εξανθήματα έως ηπιότερες αντιδράσεις, όπως ερυθρότητα, αίσθηση καύσου και κνησμός. Για να αντιμετωπίσετε τις δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις, απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα με μια λοσιόν καθαρισμού που δεν προκαλεί αντιδράσεις και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έπειτα, εφαρμόστε ένα σπρέι ιαματικού νερού για καταπράυνση και συνεχίστε με μια καταπραϋντική προστατευτική κρέμα σχεδιασμένη για το αλλεργικό δέρμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Είναι δυνατόν να παρουσιάσει κάποιος αλλεργία στο ίδιο του το δέρμα;

Γενικά, είναι αδύνατον εμφανίσει κάποιος αλλεργία στο δικό του δέρμα. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να συμβεί αυτό είναι με την αλλεργία στον ήλιο, όταν η ακτινοβολία UV τροποποιεί μια ουσία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται αλλεργική αντίδραση.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πόσο διαρκεί μια αλλεργική δερματική αντίδραση;

Εξαρτάται από τον τύπο της αντίδρασης. Η κνίδωση δεν διαρκεί συνήθως πάνω από 24 ώρες. Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες έως ότου υποχωρήσει. Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που χρήζει μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης. Πιο ήπιες αντιδράσεις αλλεργικού τύπου (κνησμός, αίσθηση καύσου) καταπραΰνονται γρήγορα με σπρέι ιαματικού νερού και υποαλλεργική προστατευτική κρέμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι σημαίνει "υποαλλεργικό";

"Υποαλλεργικό" σημαίνει απλώς ότι ένα προϊόν (συνήθως κάποιο καλλυντικό) δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, πολλές μάρκες ισχυρίζονται ότι είναι υποαλλεργικές, χωρίς να εφαρμόζουν αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών. Το TOLERIANE Ultra έχει δοκιμαστεί σε ευαίσθητο έως αλλεργικό δέρμα και έχει αποδειχθεί ότι είναι πραγματικά υποαλλεργικό.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται σαλικυλικά (σχετίζονται με την ασπιρίνη). Σε άτομα ευαίσθητα στα σαλικυλικά, οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις ενώσεις μπορούν να επιδεινώσουν τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, το έκζεμα και οι δερματικές αντιδράσεις.
Learn More

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, η επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας για να "μαγειρέψουμε" τις δικές μας σπιτικές θεραπείες είναι η απόλυτη συνταγή για την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων, εάν το δέρμα μας είναι αλλεργικού τύπου. Είναι αλήθεια ότι πολλά φυσικά συστατικά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως ερεθιστικά.
Learn More

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Εάν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας στο τέλος της ημέρας, θα αφήσετε τα αλλεργιογόνα και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως η γύρη και οι ρύποι, σε επαφή με το δέρμα σας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό.
Learn More

ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Τα πινέλα και τα απλικατέρ μακιγιάζ μπορεί να αποτελέσουν πραγματικές παγίδες σκόνης και αλλεργιογόνων, οπότε πρέπει να πλένονται τακτικά. Καθαρίζετε τα πινέλα σας με υποαλλεργικό σαπούνι ή καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.
Learn More

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Ωστόσο, η δερματίτιδα εξ επαφής δεν είναι ο μόνος τύπος δερματικής αλλεργίας. Το δέρμα αντιδρά επίσης σε αλλεργιογόνα που απαντώνται στη διατροφή μας, στο περιβάλλον και στα φάρμακα που παίρνουμε. Συχνά η αντίδραση έχει τη μορφή πομφώδους εξανθήματος, δηλαδή εκδηλώνεται ως κνησμώδεις και ερυθηματώδεις περιοχές στο δέρμα. Σε μια ηπιότερη μορφή αντίδρασης, το επιρρεπές σε αλλεργίες δέρμα είναι κνησμώδες, εκδηλώνει αίσθημα καύσου και μυρμηγκιάζει όταν εκτίθεται σε καλλυντικά που δεν είναι υποαλλεργικά και δεν έχουν ελεγχθεί για την πρόκληση αλλεργιών ή όταν έρχεται σε επαφή με τα διαβρωτικά συστατικά των απορρυπαντικών οικιακής χρήσης. Μια ειδική περίπτωση δερματικής αλλεργίας για την οποία θα μάθετε στα παρακάτω άρθρα είναι η ηλιακή αλλεργία, με αλλεργιοειδή συμπτώματα που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ Ή ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ;

Το δέρμα με τάση για αλλεργίες δεν είναι το ίδιο με το ευαίσθητο ή το αντιδραστικό δέρμα. Ενώ το δέρμα με τάση για αλλεργίες αντιδρά σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα εκδηλώνοντας ορατές αντιδράσεις, το ευαίσθητο δέρμα παρουσιάζει δυσφορία (μυρμήγκιασμα, κνησμός, αίσθημα καύσου, κλπ.) είτε συνεχώς είτε ως απόκριση σε εσωτερικούς (π.χ. στρες ή πικάντικο φαγητό) και εξωτερικούς (π.χ. σκληρό νερό ή κλιματισμός) εκλυτικούς παράγοντες. Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξουν ορατές μεταβολές στο ευαίσθητο δέρμα. Το αντιδραστικό δέρμα, από την άλλη, διαφέρει, καθώς αντιδρά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εκλυτικούς παράγοντες που προκαλούν τόσο την ίδια δυσάρεστη αίσθηση όσο και ορατά συμπτώματα όπως ερυθρότητα και ερεθισμό.

Στα άρθρα της παρούσας ενότητας, θα μάθετε περισσότερα για αυτούς τους 3 ιδιαίτερους τύπους δέρματος, καθώς και πώς μπορείτε να φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά για να μετριάζετε τα συμπτώματα.
did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

DidYouKnow_Desktop_1

Μέχρι το 2050, ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει κάποια αλλεργία*, με το 80% των επηρεαζόμενων να εκδηλώνουν δερματικά συμπτώματα.

* Πηγή: Εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2015

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%

ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα ακόμη και πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται μόνο για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Όταν έχετε οποιαδήποτε ιατρική ερώτηση, πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας.