Ζώντας με το ευαίσθητο δέρμα: Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Από τη στιγμή που γεννιέσαι, κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, το δέρμα σου σε περιβάλλει με έναν προστατευτικό φραγμό.

 

Σε προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης, τα χτυπήματα, τις προσκρούσεις και τις αμέτρητες βλαβερές ουσίες στο περιβάλλον μας.

 

Κι όμως, συχνά θεωρούμε δεδομένο τον τεράστιο ρόλο που παίζει το δέρμα στη ζωή μας.

Ωστόσο, για έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, το δέρμα αποτελεί πρόβλημα.

 

Το δέρμα τους έχει γίνει ευαίσθητο και δεν ανέχεται πλέον σιωπηρά το άγχος και την ένταση της καθημερινής ζωής. Έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται, να εκφράζει τη δυσφορία του με συμπτώματα, όπως ερυθρότητα, τσιμπήματα, τσούξιμο…

 

Στις πιο βαριές περιπτώσεις, οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από καταστάσεις «υψηλού ρίσκου», γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρουν να ζήσουν μια ήρεμη και γεμάτη ζωή.

 

Τα εξειδικευμένα δερματολογικά εργαστήρια της La Roche-Posay μοιράζονται τη δική τους ματιά στις πραγματικές επιπτώσεις του ευαίσθητου δέρματος στις ζωές των γυναικών και συμβουλεύουν πώς θα ανακτήσεις τον έλεγχο.

 

Το πρωινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο της μέρας

 

Το πρωί, ενώ είσαι ακόμα μισοκοιμισμένη, μπαίνεις στον πειρασμό να απολαύσεις ένα ζεστό ντους.

 

Πολλές γυναίκες, όμως, μετά από παρατεταμένη έκθεση στο ζεστό νερό νιώθουν το δέρμα τους να τραβάει και να είναι ορατά κοκκινισμένο. Τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα μετά βίας υποδηλώνουν αυτοπεποίθηση, ενώ πολλές γυναίκες μπορεί να νιώσουν ανασφαλείς.

 

Καθόλου ενθαρρυντικό όταν έχεις μια σημαντική παρουσίαση ή συνέντευξη για δουλειά εκείνο το πρωί!

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

Πρόκειται για ένα κλασικό σενάριο. Το ζεστό νερό στο πρωινό ντους πυροδοτεί την απελευθέρωση ισταμίνης στο δέρμα, δίνοντας το έναυσμα για μια αλυσιδωτή αντίδραση ερεθισμού.

Είναι σημαντικό να κάνεις μικρής διάρκειας ντους με χλιαρό νερό.

 

Επίσης, τα αλκαλικά σαπούνια απογυμνώνουν το δέρμα από τον προστατευτικό του φραγμό –γι’ αυτό, προτιμήστε τα νερά Micellaire και τα γαλακτώματα καθαρισμού.

 

Το λάθος make-up μπορεί να βάλει φρένο στην κοινωνική σου ζωή

 

Ενώ πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται το make-up σαν μια στιγμή καθαρής απόλαυσης και αυτοέκφρασης, για τα μέλη της κοινότητας του ευαίσθητου δέρματος, ο διάδρομος με τα προϊόντα μακιγιάζ μοιάζει με ναρκοπέδιο.

 

Το δέρμα μπορεί να καίει, να έχει φαγούρα ή να τσούζει μετά την εφαρμογή του προϊόντος και συχνά να αποκτά ανομοιογενή όψη με λεκέδες -ακριβώς το αντίθετο από τον πρωταρχικό στόχο του make-up.

 

Έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους στο make-up, οι γυναίκες αυτές αναγκάζονται να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις αμακιγιάριστες -ή απλά να μην πηγαίνουν καθόλου.

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

 Πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, επενδύουν χρόνο και χρήμα σε τεστ αλλεργίας, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εντοπίσουν το ένα και μοναδικό συστατικό που ευθύνεται για την ταραχώδη σχέση τους με το make-up.

 

Όταν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά, εύλογα αισθάνονται απογοήτευση και απελπισία. Η αλήθεια είναι ότι το ευαίσθητο δέρμα εντοπίζεται δυσκολότερα από την αλλεργία και κάθε γυναίκα έχει ανάγκη να βρει τους δικούς της παράγοντες πυροδότησης του ερεθισμού.

 

Μια λύση είναι να ελέγχεις προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων: βεβαιώσου ότι είναι δοκιμασμένα σε ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα και έχουν μινιμαλιστική σύνθεση, χωρίς άρωμα, αλκοόλ και γνωστά αλλεργιογόνα, όπως το νικέλιο.

 

Εξοπλισμένο με προϊόντα από εξειδικευμένες μάρκες, το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ξαναβρεί την ομορφιά του, ενώ εσύ θα πειραματίζεσαι διασκεδάζοντας με τις τελευταίες τάσεις!

 

Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να στερήσει από τις γυναίκες τον ύπνο ομορφιάς τους

 

Ένας από τους πιο οδυνηρούς και απροσδόκητους τρόπους, με τους οποίους το ευαίσθητο δέρμα εμπλέκεται στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, είναι η διατάραξη του ύπνου.

 

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός γυναικών παραπονιούνται ότι ξυπνούν από ένα αίσθημα μουδιάσματος και τσουξίματος στο πρόσωπό τους - ένα βάρβαρο ξύπνημα, εάν κατάφεραν να κλείσουν μάτι, και ένα φριχτό ξεκίνημα της μέρας!

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος, συχνά κορυφώνονται νωρίς το πρωί, κάνοντας ορισμένες ασθενείς να ξυπνήσουν ακόμα πιο νωρίς. Ποιος είναι ο λόγος;

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες παρατηρείται άνοδος της ισταμίνης, του διαβιβαστή που ευνοεί τον κνησμό, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος.

 

Τα πιο προηγμένα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης ελέγχουν τα αισθήματα αυτά για να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξυπνούν ήρεμες και αναζωογονημένες.