ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Το αλλεργικό δέρμα αντιδρά έντονα σε ένα ευρύ φάσμα αλλεργιογόνων στο περιβάλλον και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πού οφείλονται τα εξανθήματα;

Τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες και αυτοάνοσα. Αν εμφανιστεί νέο εξάνθημα, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό για διάγνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από αντιδράσεις σε πρόσθετα που περιέχονται σε καλλυντικά. Αν το εξάνθημα συμπίπτει με τη χρήση κάποιου προϊόντος, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε με μια υποαλλεργική σύνθεση.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω για δερματικά εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα;

Στα κνησμώδη δερματικά εξανθήματα περιλαμβάνονται η κνίδωση, η δερματίτιδα εξ επαφής και το έκζεμα. Όλα βελτιώνονται με μη συνταγογραφούμενα από του στόματος αντι-ισταμινικά. Επιπλέον, η εφαρμογή Ιαματικού Νερού ανακουφίζει αμέσως τον κνησμό. Έπειτα, ενισχύστε τον δερματικό φραγμό σας με μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα. Αν τα κνησμώδη εξανθήματα επανεμφανίζονται, επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων σας.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα μου;

Το δέρμα είναι το νούμερο 1 μέρος του σώματος όπου εκδηλώνονται αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλές διαφορετικές μορφές, από εξανθήματα έως ηπιότερες αντιδράσεις, όπως ερυθρότητα, αίσθηση καύσου και κνησμός. Για να αντιμετωπίσετε τις δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις, απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα με μια λοσιόν καθαρισμού που δεν προκαλεί αντιδράσεις και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έπειτα, εφαρμόστε ένα σπρέι ιαματικού νερού για καταπράυνση και συνεχίστε με μια καταπραϋντική προστατευτική κρέμα σχεδιασμένη για το αλλεργικό δέρμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μοιάζει μια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα;

Εξαρτάται από τον τύπο της αντίδρασης. Η κνίδωση μοιάζει με ερυθρά εξογκώματα στο δέρμα. Η δερματίτιδα εξ επαφής είναι ένα ερυθρό εξάνθημα, μερικές φορές με φλύκταινες και υγρό. Το έκζεμα χαρακτηρίζεται από πλάκες ερυθρού, ξηρού δέρματος, συχνά με ορατά σημάδια γρατζουνιών. Οι πιο ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν ως κόκκινες κηλίδες στο δέρμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Τα πινέλα και τα απλικατέρ μακιγιάζ μπορεί να αποτελέσουν πραγματικές παγίδες σκόνης και αλλεργιογόνων, οπότε πρέπει να πλένονται τακτικά. Καθαρίζετε τα πινέλα σας με υποαλλεργικό σαπούνι ή καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Εάν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας στο τέλος της ημέρας, θα αφήσετε τα αλλεργιογόνα και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως η γύρη και οι ρύποι, σε επαφή με το δέρμα σας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται σαλικυλικά (σχετίζονται με την ασπιρίνη). Σε άτομα ευαίσθητα στα σαλικυλικά, οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις ενώσεις μπορούν να επιδεινώσουν τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, το έκζεμα και οι δερματικές αντιδράσεις.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Το αλκοόλ είναι μια πιθανή αιτία πρόκλησης δερματικής αλλεργίας. Πράγματι, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση, είτε πρόκειται για άσθμα, είτε για αλλεργική ρινίτιδα ή διάφορους τύπους εξανθημάτων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ισταμίνη και τις θειώδεις ενώσεις που περιέχονται σε αυτά τα αλκοολούχα ποτά.
Learn More

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Αν τα ερυθρά εξανθήματα που συνοδεύονται από κνησμό αποτελούν συχνή ενόχληση, το κλειδί για την ανακούφιση είναι ο εντοπισμός των αλλεργιογόνων που τα προκαλούν και η απομάκρυνσή τους από την καθημερινότητά σας. Για να το καταφέρετε, συνήθως είναι χρήσιμο να καταγράφετε τον χρόνο και την περιοχή εμφάνισης των εξάρσεων. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μια επίσκεψη στον αλλεργιολόγο ίσως καταδείξει τι πυροδοτεί τις εκδηλώσεις αυτές.

Στην ενότητα αυτή, θα ανακαλύψετε μια περιεκτική λίστα των "συνηθισμένων υπόπτων" που πρέπει να αποκλείσει κανείς όταν διερευνά οποιαδήποτε νέα εμφάνιση αλλεργίας. Επιπλέον θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τις δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις, από το πώς να διαλέγετε τα καλλυντικά σας μέχρι το πώς να πλένετε τα ρούχα σας. Σε ένα ειδικό άρθρο, θα μάθετε ποιες είναι οι κακές συνήθειες ομορφιάς που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα σας, και επίσης θα ανακαλύψετε τα 5 καθημερινά λάθη που επιδεινώνουν τις αλλεργίες (και ποιες επιλογές είναι πιο ασφαλείς!).

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Οι αλλεργιογόνες ουσίες μεταφέρονται εύκολα από τα χέρια στο πρόσωπο. Οι γιατροί συνιστούν τακτικό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή της επαφής των χεριών με το πρόσωπο.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.