ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑ

Τα εγκαύματα είναι από τα συνηθέστερα ατυχήματα στο σπίτι, ιδιαίτερα με παιδιά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είδους (ή "βαθμό") εγκαύματος έχετε, τι πρέπει να κάνετε για να επουλωθεί ταχύτερα και πώς να αποφύγετε τη δημιουργία ουλών.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να επανορθώσω το καταπονημένο δέρμα;

Aν το δέρμα σας έχει πάθει έγκαυμα ή έχει κοπεί και γδαρθεί, επιταχύνετε την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού με μια προστατευτική κρέμα ανάπλασης, όπως η CICAPLAST Baume B5 Κρέμα Ανάπλασης. Αν έχετε χειρουργικό τραύμα με ράμματα, κάντε μασάζ στην ουλή με το CICAPLAST Gel B5 για να βελτιστοποιήσετε την επανόρθωση του δερματικού φραγμού. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μετά από χημικό πίλινγκ ή θεραπεία με λέιζερ.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το εξάνθημα στην περιοχή της πάνας;

Για αντιμετώπιση του εξανθήματος στην περιοχή της πάνας (δερματίτιδα εκ σπαργάνων), κάντε μπάνιο το μωρό με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με πολύ ήπια σύνθεση χωρίς σαπούνι, όπως το CICAPLAST Lavant B5 Gel Καθαρισμού ή το LIPIKAR Syndet AP+ Αφρόλουτρο για Ατοπική Δερματίτιδα. Στεγνώστε απαλά, και απλώστε μια εξαιρετικά απαλή προστατευτική κρέμα, όπως την CICAPLAST Baume B5 Κρέμα Ανάπλασης που επανορθώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Εκτός από αυτά τα μέτρα, αλλάζετε πάνα συχνά και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σφιχτή.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από το ηλιακό έγκαυμα;

Αν πάθετε ηλιακό έγκαυμα, η ζημιά έχει γίνει ήδη και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε το δέρμα να επουλωθεί. Προστατεύστε επιμελώς το έγκαυμα από τον ήλιο για να μην επιδεινωθεί, απλώστε ένα καταπραϋντικό τζελ για μετά τον ήλιο με αντιοξειδωτικά συστατικά, και φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς. Αν το δέρμα σας έχει βγάλει φουσκάλες, χρησιμοποιήστε μια επουλωτική κρέμα από το φαρμακείο έως ότου το έγκαυμα επουλωθεί πλήρως.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Οι φακίδες είναι κάποια δερματική βλάβη;

Μερικοί άνθρωποι έχουν φακίδες εκ φύσεως. Σε αυτή την περίπτωση, οι φακίδες σίγουρα δεν οφείλονται σε έκθεση στον ήλιο ούτε είναι κάποια δερματική βλάβη. Άλλοι αποκτούν φακίδες μετά από έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση, οι φακίδες είναι ένδειξη αντίδρασης του δέρματος στην ακτινοβολία UV, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε καθημερινά το δέρμα σας με αντιηλιακό ευρέος φάσματος UVA-UVB, για αποφυγή των βλαβερών επιπτώσεων του ήλιου.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω για το ευαίσθητο δέρμα όταν έχω αρρωστήσει;

Όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, το δέρμα του προσώπου μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο εξαιτίας του συναχιού. Για να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα, εφαρμόστε Σπρέι Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay και απλώστε CICAPLAST Baume B5 Κρέμα Ανάπλασης στις περιοχές με ερυθρότητα ή τραχύτητα. Μπορείτε να το αφήσετε ως μάσκα όλη τη νύχτα, για να βοηθηθεί η αποκατάσταση του δέρματος. Για να ενισχύσετε τον δερματικό φραγμό, να χρησιμοποιείτε καθημερινά το Toleriane Ultra.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

La roche posay model

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΞΗΡΟ
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Τα κρυολογήματα και η γρίπη απομυζούν την υγρασία από το δέρμα μας, προκαλώντας ξηρότητα και θαμπάδα. Οι ασθένειες, σε συνδυασμό με τα φάρμακα και τον κλινοστατισμό, αποστερούν την απαραίτητη υγρασία από το δέρμα.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΕΓΚΑΥΜΑ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Όταν καιγόμαστε από τον ήλιο, είναι σαν να παθαίνουμε έγκαυμα 1ου βαθμού. Επηρεάζεται μόνο η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και προκαλείται ερυθρότητα και πόνος στην προσβεβλημένη περιοχή. Τα επιφανειακά δερματικά εγκαύματα προκαλούν επίσης κνησμό, λόγω της έκλυσης ισταμίνης.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΧΕΙΛΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ
ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Με τον όρο "χειλίτιδα" εννοούμε τα σκασμένα χείλη. Τα χείλη ξεραίνονται και ξεφλουδίζουν, ενώ μπορεί να αναπτυχθούν επώδυνες, κατακόρυφες ρωγμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να ερεθιστεί το δέρμα περιμετρικά. Η ξηρότητα αυτή προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ
ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ.

ΨΕΥΔΕΣ WrongAnswer

Συνήθως τα άτομα με ξηρά και σκασμένα χείλη γλείφουν συχνά τα χείλη τους και πειράζουν ή δαγκώνουν το δέρμα που ξεφλουδίζει. Ο πειρασμός είναι σίγουρα μεγάλος, ωστόσο το μόνο που καταφέρνουμε έτσι είναι να επιδεινώσουμε την κατάσταση, καθώς στερούμε από το δέρμα τη φυσική προστατευτική στοιβάδα του προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο.
Learn More

ΟΙ "ΒΑΘΜΟΙ"

ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

Τα εγκαύματα ταξινομούνται σε 1ου, 2ου ή 3ου βαθμού ανάλογα με το βάθος τους.

  • Τα εγκαύματα 1ου βαθμού είναι σαν τα ηλιακά εγκαύματα: Είναι πολύ επιφανειακά και προκαλούν ερυθρότητα και πόνο.
  • Τα εγκαύματα 2ου βαθμού είναι βαθύτερα και βλάπτουν το επιπολής χόριο: Προκαλούν φουσκάλες και πολύ έντονο πόνο.
  • Τα εγκαύματα 3ου βαθμού είναι επίσης γνωστά ως εγκαύματα "πλήρους πάχους". Επηρεάζουν το δέρμα μέχρι τη βαθύτερη στοιβάδα του, την υποδερμίδα. Δεδομένου ότι καταστρέφουν τις νευρικές ίνες, τα εγκαύματα 3ου βαθμού είναι συχνά ανώδυνα.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ

Το πρώτο σας αντανακλαστικό μετά από ένα έγκαυμα είναι να βάλετε την προσβεβλημένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για αρκετά λεπτά ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επέκταση της θερμικής βλάβης. Εάν έχετε έγκαυμα 1ου ή 2ου βαθμού, το επόμενο βήμα είναι να προμηθευτείτε μια αξιόπιστη, ειδική κρέμα για εγκαύματα από το φαρμακείο για να καταπραΰνετε το δέρμα και να βοηθήσετε την επούλωση, και έπειτα να καλύψετε το τραύμα με αποστειρωμένη γάζα για να μην μολυνθεί. Εάν πιστεύετε ότι έχετε έγκαυμα 3ου βαθμού, πρέπει να πάτε εσπευσμένα στα επείγοντα εφημερεύοντος νοσοκομείου για θεραπεία.

ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΛΗ;

  • Τα εγκαύματα 1ου βαθμού, όπως είναι τα ηλιακά εγκαύματα, σχεδόν ποτέ δεν αφήνουν ουλές.
  • Τα εγκαύματα 2ου βαθμού, όπως από ζεματιστό νερό ή καυτό λάδι, σπάνια προκαλούν ουλές, εκτός εάν μολυνθούν (να γιατί είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού για δέρμα σε διαδικασία επούλωσης, μια καλή κρέμα για εγκαύματα και αποστειρωμένη γάζα).
  • Τα εγκαύματα 3ου βαθμού σχεδόν πάντα αφήνουν ουλές στο δέρμα, ωστόσο αυτό μπορεί να μετριαστεί εφόσον υπάρξει άμεση ιατρική βοήθεια.

Στο άρθρο αυτής της ενότητας, θα μάθετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των εγκαυμάτων, πώς να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο και πώς να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επούλωσης χωρίς ουλές. Θα βρείτε επίσης συνδέσμους για πολλά εξειδικευμένα προϊόντα.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Όταν εκτίθενται σε ακραία θερμότητα, οι συστατικές πρωτεΐνες του δέρματος "μετουσιώνονται". Αυτό σημαίνει ότι η φυσιολογική τρισδιάστατη δομή του πρωτεϊνικού μορίου διαλύεται. Έτσι οι πρωτεΐνες δεν είναι πλέον ικανές να εκτελέσουν τη φυσιολογική τους λειτουργία.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%

ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

placeholder Πώς να περιποιηθείς το τατουάζ
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Έγκαυμα: εκτίμηση του βάθους για την κατάλληλη αντιμετώπιση
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Σύγκαμα Μωρού
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ηλιακό έγκαυμα στα παιδιά: Πώς ν&...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Φωτοευαισθησία κάτω από τον ήλιο
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.