Πώς να περιποιηθείς το τατουάζ

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Αν θέλεις το τατουάζ σου να έχει ζωηρό χρώμα, σαφήνεια στο σχέδιο και βέλτιστη σταθερότητα, το πως θα το φροντίσεις στη διάρκεια των 30 πρώτων ημερών είναι καθοριστικό.

 

Η καλή επούλωση του δέρματος είναι σημαντική αν θέλεις να επιτύχεις ένα ομορφο τελικό αποτέλεσμα!

 

Να επιλέγεις τα κατάλληλα προϊόντα για να βελτιστοποιήσεις τη διαδικασία επούλωσης

 

Για να εξυγιαίνεις την περιοχή και να αποφύγεις τη μόλυνση, προτίμησε ένα καθαριστικό gel το οποίο να είναι αρκετά ήπιο και ασφαλές για χρήση πάνω σε τραυματισμένο δέρμα.

 

Ορισμένες φόρμουλες ενσωματώνουν μαλακτικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες.

 

Για να βοηθήσεις το δέρμα να επουλωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο καλά, χρησιμοποίησε μια κρέμα για τατουάζ η οποία:

 

1. ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ - για να ανακουφίζει από την ερυθρότητα και τον κνησμό

 

2. ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ - για να επανορθώσει τον επιδερμιδικό φραγμό

 

3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ - για να εμποδίσει το ξεθώριασμα του χρώματος

 

Το κρίσιμο διάστημα των 30 ημερών στην περιποίηση του τατουάζ D-DAY (Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ)

 

Αμέσως μετά τη διαδικασία και στη συνέχεια, για τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ή κάθε φορά που λερώνεται: Πλένε την περιοχή προσεκτικά με ένα καθαριστικό gel με ισορροπημένο pH και χλιαρό νερό.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ

 

Άπλωνε ένα πλούσιο στρώμα καταπραϋντικής κρέμας για εντατική ενυδάτωση και επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού.

 

ΈΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ

 

Εφάρμοζε την επανορθωτική σας κρέμα αρκετές φορές την ημέρα, τρίβοντάς την απαλά

 

ΑΠΟ ΤΙΣ 2-4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

 

Φρόντιζε το δέρμα σου με τακτική ενυδάτωση

 

Τι να προσέξεις; Τις μέρες που ακολουθούν την επέμβαση ή τη διαδικασία, το τραύμα σου θα δείχνει ροζ και είναι πιθανό να βγάζει διάφανο υγρό ή μικρή ποσότητα αίματος.

 

Επικοινώνησε με το γιατρό σου αν παρατηρήσεις κάτι από τα παρακάτω:

 

• Μην κάνεις συμβιβασμούς στην καθαριότητα: περιβάλλοντα όπως οι σάουνες, τα τζακούζι , οι πισίνες ή γενικά οι μολυσμένοι χώροι, είναι πιθανόν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ουλή.

 

• Μην ξύνεσαι και μη φοράς στενά ή τραχιά ρούχα που μπορεί να τριφτούν και ερεθίσουν την περιοχή, γιατί υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν υπερβολική κρούστα και απώλεια του περιγράματος

 

• Μην αμελείς την ενυδάτωση καθώς η ξηρότητα ενδέχεται να προκαλέσει υπερβολικό ξεφλούδισμα και απώλεια χρωστικών.

 

• Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα του τατουάζ.

 

Όσο το τατουάζ σου επουλώνεται, υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει υπερμελάγχρωση (πάνω ή γύρω από το τατουάζ), αν εκτεθεί στον ήλιο.

 

Για τον πρώτο μήνα, απόφυγε εντελώς την έκθεση χρησιμοποιώντας μια αντηλιακή κρέμα με SPF50+ (είναι πιο αποτελεσματικό από το να καλύπτεις την περιοχή με ρούχα που ενδέχεται να προκαλέσουν τριβή).

 

Ακόμα και μακροπρόθεσμα, η UV ακτινοβολία μπορεί να αλλοιώσει το περίγραμμα και την ένταση του τατουάζ σου, γι αυτό αναζήτησε επαρκή αντηλιακή προστασία αν θέλεις το τατουάζ σου να συνεχίσει να δείχνει τέλειο. Αισθάνομαι σαν το τατουάζ μου να έχει πάρει φωτιά!

 

Για τις πρώτες μέρες είναι φυσιολογικό να έχεις ήπιο πόνο, φαγούρα και ερυθρότητα. Χρησιμοποίησε μια καταπραϋντική κρέμα για να ανακουφίσεις αυτά τα αισθήματα. Δοκίμασε να την κρατάς στο ψυγείο για να σε δροσίζει.

 

Συμβουλεύσου γιατρό αν:

 

• ο πόνος είναι πολύ οξύς

• αισθάνεσαι ότι έχεις πυρετό ή γενικά νιώθεις άσχημα

• η ερυθρότητα απλώνεται πέρα από την άμεση περιοχή

• το τατουάζ βγάζει λευκό ή κίτρινο πύον

 

Πώς γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ;

 

Η κλασική θεραπεία για την αφαίρεση του τατουάζ γίνεται με λέιζερ τεχνολογίας Q-switched. Η ενέργεια της ακτίνας λέιζερ, απορροφάται από τις χρωστικές που σχηματίζουν το τατουάζ, προκαλώντας τους υπερθέρμανση και κατακερματισμό, πριν αποβληθούν από το σώμα.

 

Η αφαίρεση γενικά, απαιτεί αρκετές συνεδρίες και μπορεί ποτέ να μην εξαλείψει εντελώς το τατουάζ. Η υφή του δέρματος μπορεί να αλλάξει για πάντα μετά την αφαίρεση του τατουάζ με λέιζερ και είναι πιθανό να μοιάζει με ουλώδη ιστό.

 

Γενικά, η αφαίρεση του τατουάζ δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Μπορεί να εξελιχθεί σε μια κοστοβόρο, επώδυνη και μακρόχρονη διαδικασία και αυτός είναι ο λόγος που ο προσεκτικός προγραμματισμός και η επιλογή του καλλιτέχνη είναι κινήσεις απολύτως αναγκαίες .