Πώς να βελτιώσεις την επούλωση των σημαδιών

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

1. Διατήρησε το τραύμα σου καθαρό για να αποφύγεις την επιμόλυνση

 

Εφόσον έχουν αφαιρεθεί οι επίδεσμοί σου, καθάριζε απαλά το τραύμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ή κάθε φορά που εκτίθεται σε ρυπαρό ή σκονισμένο περιβάλλον.

 

Χρησιμοποίησε ένα gel καθαρισμού σχεδιασμένο να βελτιστοποιεί τη διαδικασία επούλωσης, το οποίο να είναι υποαλλεργικό και αρκετά ήπιο ώστε να χρησιμοποιείται πάνω στο δέρμα που επουλώνεται.

 

Μη μουσκεύεις το τραύμα σου με απολυμαντικά όπως είναι το οξυζενέ γιατί μπορεί να σκοτώσουν τα νέα δερματικά κύτταρα και στην πραγματικότητα να καθυστερήσουν την επούλωση.

 

› Βρες ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της επιμόλυνσης που θα πρέπει να προσέχεις

 

2. Απόφυγε τα τεντώνεις το δέρμα

 

Το τράβηγμα του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μια πλατιά ουλή ή ακόμα και να "πετάξει έξω τα ράμματά σου", κάνοντας το τραύμα σου να ξανανοίξει.

 

Απόφυγε δραστηριότητες που ασκούν υπερβολική τάση στο τραύμα (όπως το να σηκώνεις μεγάλα βάρη, ή να κάνεις συγκεκριμένα σπορ) για αρκετές εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

 

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις τα ρούχα που τρίβονται πάνω στο δέρμα που επουλώνεται.

 

3. Βεβαιώσου ότι έχεις κανονίσει να σου αφαιρέσουν έγκαιρα τα ράμματα

 

Πολύ νωρίς, με κίνδυνο να ξανανοίξει το τραύμα σου, πολύ αργά με κίνδυνο να αφήσουν σημάδια.

 

Μη φύγεις από το γραφείο του γιατρού σου χωρίς σαφείς οδηγίες για το πότε και πώς θα σου κόψουν τα ράμματα (εφόσον δεν είναι απορροφήσιμα).

 

› Πίνακας για να γνωρίζετε πόσο χρόνο μένουν τα ράμματα

 

4. Χρησιμοποίησε μια καλή κρέμα κατά των ουλών που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα

 

Επίλεξε μια αξιόπιστη κρέμα κατά των ουλών από το φαρμακείο.

 

Το είδος της κρέμας που ψάχνεις θα πρέπει να βοηθήσει στην καταπράυνση, να προάγει την αποκατάσταση και να προσφέρει αντηλιακή προστασία. Μπορείς να ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς μόλις το τραύμα κλείσει και στεγνώσει.

 

5. Συνδύασε την κρέμα κατά των ουλών με τεχνικές μασάζ

 

Το μασάζ της ουλής μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία επούλωσης: βεβαιώσου ότι το κάνεις τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Το μασάζ θα βελτιώσει τις πιθανότητες ενός αποτελέσματος με το οποίο θα είστε ευχαριστημένες, ενθαρρύνοντας μια σωστή, υγιή επούλωση.

 

› Ανακάλυψε ποια τεχνική μασάζ θα εφαρμόσεις στην ουλή σου

 

6. Κράτησε την ουλή σου μακριά από τον ήλιο

 

Οι φρέσκιες ουλές τείνουν να αποκτούν σκούρα απόχρωση αν εκτεθούν στη UV ακτινοβολία, γι αυτό, αναζήτησε μια καταπραϋντική κρέμα με πολύ υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF50+).

 

› Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ουλές και τον ήλιο

 

Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από την ουλή μου;

 

Υπάρχουν κάποια πολύ απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την όψη της ουλής σου.

 

Μολονότι δεν είναι πάντα δυνατόν να προλάβεις τη δημιουργία ουλής ή να απαλείψεις τις ουλές- κάποιου είδους ουλώδης ιστός σχηματίζεται κάθε φορά που το δέρμα κόβεται ως τη βαθύτερη στιβάδα του, το χόριο.

 

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αυξήσεις τις πιθανότητες απόκτησης του "καλύτερου" τύπου ουλής : μαλακή, επίπεδη και λευκή.