ΗΛΙΑΚΗ ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ

Στις προηγούμενες ενότητες, διερευνήσαμε τη σχέση ανάμεσα στην έκθεση στον ήλιο και στα σημάδια γήρανσης, καθώς επίσης και στον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται σε προβλήματα ακανόνιστης μελάγχρωσης, η οποία προκύπτει από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ηλιακού εγκαύματος, καθώς και συνοδές επιπτώσεις, όπως πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Για να είστε ασφαλείς στον ήλιο, να μένετε στη σκιά μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. και να φοράτε καπέλο, προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Εκτός από αυτά τα μέτρα, να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος εφαρμόζοντας κάθε 2 ώρες στις εκτεθειμένες περιοχές.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Ποιο είναι το καλύτερο αντιηλιακό για το ευαίσθητο δέρμα;

Ορισμένα αντιηλιακά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστο τσούξιμο στο ευαίσθητο δέρμα. Επιλέξτε προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος που να έχει δοκιμαστεί στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, όπως η σειρά ANTHELIOS της La Roche-Posay -της μάρκας που ειδικεύεται στο ευαίσθητο δέρμα. Όλα τα προϊόντα ANTHELIOS περιέχουν το φυσικά αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό ιαματικό νερό της La Roche-Posay που καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο χωρίς αντιηλιακό;

Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και προστατευτικά ρούχα, καθώς και να παραμένετε στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, το αντιηλιακό αποτελεί τον κυριότερο τρόπο προστασίας από τον ήλιο και πρέπει να το περιλαμβάνετε στη ρουτίνα σας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές ακόμη και στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλή.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να μαυρίσω χωρίς να βλάψω το δέρμα μου;

Το δέρμα μαυρίζει όταν τα μελανινοκύτταρα αντιδρούν στη βλάβη που προκαλεί η ακτινοβολία UV παράγοντας μια χρωστική ουσία, τη μελανίνη, η οποία προστατεύει τα δερματικά κύτταρα απορροφώντας την ακτινοβολία UV. Εν ολίγοις, δεν είναι δυνατόν να μαυρίσουμε αν δεν εκθέσουμε πρώτα το δέρμα στην επιβλαβή ακτινοβολία UV. Αυτή η διαδικασία θέτει το δέρμα σε κίνδυνο πρόκλησης εγκαύματος, πρόωρης γήρανσης και καρκίνου. Ο καλύτερος τρόπος για να μαυρίσετε χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αυτο-μαυρίσματος.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το πρόσωπό μου από τον ήλιο;

Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε μια μελαγχρωματική διαταραχή που ονομάζεται μέλασμα.Επιλέξτε την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας, όπως μια καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα, ένα μη φαγεσωρογόνο τζελ για λιπαρό δέρμα, ή ένα δροσερό σπρέι αν ψάχνετε κάτι πιο εύχρηστο.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

Model's face La Roche Posay

Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ
ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Οι ακτίνες UVA επιφέρουν ρήξη στα δομικά στοιχεία του δέρματος, όπως στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί απώλεια σφριγηλότητας και ελαστικότητας, ενώ συμβάλλει στον σχηματισμό ρυτίδων. Οι ακτίνες UVB οδηγούν σε ανομοιογενή και ακανόνιστη παραγωγή χρωστικής, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό σκούρων κηλίδων και την εμφάνιση ωχρότητας στο δέρμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αλλαγές αυτές στο δέρμα είναι γνωστές ως φωτογήρανση.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Εάν εντοπιστεί νωρίς, το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος είναι ιάσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό, μεταξύ των επισκέψεων σε δερματολόγους, να χρησιμοποιείτε το [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] για να παρακολουθείτε τις ελιές τόσο τις δικές σας όσο και των αγαπημένων σας. Και φυσικά, πρέπει η χρήση του αντιηλιακού να αποτελέσει καθημερινή συνήθεια, αδιαπραγμάτευτα, για να προστατεύσετε τις ελιές σας και να αποτρέψετε τον καρκίνο του δέρματος.
Learn More
La roche posay model

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ
ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Ακόμα και σε μια συννεφιασμένη και βροχερή ημέρα, το δέρμα εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες που σταδιακά προκαλούν εμφάνιση στιγμάτων φωτογήρανσης. Για πλήρη προστασία του δέρματός σας, να φοράτε καθημερινά αντιηλιακό, όχι μόνο όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.
Learn More

ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Οι ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σημαίνουν ότι διατρέχετε υψηλό κίνδυνο μιας πάθησης γνωστής ως μέλασμα ή «μάσκα της εγκυμοσύνης». Για να αποτρέψετε την εμφάνιση σκούρων σημαδιών και καφέ κηλίδων σε μέτωπο, μάγουλα και άνω χείλος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστούμε καθημερινή αντιηλιακή προστασία με SPF 50 και στα 3 τρίμηνα.

Στο ειδικό άρθρο που ακολουθεί, θα μάθετε ποια προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας ώστε να αποφύγετε το μέλασμα.

ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ

Θα βρείτε επίσης άρθρο σχετικά με τα προβλήματα μελάγχρωσης που σχετίζονται με τη γήρανση (ακανόνιστη κατανομή μελανίνης, κηλίδες ηλικίας…), το γιατί το αντιηλιακό είναι πραγματικά το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν, και το πώς το τοξικό δίδυμο Ρύπανση + Ακτινοβολία UV μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα μελάγχρωσης στο δέρμα σας.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Το 90% των περιπτώσεων καρκίνων του δέρματος είναι ιάσιμο, εάν εντοπιστεί νωρίς*. Γίνετε Skin Checker και παρακολουθήστε τις ελιές τόσο τις δικές σας όσο και των αγαπημένων σας.

* https://www.euromelanoma.org/intl/node/25 επιδημιολογικό ενημερωτικό δελτίο

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ,
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

placeholder Που οφείλεται η υπερμελάγχ...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντιηλιακή κρέμα κατά των πανάδων Η καλύτερη φροντίδα πρόληψης
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Η Αντιμετώπιση των κηλίδων στο δέρμα
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Έκθεση στον ήλιο και υπερμελάγχρωση
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Χλόασμα Εγκυμοσύνης
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.