Αντιηλιακή κρέμα κατά των πανάδων Η καλύτερη φροντίδα πρόληψης

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Αντηλιακή κρέμας προσώπου με υψηλό και πολύ υψηλό δείκτη προστασίας: ο μοναδικός τρόπος για να εμποδίσουμε την εμφάνιση πανάδων

 

Το σημάδι του ήλιου

 

Η επιστημονική τους ονομασία είναι υπερμελάγχρωση. Οι πανάδες, όπως συνήθως τις αποκαλούμε, είναι οι κηλίδες που σχηματίζονται στο δέρμα, κυρίως μετά την έκθεσή μας στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, η ηλικία, το φύλο, ο φωτότυπος, καθώς και η φωτοευαισθησία σε ορισμένα φάρμακα και αρώματα ευνοούν την εμφάνιση αυτών των μελαγχρωματικών διαταραχών.

 

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παράγοντες αυτοί δεν είναι ικανοί να προκαλέσουν από μόνοι τους οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα, χωρίς τη μεσολάβηση του ήλιου.

 

Πώς δημιουργούνται

 

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, μόλις δοθεί σήμα ότι υπάρχει κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενεργοποιούνται οι αμυντικοί μηχανισμοί των κυττάρων για να προστατέψουν το δέρμα.

 

Ένας από αυτούς είναι η παραγωγή μελανίνης από τα μελανινοκύτταρα και η διάχυσή της στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Συχνά, όμως, σε συνθήκες υπερβολικής έκθεσης, οι αμυντικοί μηχανισμοί απορρυθμίζονται και κάνουν «λάθη», όπως συμβαίνει με την υπερπαραγωγή μελανίνης από τα μελανινοκύτταρα και την άνιση κατανομή της στο δέρμα με τη μορφή πανάδων.

 

Πρόληψη, η μόνη λύση

 

Η καθημερινή εφαρμογή, στην πόλη και στην παραλία, αντηλιακής κρέμας προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 /SPF50+) και φωτοσταθερό σύστημα φίλτρων ευρέος φάσματος, εμπλουτισμένης με ισχυρά αντιοξειδωτικά και ενεργά συστατικά που δρουν κατά των δυσχρωμιών, είναι ο μοναδικός τρόπος να εμποδίσουμε την εμφάνιση πανάδων ή, τουλάχιστον, να περιορίσουμε το μέγεθος και τη χρωματική τους ένταση.

 

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η συχνή ανανέωση της αντηλιακής κρέμας στη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο.

 

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επιλέξουμε μια σύνθεση όχι μόνο ασφαλή για το δέρμα μας-ιδιαίτερα αν είναι ευαίσθητο- δερματολογικά ελεγμένη και χωρίς paraben, αλλά και με ευχάριστη, μη λιπαρή υφή, που δεν θα αφήνει λευκά ίχνη και δεν θα κολλάει, έτσι ώστε η συχνή χρήση της να μη γίνεται ποτέ αγγαρεία.