Ποιο Αντιηλιακό ταιριάζει στο ευαίσθητο δέρμα;

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Για τον περισσότερο κόσμο, ο ήλιος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο θετικότητας, το πιο φυσικό από τα ενισχυτικά της διάθεσης.

 

Κι όμως, 365 μέρες το χρόνο, το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, η έκθεση στον ήλιο είναι ο εχθρός του ευαίσθητου δέρματος. Στις πρωινές σου μετακινήσεις ή σε ένα σύντομο διάλειμμα για μεσημεριανό- ακόμα και με συννεφιά- οι ακτίνες UV φτάνουν στο δέρμα σου.

 

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά καταστάσεων:

 

• Άμεσα, οι ακτίνες του ήλιου θερμαίνουν το δέρμα, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τη δυσφορία.

 

• Στη συνέχεια, οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν οξειδωτικό στρες που οδηγεί σε μικροφλεγμονή. Αυτή κάνει τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και τις νευρικές απολήξεις να εκπέμπουν σήματα πόνου.

 

• Ο ήλιος στεγνώνει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, φθείροντας το προστατευτικό φιλμ και αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες.

 

• Επιπλέον, οι ακτίνες UV δρουν σαν μια ομάδα με τα σωματίδια ρύπανσης, που ευνοεί την οξείδωση, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το οξειδωτικό στρες και τον ερεθισμό στο δέρμα σας.

 

• Μακροπρόθεσμα, οι μακρές UVA, που είναι πάντα παρούσες ανεξάρτητα από τον καιρό, μεγιστοποιούν την ευαισθησία του δέρματος, ενώ επίσης ευνοούν την γκρίζα χροιά της επιδερμίδας.

 

Το συμπέρασμα:

 

Η αντηλιακή προστασία δεν είναι μόνο για την παραλία. Η καθημερινή έκθεση είναι ο κορυφαίος στρεσογόνος παράγοντας για το ευαίσθητο δέρμα που μειώνει την άνεση, καθώς και την ομοιογένεια της επιδερμίδας σου.

 

Επιλέγοντας φίλτρο: Ποια είναι η καλύτερη αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα;

 

Πρώτα απ’ όλα, βεβαιώσου ότι το αντηλιακό σου έχει ανάλαφρη υφή που απλώνεται εύκολα, για να αποφύγεις την υπερβολική τριβή.

Στη συνέχεια, έλεγξε ότι περιέχει ένα φίλτρο υψηλής προστασίας UVA-UVB ευρέος φάσματος με δείκτη SPF 30-50 και επιπλέον προστασία από τις μακρές UVA . Πολλά από τα συστατικά των αντηλιακών είναι γνωστοί ερεθιστικοί παράγοντες, όπως το PABA και η οξυβενζόνη, γι' αυτό φρόντισε το προϊόν που επέλεξες να έχει δοκιμαστεί σε ευαίσθητο και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα.

Οι πιο καινοτόμες συνθέσεις της αγοράς έχουν επίσης ενσωματώσει αντιοξειδωτικά όπως το baicalin και υφές που αντιστέκονται στη ρύπανση.

 

Σε ενοχλεί να χρησιμοποιείς αντηλιακό κάθε μέρα;

 

Τα make-up που είναι σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Πολλά ενσωματώνουν έναν αξιόλογο δείκτη SPF και οι χρωστικές τους σχηματίζουν ένα φυσικό προστατευτικό πέπλο απέναντι στον ήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Προστασία παιδιών από τον ήλιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder XL-PROTECT: Ολοκληρωμένη αντηλιακή προστασία Anthelios
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Έρπης και Ήλιος: Η αντιμετώπιση &...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ