ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ

Αυτό το ιαματικό νερό έχει πολλαπλά οφέλη, όπως καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Είναι εξαιρετικά ισορροπημένο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που αποτελεί και το κυριότερο χαρακτηριστικό του.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ;


Το ιαματικό νερό La Roche-Posay έχει μελετηθεί εκτενώς. Το 1997, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι φαίνεται να αποτελεί μείγμα βρόχινου νερού που διηθείται πολύ αργά διαπερνώντας ασβεστολιθικά και πλούσια σε σελήνιο πετρώματα από την εποχή του Τουρώνιου (90 εκατομμύρια χρόνια πριν) και νερού μεγάλου βάθους (περίπου 1700 ετών) που υπάρχει στην άμμο της περιόδου του Κενομάνιου (100 εκατομμύρια χρόνια πριν).

Μέσω του φαινομένου των αρτεσιανών υδροφορέων (υπόγεια νερά που αναβλύζουν στην επιφάνεια του εδάφους), αυτό το νερό μεγάλου βάθους ανεβαίνει προς τα πάνω κυκλοφορώντας μέσα από τα διαφορετικά γεωλογικά στρώματα του εδάφους. Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο ιαματικό νερό μοναδικό από άποψη φυσικοχημικών ιδιοτήτων και κλινικών οφελών. Κάθε ιαματική πηγή έχει συγκεκριμένη ροή και περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία.

Το νερό είναι ελαφρώς μεταλλοποιημένο και περιέχει διττανθρακικό ασβέστιο, πυριτικά άλατα, και σελήνιο.
Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που εμπλέκεται στη δραστηριότητα πολλών ενζύμων. Ο ρόλος του στον οργανισμό είναι πολύ σημαντικός: έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και δρα ως ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος.
Χάρη στην ιδιαίτερη περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία, το ιαματικό νερό La Roche-Posay έχει δερματολογικές αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Επιπλέον, πίνεται πολύ ευχάριστα, καθώς δεν έχει κάποια συγκεκριμένη γεύση.
 
Με διάταγμα του Συμβουλίου Επικρατείας της Γαλλίας, στις 3 Αυγούστου 2018*, η ιαματική πηγή La Roche-Posay κηρύχθηκε ως τοποθεσία δημοσίου συμφέροντος.
Η προστασία αυτού του πολύτιμου πόρου έγκειται στη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και στη διατήρηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων του τόσο προς όφελος των ασθενών όσο και προς το συμφέρον του ιαματικού κέντρου La Roche-Posay.

Το ιαματικό νερό La Roche-Posay προστατεύεται επιμελώς από οποιουσδήποτε ρύπους –από τις πηγές μέχρι τα σημεία συλλογής του. Δεν υποβάλλεται σε κανενός είδους επεξεργασία, ώστε να διατηρούνται όλα τα συστατικά και οι ιδιότητές του.
Χρησιμοποιείται και καταναλώνεται καθημερινά στο ιαματικό κέντρο La Roche-Posay.

*https://www.legifrance.gouv.fr/jorf/id/JORFTEXT000037301366/

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ

10
Το ιαματικό νερό έχει πάρει το όνομά του από την πηγή του, το La Roche-Posay, ένα μικρό χωριό στη δυτική Γαλλία, μεταξύ Τουρ και Πουατιέ.
PictoChrono
Το ιαματικό νερό La Roche-Posay υποβάλλεται σε περισσότερους από 1.000 ελέγχους ετησίως, και ενσωματώνεται στα προϊόντα περιποίησης το πολύ εντός 7 ημερών μετά τη συλλογή. 
 
 

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Χάρη στη μοναδική σύστασή του, το ιαματικό νερό La Roche-Posay χρησιμοποιείται στο ιαματικό κέντρο, με τις θεραπευτικές του ιδιότητες να έχουν αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες.
Η θεραπευτική φήμη του ιαματικού νερού La Roche-Posay χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν ο προσωπικός γιατρός του Λουδοβίκου ΙΓ’ πραγματοποίησε τις πρώτες αναλύσεις και κατέγραψε τις παρατηρήσεις του.
Κατά τον 17ο αιώνα, απέκτησε τέτοια φήμη που η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής κατέληξε να στείλει ειδικούς για να ελέγξουν από κοντά αυτό το «διάσημο» ιαματικό νερό. Δύο αιώνες αργότερα, μάλιστα, ο Ναπολέων έχτισε σε κοντινή απόσταση 2 ιαματικά νοσοκομεία για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων των στρατιωτών του.
Ο σταθμός La Roche-Posay αναγνωρίστηκε επίσημα ως δημοσίου συμφέροντος από τη Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής το 1869, και το 1905 εγκαινιάστηκε το πρώτο ιαματικό κέντρο La Roche-Posay.
Αποστολή του ιαματικού κέντρου La Roche-Posay είναι η διαχείριση υποτροπιαζουσών δερματικών παθήσεων, καθώς και δερματικών διαταραχών που δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ;

Διευκολύνει τη διαχείριση πολλών φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων, όπως είναι οι εξής:

δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες για τον καρκίνο (ουλές, ξηρότητα, οίδημα, τραχύτητα, πόνος, κ.α.),
έκζεμα ή/και ατοπική δερματίτιδα,
ψωρίαση,
ουλές και επακόλουθα εγκαυμάτων,
κνησμώδη εξανθήματα (κνησμός, κνήφη).
Η θεραπεία στο ιαματικό κέντρο επιτυγχάνει τη μείωση του μεγέθους και της έντασης της βλάβης, τον καθαρισμό και την αποσυμφόρηση των ιστών, την καταπράυνση του κνησμού, τη μείωση της συχνότητας των υποτροπών και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση του ύπνου, καθώς και την ενίσχυση και επιτάχυνση της διαδικασίας της επούλωσης.

Αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας και κλινικών μελετών πάνω στην αποτελεσματικότητα του ιαματικού νερού La Roche-Posay σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των δερματικών παθήσεων έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή περιοδικά δερματολογίας και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια δερματολογίας.

Παρέχοντας πρόσβαση σε κλινικά δεδομένα που προέκυψαν από συνεργασίες με Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία, η La Roche-Posay κατάφερε να αποδείξει στους επαγγελματίες υγείας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του ιαματικού νερού της· κι αυτό με τη σειρά του οδήγησε στην ευρεία χρήση του ιαματικού νερού στη δερματολογική πρακτική.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

did you know

ΟΙ 6 ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ LA ROCHE-POSAY ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΣΤΗ LA ROCHE-POSAY?

Για ευκολία στη χρήση, το ιαματικό νερό La Roche-Posay διατίθεται και σε μορφή σπρέι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα.
Αυτό το φυσικά αντιοξειδωτικό ιαματικό νερό, με τις καταπραϋντικές, αντιερεθιστικές, μαλακτικές και προστατευτικές ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Είναι κατάλληλο ακόμα και για νεογέννητα και εγκύους.
Καταπραΰνει τους καθημερινούς ερεθισμούς και μειώνει την αίσθηση καύσου.
Συμπεριλαμβάνεται επίσης στις γαληνικές συνθέσεις μιας μεγάλης γκάμας δερμοκαλλυντικών προϊόντων, σχεδιασμένων ακόμα και για το πολύ ευαίσθητο δέρμα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ
ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ LA ROCHE-POSAY