ΒΡΕΦΙΚΟ
ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΚΖΕΜΑ

Δεδομένου ότι το ατοπικό έκζεμα εμφανίζεται συνήθως στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, κάτι που μπορεί να προξενήσει μεγάλη ταλαιπωρία, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισής του ώστε να βελτιώνεται η διάθεση των παιδιών και η ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι προκαλεί έκζεμα στα μωρά;

Το έκζεμα είναι μια κληρονομική πάθηση με οικογενή χαρακτηριστικά. Το δέρμα δεν παράγει αρκετές λιπαρές ουσίες για να προστατευθεί, με αποτέλεσμα να μένει ευάλωτο και εκτεθειμένο απέναντι σε αλλεργιογόνα και ερεθιστικές ουσίες. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και, κατ' επέκταση, το δέρμα γίνεται ξηρό και κνησμώδες, κυρίως στα μάγουλα, το πηγούνι και τις αρθρώσεις. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν το έκζεμα μέχρι τη σχολική ηλικία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να παραμείνει και στην ενήλικη ζωή.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Το έκζεμα προκαλεί κνησμό;

Ναι! Ο κνησμός είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του εκζέματος. Ο δερματικός φραγμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και έτσι αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες διεισδύουν εις βάθος προκαλώντας φλεγμονή και εκλύοντας ισταμίνη -το μόριο του κνησμού. Το ξηρό κνησμώδες έκζεμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με υποκατάστατα σαπουνιού, καθώς και με χρήση, δύο φορές την ημέρα, ενός μαλακτικού προϊόντος που να επανεξισορροπεί τα φιλικά βακτήρια του δέρματος.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Το έκζεμα είναι μεταδοτικό;

Το έκζεμα δεν είναι μεταδοτικό και δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Το έκζεμα εμφανίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Στα μωρά, εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα και το πηγούνι, ενώ σε μεγαλύτερα παιδιά προσβάλλει συχνά τις πτυχώσεις του δέρματος στον λαιμό, τους αγκώνες και τα γόνατα. Είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά τρόπους να μην ξύνουν τις περιοχές με έκζεμα, καθώς έτσι μπορεί αυτές να μεγαλώσουν και να καταλάβουν μεγαλύτερη έκταση στο δέρμα.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς εκδηλώνεται το έκζεμα;

Στα μωρά, το έκζεμα προκαλεί τραχιές, κόκκινες πλάκες που ξεφλουδίζουν, ιδιαίτερα στα μάγουλα και στο πηγούνι. Σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και ενήλικες, οι πλάκες του εκζέματος εντοπίζονται κυρίως στον λαιμό και τις πτυχώσεις του δέρματος γύρω από τους αγκώνες, τους καρπούς και πίσω από τα γόνατα. Οι πλάκες του εκζέματος μπορεί να έχουν σημάδια γρατζουνίσματος και να αιμορραγούν. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν φλύκταινες με υγρό. Με τον καιρό, το δέρμα μπορεί να γίνει πιο παχύ και σκληρό.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Είναι το έκζεμα μεταδοτικό;

Όχι! Το έκζεμα είναι μια κληρονομική ατοπική (αλλεργική) πάθηση που επηρεάζει κυρίως τα μωρά και τα παιδιά. Κανείς δεν κολλάει έκζεμα.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

Model's face La Roche Posay

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΕΚΖΕΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συναισθηματική κατάσταση, τα τραυματικά γεγονότα και το άγχος φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στις εξάρσεις εκζέματος, αν και η αιτιολογία παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν γενετική προδιάθεση για ατοπική δερματίτιδα. Εάν το άγχος είναι μια από τις αιτίες που σας προκαλούν εξάρσεις, μπορείτε να ξεκίνησετε να εφαρμόζετε τεχνικές διαχείρισης του στρες όπως ασκήσεις ενσυνειδητότητας.
Learn More
La roche posay model

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΖΕΜΑ;

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Ορισμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος. Εάν υποπτεύεστε πως συγκεκριμένες τροφές επιβαρύνουν την κατάσταση σας, ή αυτή του παιδιού σας, επισκεφθείτε έναν γιατρό ώστε να πραγματοποιήσετε αιματολογικές και δερματολογικές εξετάσεις. Αυτές μπορούν να καθορίσουν αν είστε αλλεργικοί σε συγκεκριμένες τροφές (συνήθεις ύποπτοι είναι τα φιστίκια, το γάλα, η σόγια, το σιτάρι, τα ψάρια και τα αυγά).
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Ανάλογα με τον περίπτωση, η ατοπική δερματίτιδα σε ένα παιδί μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι αρκετά χρόνια. Τα μισά από τα παιδιά που πάσχουν από ατοπικό έκζεμα στη βρεφική ηλικία θεραπεύονται μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί η εξέλιξή του και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το ατοπικό έκζεμα μπορεί να επιμείνει και στην ενήλικη ζωή. Καθώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το έκζεμα, στόχος είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η πρόληψη.
Learn More
La roche posay model

Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Η εμφάνιση της ατοπικής δερματίτιδας σχετίζεται με το γενετικό υπόβαθρο και δεν είναι σε καμία περίπτωση μεταδοτική. Η θεραπευτική προσέγγιση της ατοπικής δερματίτιδας βασίζεται στη χρήση υποκατάστατων σαπουνιού, μαλακτικών και τοπικών κορτικοστεροειδών.
Learn More

ΕΚΖΕΜΑ

Στο ειδικό άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για το βρεφικό δέρμα που είναι επιρρεπές στο ατοπικό έκζεμα, με τη βοήθεια εξαιρετικά απαλών, ενυδατικών και καταπραϋντικών προϊόντων. Θα σας εξηγήσουμε επίσης πώς να αντιμετωπίζετε τα εξανθήματα στην περιοχή της πάνας και, γενικότερα, τον ερεθισμό του βρεφικού δέρματος.

Θα βρείτε επίσης άρθρα που, μέσα από χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, θα βοηθήσουν το παιδί με ατοπικό έκζεμα να νοιώθει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και να αισθάνεται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε συγκεντρώσει επίσης συμβουλές από ειδικούς και προτάσεις προϊόντων -από το πώς να εμποδίσετε τον κνησμό να αποσπά την προσοχή του παιδιού στο σχολείο μέχρι τα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για τις αθλητικές του δραστηριότητες ή όταν έχει ζέστη- που θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε τα συμπτώματα του εκζέματος.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

1 στα 5 παιδιά εμφανίζει έκζεμα. Η πάθηση υποχωρεί μόνη της πριν την ενηλικίωση στο 80% των περιπτώσεων.

Πηγή: CHU Nantes, μονάδα ογκολογικής δερματολογίας που ειδικεύεται στην ατοπική δερματίτιδα , Απρίλιος 2015

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%

ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.